16 apr. 2011

Skräcksjö!


Som jag skrev i gårdagens inlägg så vågade jag inte riktigt berätta för mina ben vad som väntade i helgen. Intet ont anande tog vi oss norrut till Skräcksjö där det skulle springas långa trösklar runt en sjö. Varje varv är 5km och det skulle bli 3 varv med 90sek joggvila mellan. Detta är samma sjö där Växjö Marathon går av stapeln där man då springer 8 varv.

Jag visste att det skulle bli riktigt tufft idag då jag tömde mig helt under gårdagens styrkepass, dessutom hade jag fått med mig den jobbiga Söderslättsvinden upp. Första varvet gick ändå lätt och avverkades på 19:43, pulsen låg där den skulle på 156-160bpm där min tröskel ligger. Har aldrig gjort något seriöst test men har kommit fram till att tröskeln borde ligga här.

Andra varvet började också lätt men när jag kommit halvvägs kom effekten från gårdagens styrketräning, tappade drivet och kroppen blev riktigt seg. Dock helt väntat för jag visste ju redan att detta kunde hända och ingen energi hade jag med mig att fylla på med heller. Fixade 2:a varvet på 20:44 och hade tappat 1min mot förra, pulsen låg dock på tröskeln vilket var mitt mål.

Jag var nu ganska slut och under joggvilan funderade jag på att ställa in sista varvet. Tog mig i kragen och tänkte att nu ska det byggas pannben och gav mig ut på sista jobbiga varvet. Kroppen var nu helt tom och jag körde på ångorna medan jag gjorde mitt bästa för att inte pulsen skulle gå över 160bpm. Sista rundan gick på 21:06 och jag var väldigt nöjd att jag verkligen gav mig sjutton på att fixa sista varvet även om tempot inte var det bästa.


Detta var ett helt nytt pass för mig och jag kan säkert utföra det bättre men jag var trots allt väldigt nöjd, totalt blev det ändå 20km med bra kvalitet. Nästa gång ska jag ladda med en vilodag före så jag kan hålla tryck hela vägen, tror dock att effekten av dagens pass blev densamma även om jag kroknade mer och mer. Dessutom byggde detta pannben vilket inte ska underskattas!

Glad att jag har detta passet bakom mig nu och imorgon blir det långt och lugnt i nya miljöer. Kanske kommer jag springa vilse då jag inte är van vid skog, spännande!

7 kommentarer:

Katarina M-I sa...

Vi har kommit fram till att den bästa sträckan att köra "testpass" på cykel är från rondellen "vid er"
(Rondellen 101:an Svedala-Trelleborg) Där har man fritt blås in mot Malmö. Jag var så osugen på att maxa och dessutom toanödig. Ville hellre åka bort till er och fika.
Men så tänkte jag på brevet du fick i veckan...
Knep ihop och körde:)
Ha det bäst i Växjö och hälsa Sofie!
Kram Katarina

Johan Nilsson sa...

DANIEL! Vilket pass.. Sannerligen bra jobbat
Hade tänkt mig Växjöloppet den 1:a maj (min fru kommer fr Växjö). Tror att detta lopp delvis går runt denna sjö. Hon ville visst dit på valborg (annars hade nog jag hängt med ut och käkat på tidigare annonserade restaurangbesök)
Gör kaos med dom på sylvesterloppet ;-)
Hade
//J

Andrej sa...

Sjukt bra! Fattar inte hur du kan hålla den hastigheten!

Sara sa...

Du ska vara SUPERnöjd med det passet! Galet bra för att vara första passet i det slaget!
Jag var i Bokskogen och sprang idag och hade fått order av Jimmy att testa foten med små inslag av tävlingsfart fart. Mina "trösklar" var 1min - slå det det, du! ;)

Ingmarie sa...

Bra jobbat! De där passen både tar och ger. :-) Det är superenkelt att dra på lite för mycket i början men man lär sig. ;-) Ha det fint i skogen i morgon!Finns fantastiska skogsvägar runt Växjö!

Staffan sa...

Jösses Daniel vilket pass! Bra jobbat, verkligen, får mina 3*3km i tisdags att verka simpelt!

Daniel sa...

Katarina - haha! Det gjorde du rätt i! Man ska inte bryta mot miljöbalken men efter den 7:e maj är det lagligt att titta förbi.
Bra jobbat idag! Finns några fina backar i början på den sträckan! ;)
Sofie hälsar! kram!

Johan - Min fru kommer också till hälften från Växjö, får kolla upp Växjöloppet! Synd du missar träffen men det går fler tåg! :)

Andrej - Man vänjer sig med tiden! ;)

Sara - Jag är nöjd och en erfarenhet rikare, kommer bli mer av denna vara då det är precis vad jag behöver. Vill bli segare! ;)
Kul att du också fick smaka på lite trösklar, hoppas verkligen du snart kan köra fullt ut igen!

Ingmarie - Tack! Det märktes verkligen att jag behöver denna typen av pass. Mina svagheter blev väldigt tydliga och här finns saker att jobba på. Kul! :) Ska utforska dom där skogsvägarna imorgon!

Staffan - Tack! Detta passet satt verkligen där det skulle, jobbigt på ett annorlunda vis! 3x3km ska heller inte underskattas!