29 apr. 2011

Hare

När det gäller Sydkustloppet så är det nu tredje upplagan som går av stapeln och jag har varit med från början. Har både hjälpt till att arrangera loppet och sprungit det båda gångerna, första året kom jag på 13:e plats på tiden 1:47:24 och förra året kom jag på 5:e plats med 1:27:05. Båda åren har jag också haft i uppgift att vara "hare" i starten så vi skulle få ett fint led över golfbanan i starten då vi inte får springa över greenerna.

Första året med 80 startande!


Förra året med 200 startande!


I år är vi 360 startande och i år kommer också haren ta det lite lugnare för det kommer bli för tufft bland alla dessa löparna även om jag är bra på att rycka i starten. Jag lyssnar istället på Staffan och går ut "lugnt" för att se vad alla andra gör och agerar därefter. Spring inte på greenerna bara så är jag glad och ni som ska springa får gärna läsa igenom löparinfon!!! om ni inte redan gjort detta, där står lite om starten! Vi kommer också ha startfållor efter beräknad måltid som kommer underlätta starten så det ska inte vara några problem. 

Nu blir det snart åka av, lycka till med uppladdningen!

Vinden kommer fortfarande blåsa ditåt!!
.......men det kommer bli strålande sol!!!

5 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Det svåra är att beräkna mål-tid med tanke på vinden. På mina olgor skiljde det 30 sek mellan med och motvind i kilometerid. Det är ju TIO MINUTER på sluttiden. Det blir en låång dag :)

Daniel sa...

Banan är inte snabb även med vind i ryggen då strandstigarna på andra halvan drar ner tempot. På strandstigarna borde det dock vara lite lä om det är någon tröst ;)

Det var vind i ryggen hela vägen förra året och då var jag ändå 1 min långsammare än Helenholms Halvmara som jag sprang 3 veckor innan, båda loppet lyckades jag "likvärdigt" med.

Så räkna minst 1 min långsammare pga "terräng" och sedan vet jag inte riktigt hur mycket vinden gör. Tror du har chans till en riktigt fin placering så häng inte läpp Anna utan kör!!! Du kommer ha glädje av dina olgor imorgon och tänk inte så mycket på tiden. ;)

mikael sa...

Logiken säger ju att det blir 1.07 i år :)

Allvarligt, ett stort lycka till imorgon. Själv springer jag 10 km i Lerum.

Martin "Projekt Barfota" sa...

Vet inte om det hunnit bli old news men där är bild på framsidan :)

http://www.runnersworld.se/index.htm

Daniel sa...

Mikael - Haha! Visst borde det stämma med 1:07 i år ;)
Tack och lycka till själv!!!

Martin - Tack för infon! Det där har jag inte sett. Min fru har dock tagit bilden från första Sydkustloppet! :)