2 maj 2011

Siktet inställt på....


När det gäller tävlingar så har jag ingen större satsning på gång nu vilket känns bra. Jag ser att det går med stormsteg mot Stockholm Marathon och är väldigt nöjd med mitt beslut att inte springa i år. Känner inget "marasug" och ska istället följa alla andra jag känner som ska springa med nöje!

Nu ska jag istället få lite struktur på mitt träningsupplägg igen och ladda för sensommar och höst där jag ska försöka fixa årets två målsättningar. Malmö Halvmarathon går av stapeln i augusti och där kommer jag göra en ny frisk satsning på att gå under 1:23. Sedan är det Lidingöloppet i september där det ska jagas silvermedalj och gå under dom där 2:15 bland alla backar. Det känns som träningen inför dessa två loppen kan gå hand i hand och jag har hela sommaren på mig att bli starkare, snabbare och uthålligare!


Det kommer dock inte bli helt tomt på tävlingar här för om några veckor ska mina ilsket gröna Newtons få jobba hårt uppe på Kullamannen som jag tror kommer bli ett tufft traillopp på 12km. I juni väntar sedan Malmömilen där jag ska försöka knäcka mitt pers på 37:52 som stått sig nu i ett år. Sedan blir det säkert lite smålopp och annat roligt under sommaren men det blir som sagt inga stora satsningar förrän lite senare. Känns skönt att ta det lite "easy" nu och jobba vidare på formen, det finns mer att ge!!!

6 kommentarer:

Ingmarie sa...

Bra plan! Kullamannen verkar halvgalen. Som en "Vertex light". ;-) Och under 1.23 kommer du att greja! Pers på milen med.:-)

Daniel sa...

Roligt att du gillar planen! Känns skönt att inte ladda så hårt just nu och istället satsa fullt ut efter sommaren med mera träning i ryggen.
Roligt att du tror på det! Det gör jag också! ;)

Kullamannen verkar riktigt häftig! Ska upp och provspringa banan på lördag! :)

Johan Nilsson sa...

Hej Daniel
Jag kommer nog också att springa Malmö Halvmarathon i augusti.
Tänkte även på Malmömilen men blev för ett ögonblick lite tveksam.
Min tanke var då en tid på sub40. Det kommer nog vara rätt så mkt folk (verkar vara poppis). Så här läser jag på deras hemsida:

Tävlingsklass startar i främsta startledet. Den är tänkt för de som räknar med att springa MalmöMilen på ca 45 minuter eller under, man ska även vara medlem i en förening som är ansluten till Sveriges Friidrottsförbund.

eehh.. är du ansluten till ngn förening? Jag är det inte. Skulle man bli placerad lite längre bak vid starten kommer man knappt fram och 1:a km kommer gå i snigelfart och tiden blir då gonatt.. Har du ngn koll?

Bästa hälsn
//J

Daniel sa...

Jag är anmäld i tävlingsklass trots att jag inte är med i klubb. Visste inte om detta när jag anmälde mig så jag mailade dom i efterhand. Berättade mina tider på milen och då tyckte dom det var ok att ha mig kvar där men jag kan inte vinna något pris och skulle jag slå rekord av något slag så räknas inte det heller. Tips är att maila och kolla!

Annars kan du bara gå med i AXA och tävla för dom, det är gratis :)

http://www.axasportsclub.com/

Johan Nilsson sa...

Hej
Tack för ditt svar
Jag får se hur det blir. Jag mailar dom o hör.
Hade
//J

Daniel sa...

Då ses vi kanske på Malmömilen! :)