12 apr. 2011

Upp och ner

Trodde att tävlingen i helgen skulle bli någon typ av vändpunkt efter senaste tidens uppförsbacke men det är fortfarande ganska tungt här. Har börjat med min bromsmedicin igen efter ett kort uppehåll och bara detta gör mig på dåligt humör för jag är duktigt trött på dom här sprutorna nu! Har hållt på i över tre år nu och hade verkligen trott att det skulle ha kommit bättre och smidigare mediciner än detta. Det känns istället segt som sirap och framsteg på andra fronter som inte innefattar mediciner gör man allt för att motarbeta. Känns inte tryggt och gör mig orolig! Samtidigt går jag och väntar på viktiga provsvar för att se hur det ser ut där inne i kroppen efter tre års medicinering av dom här läskiga sakerna.

Min hals verkar heller inte bli bättre och folk runt omkring mig säger att astma är väl inte så farligt!? Nej, det är det kanske inte om man för övrigt är frisk men bär man redan på en tung rycksäck så är det inte roligt att få ännu mer att bära runt på. Nu ska jag dessutom utredas inför adoptionen och allt sådant här kommer vara till min nackdel vilket heller inte känns rättvist. Men visst, det är bara astma, hur kul som helst!!! Host host!!

Jag trodde verkligen att allt skulle vända för några veckor sedan men så gick det helt åt skogen istället. Det känns som att för varje steg jag tar framåt så blir jag kastad två steg bakåt och det är svårt att hitta en mening i allt. Jag tar fortfarande en dag i taget och det blir bättre och bättre här och förhoppningvis kommer jag hitta tillbaka någon gång. Förlåt om jag låter gnällig men just idag är jag lite trött på att gå den hårda och långa vägen när det gäller allt och mycket. Vill bara ha lite flyt nu och slippa kämpa så förbannat!!!


Får kompensera gnällandet med ett litet leende!
Fick spring i benen idag följt av lite Powerplate som gjorde mig glad!13 kommentarer:

Linda sa...

Du låter inte alls gnällig. bara mänsklig! Jag tycker att du är mogig som visar den sidan av dig själv. Jag som också har Ms tycker om att läsa om dig och ditt liv. Att du delar med dig av ditt privatliv och inte "bara" skriver om träning tror jag betyder mycket för många.
Vem är inte trött på de jäkla sprutorn! Usch säger jag. Men samtidigt är jag glad över att de finns. Förresten så har även jag astma. Tycker synd om min kropp. Har även fått ett år med cellgifter pga skitMs:en. Ser du, jag kan också gnälla:)

Helena sa...

Jag föredrar "lufta sig" framför "gnälla". Båda är helt mänskliga rättigheter och fullt tillåtet.

Jag har också "klydd" med min hals, känns ömsom som lite förkylning, ömsom lite allergi
p g a våren. De kan ju gå hand i hand de där.

Sprutorna är verkligen inget kul. Alls. Det gjorde jag med i 3 år ju, sedan blev de verkningslösa och övergång till Tysabrin, vilket du vet att jag bara fetgillar. Den har ju förändrat mitt liv å det grövsta och OM du behöver ett artilleri inför utredning så finns denna i ryggen. Jag kan ställa upp som levande bevis bredvid dig på två som fixar MS:en ganska bra... Just say when...

Du var ju kanonduktig i helgen, sug på den karamellen ikväll...

Kram H

Sofie RW sa...

Jag vill också att du ska få lite flyt nu. Du vore så värd det Daniel.

Staffan sa...

Håller med Sofie helt och hållet men samtidigt har du all rätt att "gnälla" och skriva av dig och visa att du är frustrerad.

Livet är en berg-och dalbana och backarna kan vara branta både utför och uppför men väl ombord har man inget val förutom att åka med. Hur kul/intressant vore det att läsa en blogg om ett (löpar)-liv där allt bara var tjolahopp och gick som på räls hela tiden? Det skulle i alla fall tråka ut mig direkt eftersom jag inte kan relatera till en sådan tillvaro!!

Kämpa på Daniel snart kommer en backe som tar dig upp igen!!

Ingmarie sa...

Jag lider verkligen med dig Daniel och det är BRA att du "gnäller". Det värsta du kan göra är att stänga inne dina tankar.
Önskar du kunde träffa "min" Danne.
Han är unik!
KRAM

Andrej sa...

Jag jämför dig med min svärmor som verkligen inte orkade med MS utan gav upp. I det ljuset är du otroligt stark och positiv. Även när du vädrar din frustration.

anneliten sa...

Trots att de allra flesta åtminstone någon gång går igenom rejäla svårigheter i sina liv så är livet inte rättvist - det har vi konstaterat redan. När jag läser ditt så kallade gnäll (som jag inte tycker är gnäll utan helt befogad frustration) får mina vardagsbekymmer lite sundare proportioner - för just nu är mitt liv inte särskilt svårt. Men det har varit besvärligt periodvis, och jag vet att det kan bli det igen. Att du är så öppen tackar jag dig för. Det hjälper mig som sagt med proportionerna.

Daniel sa...

Linda - Tänkte från början skriva mest om träning och lite ms här på bloggen men jag tror det är nyttigt för mig att skriva om annat också. När det är tufft brukar det oftast kännas lite lättare när jag fått ner allt i text vilket inte alltid är så enkelt ;).
Liten tröst är det att man inte är ensam om denna diagnosen även om det är hemskt att den ska drabba så många. Tack själv för du delar med dig här! Hoppas vi alla blir friska en dag! :)

Helena - Okej! "Lufta" får det bli! ;)
Den där medicinen har ju verkligen hjälpt dig och det är tur att den finns även om jag klagar mycket på läkemedelsbolagen ;). Tusen tack för ditt stöd! Får se vilka turer den här utredningen kommer ta...

Sofie - Tack! Lite flyt nu hade varit guld värt!

Staffan - Det går verkligen upp och ner och jag skulle definitivt behöva lite luft under vingarna så jag kan komma upp lite igen. Kanske kommer tiden hjälpa? Tack för pepp!

Ingmarie - Tror jag får ta och boka in en tid hos honom nästa gång jag är i Stockholm, verkar vara en bra kille det där! :)
Kram!

Andrej - Härligt att det lyser igenom för jag har på långa vägar inte gett upp! Det ska bra mycket mer till än såhär innan jag kapitulerar för min sjukdom. Kommer fortsätta göra vad jag kan för att må bra och hålla skiten på avstånd!

Anneli - Vi har alla våra bekymmer och man ska verkligen ta vara på dom där perioderna när allt bara flyter och går bra. Jag hade ett sådant flyt första halvan av semestern för någon vecka sedan. Allt gick verkligen vägen och så sa det bara PANG! Hoppas kunna hitta den där goa känslan snart igen!

Thomas sa...

Jag tycker att det är bra att du skriver av dig.
Vi som följer dig vill ju gärna veta både när det det går bra och dåligt, och när du är glad och ledsen :-)

Håll ut Daniel, det kommer bättre tider!

mikael sa...

Hoppas du snart kan se en ljusning.
Som de andra skrivit redan så önskar jag er all lycka.

Daniel sa...

Thomas - Tack! Jag håller ut, tror jag bara ska ha tålamod så kommer det bli bättre och bättre med tiden...

Mikael - Tack för värmande ord! Ljusningen kommer !!!!

Sara sa...

Håller med alla om att det inte är gnäll. Du skriver en ärlig, personlig blogg och är modig som delar med dig av allt, även det som är svårt. En blogg som bara handlar om guld och gröna skogar är sällan lockande i längden eftersom man inte kan relatera till det.
Fortsätt kämpa, det kommer ljusare tider och under tiden kan du räkna med stöd från alla dina läsare som uppskattar din öppenhet!

Daniel sa...

Tack kloka Sara! Fortsätter kämpa på här och hoppas det ska bli bättre dag för dag. Går lite upp och ner och hit och dit men det blir bättre och bättre...tur man har träningen i dessa lägen! :)