7 apr. 2011

En fråga om sockerdricka


När jag tränar tungt kan det ofta bubbla som sockerdricka i armarna dagen efter passet. I måndags tränade jag riktigt hårt och hela tisdagen bubblade det i vänsterarmen, dagen efter var det helt borta igen. När jag började med styrketräning för tre år sedan trodde jag att detta var ett ms-symptom för det kan bubbla ganska friskt i nervsystemet vid ms. En vän som tränar mycket styrka lugnade mig med att det är normalt vid hårt styrketräning då det "rör om" och kan klämma bland nerver och senor.

Jag har inte hört om detta från andra håll och kan inte hitta något på nätet om det så jag undrar om någon mer fått erfara samma saker? Jag tror att det är normalt och att det kanske även är ett positivt tecken på att det händer bra saker i nervsystemet när jag tränar. Känner någon till någonting om detta så får ni gärna berätta för jag är nyfiken! Tack på förhand!

11 kommentarer:

Adam Crona sa...

Bubblar? hmm, kanske mer som att nerverna hoppar och skuttar än bubblar. Jag brukar får nervspassmer när jag kör tunga ben.

Daniel sa...

Japp! Var kanske lite otydlig men det bubblar som när armen har somnat fast jag har full kontroll på den ;)

Det där med nervspasmer känner jag igen, speciellt vaderna kan rycka ordentligt men det är väl normalt hoppas jag? ;)

Anna (Orka mera) sa...

När det gäller styrketräning kan jag tyvärr inte hjälpa dig. Det är min sämsta gren alla kategorier :)

mikael sa...

Förmodligen har du hört talas om Tysabri. Är det en medicin du tar eller är det något man får beroende på var i landet man bor?
Läste en artikel om en tjej som tog det och började må mycket bättre

Daniel sa...

Anna - Räknas inte jägarvila som styrketräning? Har för mig att du är grym på det! ;)

Mikael - Japp! Har bra koll på den där men det är inte den jag får. Den är effektivare än min medicin och sätts in ifall sjukdomen blir aggressivare än vad den är för mig. Många mår bättre av den men den har också några baksidor. Kul att höra att du läst positivt om den! :)

Anna (Orka mera) sa...

Haha, 10 minuter stod jag. Men fick stryk av några i mästarnas mästare förra avsnittet :)

Daniel sa...

Jag sa till Sofie när vi kollade på Mästarnas Mästare att det här är Anna grym på! Skulle aldrig ge mig på att utmana dig i det där! ;)

Roger sa...

Jag känner igen det, hade mycket sådana känningar för några år sedan då jag hade en period av ökad löpträning från att nästan bara ha styrketränat. Trodde att det berodde på träningen men gick och kollade med läkare.

Med magnetkamera (MR) av min nacke/rygg kom de fram till att jag hade någon form av begynnande diskbråck, som påverkade nerverna. Det släppte och har inte kommit tillbaka sedan dess. Nu har det gått fem år och jag löptränar mer än någonsin. Läkaren misstänkte att det kanske kommer tillbaka som skov några gånger till i livet.

Jag tror att nervkänningar kan komma av tusen olika skäl, allt från hur man tränar till hur man står/sitter på jobbet och inte minst hur man sover.

Vi belastar ryggen precis hela tiden och alla nervsignaler går ju genom den. Vore snarare konstigt om vi inte fick lite problem med signalsystemet ibland (jfr SJ/Trafikverket) :-)

Daniel sa...

Tack Roger för din informativa kommentar! Har förstått att det kan bero på många saker och jag ska se ifall jag kan se ett system i min sockerdricka. Typ om det kan vara vissa övningar som framkallar den och dyl.

Jag har en duktig naprapat jag går till då och då så kan jag kanske ta upp det med honom. Är inte orolig för det men det är alltid skönt när man får en förklaring. ;)

Skönt att det går bra för dig nu! :)

Anonym sa...

Hej!
Om du får någon klarhet i det hela kan du väl skriva en rad? Jag får lätt lite hopp och studs i nerverna när jag gör en ny övning eller tränar extra. Får iofs kramp också men det är ju lite mer systematiskt.
Det runthoppande pirret har kommit sen jag fick diagnosen...är uppenbarligen lite mer uppmärksam på kroppen nu! ;-)
Brukar ju gå över rätt fort men jag funderar också.

/Hanna

Daniel sa...

Jag ska se till att uppdatera ifall jag får reda på något mer kring detta! Visst är man mer uppmärksam på kroppen nu!
Det enda jag ramlat över skulle kunna vara magnesiumbrist fast jag tycker det låter lite långsökt och borde ge mer konstanta problem. Du kan ju kolla denna länken...

http://www.efven.com/magnesiumbrist/