30 maj 2011

Mycket bilder blir det...


Fick frågan i förra inlägget om vem som tar alla träningsbilder och oftast är det jag själv som gör det. Några gånger händer det att jag ber min fru ta något foto precis utanför husknuten innan jag ska iväg, bilden i förra inlägget är ett exempel på det. Bilderna tar jag annars för det mesta när jag kör stegringslopp eller löpskolning som jag ofta lägger in under mina pass. Jag ställer in kameran att ta ca 1 bild var 5:e sekund under en minut och ibland hinner den också ta några foton medan jag gör mitt bästa att få den på plats. Kan se lite lustigt ut ibland...


Har upptäckt att det är väldigt roligt att ta foton samt hitta udda platser att placera kameran på. Här sitter den ganska högt upp i ett pilträd medan jag kör lite stegringslopp. Finns gott om ställen att trycka fast kameran i dom där träden ;)


Ibland blir det bara skit men oftast brukar jag få till ett foto som är ok, det kan också bli roliga och oväntade bilder. Jag brukar inte kolla bilderna förrän jag kommer hem och det är alltid lika spännande att se vad som kom med! Här håller Ingmarie och jag på att parallell-kollidera med en svartklädd powerwalkare i Central Park.


Fast en av bilderna blev ok och visst vågar man ställa från sig en iPhone i New York.
Eller så såg dom att vi var snabba löpare som fort hunnit ifatt! ;)


Ibland blir det långt avstånd och här sysslar jag med bergsklättring och hoppas kameran är rätt inställd så jag slipper gör om det. Det händer att vinden kan välta den och det är inget kul, denna gången var det dock värt mödan.Stegringslopp vid väderkvarnen!


Många ryggar blir det också!

Ibland livar det upp att spexa och ta lite bilder när det regnar småspik och blåser höststormar!


Matchning är också viktigt, kolla skorna och stolparna under denna löpskolningen! ;)


Ibland har jag också med den "riktiga" kameran som under Broloppet förra året.


Det var lite om mina bilder här på bloggen....

Edit: Glömde ju dessa bilderna från 20x200m! ;)

4 kommentarer:

mikael sa...

Roligt inlägg! Borde bli bättre att ta lite bilder också. Blir lite roligare då

Mikael.P sa...

Lagom bra svar på min fråga :)

Anna (Orka mera) sa...

Jag VILL alltid ta en massa fina bilder, men när jag väl springer vill jag liksom inte pausa för att rigga kameran. Därför blir det mest en massa utanför dörren-bilder tagna av stackars familjemedlemmar. Hoppas kunna bättra mig på den punkten, det är ju så mycket roligare med actionbilder.

Daniel sa...

Mikael - Smaksak det där med bilder men jag gillar det! ;)

Mikael P - Utförligt svar! ;)

Anna - Fast jag tycker du brukar ha en massa bilder på din blogg. Antar att coachen får jobba en del ;)
Att ta bilder får ju heller inte störa träningen, själv tar jag aldrig bilder mitt i intervaller och annat utan det får bli efter passet eller under saker som nerjogg, stegringslopp och löpskolning...