12 apr. 2011

Udda musik

Har varit inne på det här med filmmusik förr och nämnt att jag ofta kör det i lurarna när jag springer. Tror jag är lite udda som gillar detta men det finns en massa bra filmmusik som inspirerar mig under mina pass. Det är speciellt en kompositör som heter Hans Zimmer som gjort oändligt mycket musik till en massa filmer genom tiderna. Det är allt från intensiva slingor att ha på intervallpass till lugna pampiga stycken att köra under långpassen.

Jag tror alla någon gång har hört något från honom och tittar ni på Mästarnas Mästare så har ni definitivt hört lite av vad han gjort. Tror regissören för programmet också gillar honom för mycket av den nagelbitande musiken under utmaningarna är hämtade från exempelvis Dark Knight och Inception där Hans Zimmer gjort soundtracken.

Det jag också gillar med filmmusiken är att den ofta är helt instrumental vilket får mig att koppla av och bli mer fokuserad, det blir nästan lite meditativt när jag springer. Ett av mina favoritstycken från Hans Zimmer är dock inte helt instrumentalt men är det Lisa Gerrard som har en av världens bästa röster som sjunger så gör det inget. Stycket heter "Injection" och kommer från Mission Impossible II år 2000, tror inte många hört det så lyssna gärna, den där rösten går inte av för hackor!

Någon eldsjäl har satt ihop en väldigt vacker och aktuell video till detta stycket som får en att glömma bort alla dom där vardagliga problemen. Tror inte jag kan lyssna på detta stycket utan att tänka på dom stackars isbjörnarna på isflaket nu efter att jag sett detta klippet...

5 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Du är inte ensam Daniel! Filmmusik är guld att träna till. Springer dock inte till musik, men spinnar till den! Hans Zimmer är grym. Man spinnar så fort/hårt när man känner sig jagad!

Petter sa...

Håller med Zimmer är otroligt bra. Kolla även Peter Gabriels filmmusik till filmen "Birdy"..låten "Birdys flight" är helt grym i sin upptrappning!

Christer sa...

Ja rätt musikval gör en hel del

mikael sa...

Jag ogillar verkligen att springa med musik i öronen :)
Känns som jag inte kan fokusera då utan vill höra alla ljud runt omkring mig.

Filmmusiken till Tunna Röda Linjen är helt fantastisk. Det är väl Hans Zimmer som gjort den också?

Daniel sa...

Anna - Härligt, det trodde jag inte! ;) Kan tänka mig att det är grymt att spinna till, finns några riktigt intensiva stycken som bränner till skönt i benen. Måste se om jag inte kan komma på ett av dina pass någon gång, hade varit kul så kan man alltid passa på att shoppa lite på Nova efteråt! ;)

Petter - Peter Gabriel har gjort en hel del coola saker, lyssnade precis på ditt tips. Klockrent!!! :)

Christer - Musik är verkligen a och o och jag har nästan alltid musik när jag springer.

Mikael - Vi är alla olika! ;) Visst har han gjort musiken till Tunna Röda Linjen. Det jag gillar med honom är att han har så många strängar på sin lyra och är heller inte rädd för att flippa ut lite. "Joker Temat" till Dark Knight är helt skruvat och coolt och man tror inte det är samma kille som Tunna Röda Linjen.