7 apr. 2011

Testar lite nytt


Har haft lite funderingar över uppladdningen inför loppet på lördag, förkylningen från förra veckan satte nämligen lite käppar i den ursprungliga planen. Jag hade velat få in lite mer fart än vad jag fick så därför har jag kompromissat lite hit och dit för att göra det bästa av situationen.

Idag körde jag sista passet för att få smaka på ännu mer fart, brukar normalt bara lägga lugna pass dagarna innan lopp men idag blev det 6km med flyt plus 5x200m med tryck i steget. Kan kanske tyckas lite dumt att dra på såhär innan tävling men jag känner min kropp väl vid det här laget och tror det är helt rätt för mig. Jag får ändå in mycket löpvila denna veckan och det har bara blivit två löppass trots allt men med bra kvalitet.

Passet gick fint trots kraftig blåst och det ser riktigt bra ut inför helgen, lite stelt i höften kanske men det ska jag fixa till imorgon. Tänker köra ett pass med grundlig stretch på Powerplaten vilket också blir något nytt för mig dagen innan tävling. Jag tror nämligen det finns lite till att hämta om jag kan få upp lite mer rörlighet i höften och det ska bli intressant att se resultatet av detta på lördag.

Något som också är nytt är att jag boostat mig lite extra med frukt och grönt under veckan. Brukar slarva lite med detta och när jag lägger extra fokus på det så brukar det få bra effekt. Har innan skrivit om spenaten Katarina tipsade om och tycker jag känner mig piggare i träningen av detta. Det finns ju även nya studier som visar att detta kan ha effekt så det blir spenat i kvadrat här för att ladda upp! På lördag går jag på knock!


6 kommentarer:

Olov sa...

Lycka till på lördag. Du kommer springa som ett skott.

Thomas sa...

Powerplaten är verkligen en bra stretchkompis!

Kvittar hur stel man är innan, för när man går där ifrån är man pigg som en nyponros igen:-)

Helena sa...

You go Daniel!!!
Kommer gå superbra på lördag och du kommer rocka loss! Vart kan jag kolla in den här spenatgrejen? Verkar vara något att ladda med inför cykeltävlingarna. Premiär om 3 v... Kram och lycka till :-D

Ingmarie sa...

Lätt stretch på Pp dagen innan är kalas! Men ingen "träning" på den. :-) (Jösses vad jag saknar den...)

Lars sa...

Spenat! Trodde det bara byggde enorma underarmsmuskler. Måste testa det.

Daniel sa...

Olov - Tack tack tack!!! :)

Thomas - Precis! Roligt att du också upptäckt detta! :)

Helena - Tack! Det kommer gå kanon på loppet, finns inget annat! ;)
Klicka på "Katarina" i inlägget så kommer du till hennes inlägg där du hittar recept.

Ingmarie - Du måste ha mega-abstinens vid det här laget, hoppas du hittar en platta snart! Kul att du också tror på stretchen och visst ska jag bara stretcha ;)

Lars - Hehe! Testa gärna! Hoppas du märker samma effekt som mig. Är man dessutom dålig på att få i sig grönt överlag tror jag att detta har ännu bättre effekt. Vill du göra det matigare så släng även ner en banan i mixern!