3 feb. 2011

Trappor och backe


Jag satt och läste om Empire State Building Run-Up under dagens frukost, ser jättehäftigt ut och hade varit en rolig grej att någon gång testa på. Man springer alltså uppför trapporna i Empire State Building där man går i mål på toppen, såg att en av deltagarna sprang utklädd till King Kong, ganska passande!

Blev lite inspirerad av detta inför dagens backpass och gav mig iväg över ett blåsigt Söderslätt, fast utan gorilladräkten. Målet för dagen var att attackera sydsidan på Minnesbergsbacken som är lång och seg. Tanken enligt programmet var att köra 90sek uppför och sedan bara rulla på fint utför, detta skulle jag göra under 20min och klockan skulle rulla hela tiden.


Började med lite löpskolning och kände att jag hade fint tryck i kroppen även idag. Gav mig sedan på backdragen med fokus på flyt och teknik utan att få syra. Dom där 20 minuterna gick lite väl fort och när tiden var ute hade jag hamnat i botten på backen. Nu var det så skönt att springa och att sluta i dalen kändes inte rätt så det blev ett extra backdrag, känns alltid bättre att avsluta på toppen! Joggade sedan hem på möra ben och ännu ett lyckat pass gick till historien. Dom här passen bygger verkligen starka ben och jag längtar till nästa backpass!

Dagens profil:6 kommentarer:

Karin sa...

hmm, de gjorde nåt trapplopp i någon byggnad i sthlm. Vann gjorde hon den där löpartjejen som är skitduktig och som ändå hinner jobba heltid som brevbärare, vad är det nu hon heter?

Katarina M-I sa...

Ahhhh, vad jag längtar till jag kan rulla bort till Minnesberg!

Du, du beställer från fel sidor:)Vi får både gummibjörnar och tuggummi när vi beställer på nätet:) (såg vad du skrev hos I-M)
Fast från Millet har vi inte beställt än.

Daniel sa...

Karin - Vi hade något lopp i Malmö för ett tag sedan där man sprang en mile inomhus och uppför. Tror det var på högskolan där man började nere i parkeringhuset och sedan bar det iväg uppför genom korridorer och trappor. Trapploppet i Stockholm har jag noll koll på men jag kan tänka mig att brevbärare borde vara grymma ;)

Katarina - Vägarna är fina där ute men jag antar det är temperaturen som måste bli lite bättre ;)
Helt klart beställer jag från fel sidor. Tog hem Vitargo från Gymgrossisten en gång och dom skickade med en kondom???!!! Lite lustigt! :)))
Du får gärna tipsa om ställen att beställa från!

John sa...

Attans! Du bara flyger fram! Måste nog beställa ett par av de där blåa skorna :)

Thomas sa...

I huvudstaden körde dom ett trapplopp i höstas där man skulle springa upp i "Skrapan"..

http://www.skrapan.se/omskrapan.html

Kanske det du menar Karin..?

Daniel sa...

John - Tror dom här skorna hade passat dig kanon eftersom du gillar det här "barfota-tänket". Klart du ska testa ett par! :)

Thomas - Det är säkert det loppet. Känner igen det ;)