6 mars 2011

Vårskutt på sydkusten


Härmed har jag förklarar jag vår för idag sprang jag utan mössa och njöt av värmen från solen. Jag körde ett riktigt skönt långpass ner till havet där jag sprang längs kusten bort till landets sydligaste udde. Det är också här Sydkustloppet kommer gå i april och ni som inte har sprungit här innan har en riktigt fin bana att se fram emot och ni som varit med förr vet nog vad jag talar om! ;)

Ducka för denna!

Jag passade på att kolla banan lite och även träna löpning på strandstigar och sanddynor. Det finns lite saker att se upp med så som kaninhål och annat så det kan vara bra att ha ögonen med sig. Annars är det väldigt skonsamt underlag och för det mesta ganska snabbt trots sanden.

Ni kommer också springa igenom små mysiga fiskelägen längs med kusten som ger omväxling. Det ger också en fin kontrast efter man sprungit igenom centrala Trelleborg och banan är överlag lätt för huvudet då den är omväxlande trots att den i stort sett är helt platt.

Idag passade jag också på att köra lite ren sandstrandslöpning för att stärka benen och för att det var så fint vid strandbrynet idag. Det blev totalt 26km och det här passet satte en fin punkt på en grym träningsvecka. Nu är våren här!

12 kommentarer:

anneliten sa...

Jag hade inte heller mössa på mig. Men några vårskutt blev det inte - då hade jag nog slagit ihjäl mig på blankisen. Måste säga att jag blir väldigt avundsjuk på er Skåningar just nu...

anneliten sa...

Fantastiska bilder förresten. Ingmarie påstår att du tar dem med din iPhone - imponerande i så fall.

Daniel sa...

Gott att du också kunde köra utan mössa, så skönt med sol nu! :)

Det stämmer att jag tar dom flesta bilderna med iPhonen fast tre av dessa är tagna med riktig kamera dock. Jag sprang bara i en riktning idag och bad Sofie som ändå skulle ut och kolla in några butiker att hämta upp mig.

Inget porslin idag dock ;) men jag bad henne ta med kameran och knäppa loss några bilder där nere då vi avslutade passet med en promenad tillsammans :)

Helena sa...

Lovely läsning och bilder!
Det var en fantastisk dag i Skåne idag, jag tillbringade den dock på cykeln upp till Romeleåsen! Vilken dag som helst knackar jag på er dörr, svettig och i full cykelmundering och "kräver" att bli utfodrad :-D Perfekt distanspass ;-))
Ser tungt ut att springa i sanden *puh*, mina stockar får hålla sig till lite fastare underlag tror jag!

//Cyklissan :-D

Thomas sa...

MMmm Så vackert!
Ser fram emot att få springa där om någon månad :-)

Linn sa...

Låter härligt! Och vilka fina bilder, nästan så att man bara måste springa det där loppet!

Ingmarie sa...

Som Anneli skriver. Mössa behövdes inte här heller men hjälm hade nog varit bra... ;-) Ska bli grymt kul att få kuta Sydkustloppet. Ser ut att vara magiskt vackert!

Adam Crona sa...

Hej Daniel,
Måste tyvärr meddela att jag inte får delta i Sydkustloppet p.g.a. att jag är aktiv i en friidrottsförening. Uppmärksammade inte detta tidigare och blev informerad om detta idag på Inne Veteran SM i Karlskrona. Hoppas vi kan lösa det på något sätt då jag redan betalat anmälan. Ni kan ju låta någon annan ta min plats.

Daniel sa...

Helena - Du är alltid välkommen! :) Visst var det fint väder idag, roligt att du också var ute och njöt av det. Känns som det lossnar nu! :)

Thomas - Banan ligger ute hela året så du behöver inte vänta tills slutet av april ;)

Linn - Du är välkommen ner att springa loppet! Det är nog fulltecknat men det finns en adress du kan maila på hemsidan ifall det kommit återbud. Vi kommer också köra lite middag i Malmö på kvällen med lite bloggare och icke bloggare ;). Häng gärna på och hör av dig om du vill har mer info!

Ingmarie - Är väder och vind med oss kommer det bli magiskt! :)

Adam - Får du inte ens vara med "privat" utan att klubben "syns"? Låter i så fall tokigt och då kommer jag aldrig gå med i någon klubb för Sydkustloppet vill jag springa i många år.
Det är inte jag som håller i anmälningarna men dra iväg ett mail till denna adressen.

info@sydkustloppet.se

John sa...

Verkar som du fick en riktigt fin söndag precis som vi alla andra löpare, dock var min miljöupplevelse långt ifrån din när jag nötte skorna i stadsmiljö.

Fina bider du bjuder på! Man blir löjligt sugen på att springa när man ser dem :)

Adam Crona sa...

Tjena Daniel,
Har fått klartecken av klubben att jag kan springa =)
Tydligen är det endast försäkringar som inte gäller samt officiella tider och pers. Så jag kör på som vanligt =)

Daniel sa...

John - Det blev verkligen en bra söndag! Hoppas vi får lite mer sol nu framöver!

Adam - Det där låter mer rimligt! ;) Roligt att du kan vara med!