30 apr. 2011

Ett taktiskt lopp!


Det blev ett riktigt grymt Sydkustlopp idag! Tror nästan det var ett av mina stabilaste lopp hittills där det verkligen kändes kontrollerat från början till slut och jag sprang efter min egen kapacitet. Jag öppnade i precis lagom tempo och vi var till en början en ledarklunga på 5 löpare som drog iväg. Efter någon kilometer släppte en av på tempot och vi var 4 stycken kvar som höll för mig ett fint tempo. Planen var bara att ligga och avvakta bakom för att se ifall någon skulle sticka, då och då kom lite tempoökningar som jag lyckades hänga med på och vi hjälptes åt att dra lite i den tuffa vinden.

Ettan, tvåan, trean och jag!

Detta höll enda fram till strandstigarna vid 12km då en av killarna drog iväg och en till hängde på. Jag kände själv att det skulle bli lite tufft för mig att jaga efter så jag fokuserade på att lägga mig efter 3:an för att se vad som hände. Vid 15km ökade han och jag kunde hängt på men jag ville spara lite kraft då jag vet att det skulle bli lite tyngre sandstrand längre fram. Jag känner till den här bana ganska väl!

Efter ca 2km i ganska tung löpning kroknade han lite och jag hade tagit in dom ca 50m som han drog ifrån med. Bra för huvudet och nu kom också lite lättare löpning och slutligen lite asfalt där mina Newtons kunde trumma på fint igen. Ökade med lätta steg och trodde jag skulle dra ifrån men killen bet sig fast i min rygg och det slutade med att jag fick ta vind under ca 1km innan han gick om mig med ny kraft.

Taktiskt miss tänkte jag men försökte ändå jaga på medan pulsen steg och i samband med detta började jag också känna av en kramp i sidan. Samma kramp som jag hade under förra loppet och tänkte att nu är det kört. Gjorde mitt bästa för att slappna av och andas med magen och fick släppa ytterligare några meter. Det hjälpte och fick loss skiten lite vilket stärkte mig! Jag var fortfarande några jobbiga meter bakom men peppade mig med att jag är bra på att spurta!

Kunde jag bara se till att hålla detta avståndet så visste jag att jag hade bra läge på upploppet att dra förbi, en pallplats var verkligen värd att kämpa för och är det någon som kan spurta så är det jag!!!!


Upploppet kom och killen ökade på men jag tror han ökade lite för tidigt. Själv blickade jag långt bort för att kunna se målställningen som stack upp bakom krönet. När jag väl fick syn på den blev det plattan i mattan och han svarade ännu en gång.


Nu var jag glad att jag inte öppnat tidigare och jag trodde hjärtat skulle hoppa ur bröstet när jag drog förbi.

Höll på att landa nere i "bananbordet" innan jag fick stop på benen!

Vi kom båda i mål på 1:26:24 men jag var någon tiondel snabbare och blev 3::a! Min målsättning inför loppet var just placering och en pallplats bland dom 219 startande i herrklassen måste man vara nöjd med!


Ett av mina bästa lopp hittills även om det inte var ett av mina snabbaste. Tror ändå det borde vara ett av mina bästa resultat med tanke på motvind och bitvis tufft underlag så jag är supernöjd! Sydkustloppet är som sagt speciellt på många sätt och nu väntar en trevlig middag med löparvänner!
28 kommentarer:

Helena sa...

SUPERGRATTIS till din fantastiska prestation, shit vad du är duktig!!!

Så impad av DIG min vän :-D

Stora grattiskramar från mig!

Anders sa...

Stort grattis Daniel! Imponerande! Spännande berättelse :)

Andréa sa...

Shit vad du är grym! Grattis!

Anonym sa...

Grattis till en grym prestation! Det var riktigt kul att läsa storyn, började nästan bita på naglarna innan du avslöjade att du grejade pallplatsen!
Nu är det bara att njuta av kvällen!

Andrej sa...

Vilka bilder. Stort grattis!

Anonym sa...

Grattis Daniel! Härligt att ha något att se fram emot.
nu blir jag riktigt avundsjuk.vad jag är glad för din skull.

Bawa

Staffan sa...

Stort Grattis Daniel, verkar vara en grym tid på en bana jag förstått är både ganska svårsprungen och väldigt vacker längs med havet. Jag blir riktigt sugen på att komma ner och springa nästa år när jag läser din, Ingmaries och Annelies rapporter!!

Miss Agda sa...

Du imponerar igen! Grattis Daniel!

Boremalm sa...

Tack för ett ruggit kul lopp!

MALIN sa...

Grattis! Bra jobbat!

Anna sa...

Så jäkla bra Daniel. Du är ûberstark och snabb. Riktigt trevligt i kväll. Tack!

anneliten sa...

Du är en sådan fantastisk löpare och dessutom en supertrevlig och ödmjuk människa. Kul att ses ikväll - Stort tack för att du ordnade. Hoppas jag kan återgälda någon gång. Hälsa din supergulliga fru också!

Dante9 sa...

Grattis till 3 platsen ! är så imponerad och lite avundsjuk :-)

/Daniel

Ingmarie sa...

Jag finner nästan inga ord. mer än SKITBRA JOBBAT! Och vilka fina bilder Sofie tog! Stort tack för en helt underbar helg! Ser redan fram emot nästa träff! Med eller utan nummerlapp. :-)

Karin sa...

Du är grym som vanligt D!

Anna (Orka mera) sa...

Grymt jobbat idag och grattis till tredjeplatsen! Kul att du samlade ihop oss till middag också, mycket trevligt initiativ. Jag kommer tillbaka nästa år - ett kanonlopp verkligen!

Thomas sa...

Grattis och Tack för en härlig dag!
Ni hade verkligen ordnat det perfekt!

Mikael Björk sa...

Tack för peppen innan start. Visst hade jag smakat på tanken om sub90, men när du så självklart sa att det var det som gällde - var det bara att fullfölja.

Fint arrangemang. Fint väder. Gott sällskap vid start och mål!

Daniel sa...

Helena - Tusen tack! Vi får snart köra ett pass ihop! Kram!

Anders - Tack! Kul att du gillade berättelsen! Det var verkligen roligt och spännande att det svängde sådär. Annars brukar jag mest ligga själv men nu blev det mycket taktik. :) Ha det gott och hoppas vi ses snart på något sätt! :)

Andréa - Tack! Du är ju också på gång nu! :)

Hempa - Tack! Det var verkligen spännande in i det sista. Tänk att man ska behöva gå i mål på samma sekund under en halvmara ;)

Andrej - Tack! Roligt att du gillade bilderna, ska hälsa min fru det! ;)

Bawa - Tack! :D

Staffan - Tack! Du är varmt välkommen ner nästa år! Hade varit jätteroligt också ordnar vi vind från andra hållet också ;)

Milla - Tack! Trodde inte jag skulle slå förra årets tid med tanke på vinden men det gick ju :)

Boremalm - Tack själv och riktigt fint sprungit. Det var väl du som drog upp tempot på strandstigarna efter hamnen? Snyggt gjort!

Malin - Tack! Nästa år springer DU också! ;)

Anna - Tack! Kände mig verkligen stark hela lopp vilket alltid är skönt :) Vilken kväll det blev! Roligt att du kunde komma! Nästa år är du med och springer också! :)

Anneli - Tack för fina ord! Nöjet är helt på min sida! Kul att du kom ner tll loppet och vilken trevlig kväll det blev. Hoppas du fick en bra förmiddag också innan hemfärden. Vi ses igen! :)

Daniel - Tack! Hoppas du också fick en fin Valborg!

Ingmarie - Verkligen en toppendag och jätteroligt att du kom ner och sprang. Som jag sa innan loppet så visste jag att det skulle gå bra. Vi ses igen!...förhoppningsvis snart :)

Karin - Yey! Tack!! :)

Anna (orka mera) - Roligt att du gillade loppet trots vinden! Tack själv för att du kom och vilket bra kväll det blev också! :) Grattis igen till fin placering! :)

Thomas - Tack! Roligt att du gillade loppen! Synd att du missade träffen på kvällen men det kommer fler tillfällen! Hoppas allt känns bra idag!

Mikael - Tyckte du såg riktigt stark och pigg ut vid starten och med tanke på vad du gjorde på träning så kändes ju sub90 fullt möjligt. Jätteglad att du fixade tid och grymt fint sprungit!

Martin "Projekt Barfota" sa...

Skitbra jobbat Daniel!

Fy va jobbigt det var, men kul!
Ganska gott om steniga grusvägar första halvan dock.

Mysig natur sista biten. Nu har man en tid att slå nästa år :)

(..ajj ajj vilken bränna jag har i nacken :P)

Linda sa...

Jag kom till målområdet lagom för att få se din spurt.
Den var imponerande!!!!!!!

mikael sa...

Stort grattis till en pallplacering!

Tänkte jag måste skryta lite ... gjorde 38.36 på Lerumsloppet igår.
Grundträning och träning inför maraton har gjort sitt under vintern :)

Adam Crona sa...

Grattis Daniel, och tack för ett supertrevligt lopp! Kul att äntligen träffa dig! Vi syns väl på något annat lopp framöver.

Sara sa...

Du upphör aldrig att imponera. Du är så grym att det finns inte! Otroligt bra jobb ni gjort med loppet - längtar redan till nästa år.

Daniel sa...

Martin - Banan är tuffare än man tror trots att den nästan är helt platt! Tuffing själv som kutar barfota! ;) Missade dig tyvärr både i starten och målet! Ska hålla utkik efter dig på Malmömilen ;)

Linda - Usch ja! Den där spruten satt där den skulle! ;) Roligt att du kom och kollade! :)

Mikael - Grattis tillbaka! Maraträningen gör verkligen skillnad på alla distanser! Blev själv också betydligt snabbare på milen när jag tränade för maran förra året :)

Adam - Tack själv! Roligt att du kom ner och sprang vårt lopp! :)

Daniel sa...

Sara - Tack! och roligt att du också fick vara med och njuta av loppet trots skadan. Nästa gång är du med på allvar! :)

Jenny Pariola sa...

Wow! Bra jobbat! Kul läsning!

Daniel sa...

Tack! Ser att du också sprang! Bra jobbat där också, det är en tuff bana ;)