26 maj 2011

Nu börjar allvaret!

Startade dagen på gymmet där jag körde 60min styrka med fokus på rygg och axlar. Fick tipset på föräldrautbildningen att träna upp ryggen ordentligt då adoptivbarn kräver extra mycket bärande för kontakt och anknytning. Nu är jag redan bra på det men lite extra rygg är aldrig fel och nu fyller denna träning ännu ett syfte.


Rygg är förbannat jobbigt då det handlar mycket om att dra i vikterna och ställer även höga krav på armarna. Tycker känns som dom vill ge upp innan ryggen som egentligen klarar ganska tunga vikter. Passet gick bra även om jag fick slita ganska ordentligt och jag hade fint tryck idag med!

Efter lunch var det sedan dags för besök hos våra socialsekreterare för att dra igång utredningen inför adoptionen. Vi har träffat dom en gång för två år sedan så dom har lite koll på oss vilket känns tryggt och bra. Jag gillar våra utredare och ser fram emot en väldigt intressant och spännande resa!

Resan börjar dock med att ta tag i den tuffa biten direkt för att kunna lägga min sjukdom åt sidan och köra igång med allt kring utredningen. Skulle jag inte bli godkänd så finns det ju ingen mening att lägga en massa tid och resurser på utredningen om min sjukdom ändå skulle sätta en käpp i hjulet.

Det är också så det känns, min sjukdom är verkligen det största orosmolnet och även om jag ser fram emot resan så gillar jag inte just denna biten. Det är dock ingen överraskning och det känns bra att ta tjuren vid hornen direkt!

Jag ska nu genomgå hälsokontroller och papper om min sjukdom och framtidsutsikter ska skickas upp till rättsliga rådet som kommer avgöra om jag är lämplig att adoptera eller inte. Riktigt nervöst men samtidigt känner jag mig trygg i att jag gjort mitt allra bästa för att optimera mig på alla sätt och vis. Jag hoppas bilden av mig kommer nå fram och att dom kommer till ett bra beslut!

6 kommentarer:

Andrej sa...

Jag hoppas du inte misstycker nu, men jag tycker din blogg/innehållet är otroligt fascinerande. Jag delade med mig på FB och hoppas fler människor hittar hit!
Keep on fighting....

Ingmarie sa...

"Rättsliga rådet": Herregud, det låter som om du är kriminell!Litar på att det är kloka människor där...

Daniel sa...

Andrej - Misstycker inte, tvärt om och är glad att du är med här. Alltid svårt hur mycket man ska lämna ut av sig själv här på bloggen men när det gäller adoptionen så känner jag att det är nyttigt att skriva av mig här lite. Vill fler hänga med på vår resa är dom hjärtligt välkomna! :)

Ingmarie - Socialstyrelsens rättsliga råd låter väldigt laddat! Anna Lindhs mördare och barnflickan från Knutby har varit upp i detta och nu är det min tur! ;)

http://svt.se/2.88982/1.275319/socialstyrelsens_rattsliga_rad?lid=puff_275319&lpos=rubrik

Litar på att det sitter kloka människor där, konstigt vore annars ;)

http://www.socialstyrelsen.se/omsocialstyrelsen/organisation/rattsligaradet

Nybörjarlöparen (Peter) sa...

Jag var där upp en gång och fick avslag. Inte mej det handlade om men ändå. Inte kul.

Lycka till

Linda sa...

Det där måste kännas jättejobbigt. Att bli granskad sådär. Jag hoppas att de har en vettig syn på MS, och att de faktiskt ser hur mycket du orkar med. Sedan kommer det alltid finnas folk med åsikter om att man skaffar barn fast man har MS, har jag märkt. Men de skiter vi bara i:) ( o vi som har fler barn än genomsnittet, 5 pojkar, får höra både det ena och andra)

Daniel sa...

Peter - Tråkigt! :(

Linda - Lite läskigt är det allt fast jag vet att det finns par den den ena har ms som lyckats och jag kan inte se vad som skulle hindra mig då?
Lustigt att folk har så mycket åsikter om en sjukdom dom oftast inte har koll på. Tycker ni är häftiga med 5 barn så skit i vad andra tycker och bevisa motsatsen istället! ;)