10 maj 2011

Racers i terräng?


Under dagens lätta distanspass kom jag fram till att jag vill springa terräng med mina Puma Roadracers! Har funderat på detta under lång tid och det var passet på Kullaberg i helgen som blev avgörande. Där körde jag med mina sköna trail-Newtons men jag saknade känslan för underlaget i dom. Dom är höga och jag får ingen riktig kontakt med underlaget vilket gör att impulserna upp till huvudet inte blir så snabba med vrickningar som följd. I lite lättare terräng är dock mina Newtons toppen...


Jag har i "smyg" börjat springa trail med mina Puma Rodracers och började egentligen med detta redan på Cypern i slutet av mars. Blev väldigt förvånad över känslan och kontrollen jag fick när jag skuttade fram bland ganska vassa stenar och annan skit. Visst känns stenarna ordentligt ibland men det är också denna kontakten jag vill ha med underlaget. Impulserna går blixtsnabbt upp i huvudet och reflexerna att parera felstegen går mycket snabbare och känns naturligt på något sätt. Kraftig uppför och nedför tycker jag också kontrollen är bättre i en riktigt tight sko då det känns som foten och skon blir "ett". Jag diggar verkligen detta skarpt!

Enda nackdelen som jag ser det är ifall det regnar för då kommer greppet inte räcka till men då kör jag istället Newtons. Annars är det jag som sticker ut hakan på Kullamannen nästa helg och skuttar runt i mina orangea mockasiner!

3 kommentarer:

Therese sa...

Helt rätt tänkt ju! I terräng vill jag också ha så lätta och tighta skor som möjligt, inga stela saker med tunga sulor, då märker man inte hur underlaget förändras och blir inte lika uppmärksam. Själv är jag helt kär i mina Inov8 xtalons, kanske den bästa skon jag nånsin provat.

Adam Crona sa...

Sist jag sprang med Pumorna var långa intervaller med sammanlagt 9km. Då fick jag en blå tånagel =/ kanske måste snöra dem hårdare. Har inte provat dem i terrängen ännu, kanske värt att prova.

Daniel sa...

Therese - Ahhhh! Dom där skorna hade jag gärna velat testa! Förstår att dom är grymma men tyvärr springer jag för lite trail för att tycka det är värt att investera i ett par. Kanske blir det ändå ett par någon gång...får se... ;)

Adam - Ajaj! Det där har jag aldrig upplevt i mina. Hoppas snörningen kan hjälpa, själv snörar jag mina ganska hårt. Testa gärna lite terräng, tror du kommer bli överraskad! :)