25 maj 2011

MS-dagen

Idag är det Världs-MS-dagen som uppmärksammas på många sätt lite varstans i världen. Ni som hängt med här på bloggen ett tag vet nog att jag har varit och är frustrerad över att denna sjukdomen inte uppmärksammas tillräckligt. Jag har efter en del letande hittat vad som händer på hemmaplan och hittat två saker som uppmärksammar denna dagen.

NHR lanserar en bok och bjuder på pressfrukost i Kungsträdgården och på Helsingborgs Stadsteater håller MS-fonden föreläsning och ska dela ut ett diplom till Naturkompaniet för deras "tydliga och fördomsfria förhållningssätt till MS och de speciella omständigheter som kan uppstå för den som mitt i yrkeslivet drabbas av sjukdomen"

Visst är det bra att det händer saker men jag tycker det är konstigt att det inte uppmärksammas mer ändå. Vi är runt 17000 med ms i Sverige och borde kunna göra mer än detta! Jag också!.

Jag har haft lite idéer men just nu ligger nästan allt mitt fokus på adoption och min sjukdom kommer inte så högt upp på listan i dagsläget. Vet dock att mitt frustrerade inlägg från i vintras fick lite effekt som ni kommer få veta mer om senare i år så nog kan jag påverka lite med min lilla blogg trots allt. Kanske är ni också fler som fått upp ögonen för sjukdomen genom min blogg och i så fall är det glädjande!

Önskar er en fin dag och glöm inte vilken dag det är! ;)

7 kommentarer:

Thomas sa...

Ja jag hade aldrig ens funderat på MS innan jag träffade dig.
Det är superbra att du använder bloggen för att skriva om din sjukdom i samband med träningen.
Man känner verkligen att det är MS som fått Daniel.. och inte tvärtom.

Anonym sa...

Tror att man konstaterade att vi var 17500 diagnoserade med MS när man kollade upp alla som registrerats i MSregistret.
//Ace

Daniel sa...

Thomas - Låter bra det där! ;) Jag är bara ett ansikte av många och känner mig lyckligt lottad att jag klarat mig så bra hittills. Problemet med ms är att den är så missuppfattad och jag hoppas jag kan ge en bättre bild trots att jag inte är så hårt drabbad.

Ace - Känner igen den där siffran men har inte lyckts hitta den då jag tyckte 12000 lät lite när jag skrev inlägget. Har du någon länk till någon källa så får du gärna lägga in den. Själv har jag bara hittad små artiklar där det förekommer och då är det bara 12000 som dyker upp.

http://www.lakemedelsvarlden.se/zino.aspx?articleID=13148

Linda sa...

Älskar den där videon, blir tårögd varje gång jag ser den. De borde göra en ny, då kan ju du vara med med tanke på vad du har lyckats med!
Idag tänker jag på de som är sämre i sin Ms än vad jag är. Och känner att jag har haft tur i livet ändå.

Daniel sa...

Den är riktigt bra men dom borde förnyat den lite nu, det håller jag med om!
Jag skickar också många tankar till några jag känner som har det tufft med sin sjukdom. Visst har vi tur som får må bra trots allt när man ser vad skiten kan ställa till med....

Anonym sa...

Det stod en artikel i min lokaltidning om att det upptäckts att det var betydligt fler som var diagnoserade än vad man hittills trott, finns tyvärr inget om det på tidningens websida.

Men det står ca 17 000 personer på registrets hemsida.
http://www.msreg.net/cms/sv/home


Vill dessutom tipsa att det nu finns dvitamin kapslar med 10.000IU att köpa! ;-)
http://www.vitaminworld.com/d-vitamins-817/vitamin-d-10000iu-035872

//Ace

Daniel sa...

Hej Ace!
Tack för länken! Nu har jag ändrat i inlägget också ;)

10 000IE!!! Snacka om solsken på burk! Vet inte om jag vågar sätta i mig så mycket men 5000IE ska jag ta och beställa vid tillfälle.
Må gott!!!