19 juni 2011

Malmömilen- en längre rapportStartskottet går och runt 4000 löpare släpps ut på Malmös gator, själv står jag och pratar med en innebandykompis och är inte riktig beredd på startskottet. Det är dock inga problem för tiden startar inte förrän vid slingan så det bli ändå en bra start och jag har gott om plats då jag startar i tävlingsklassen.
Jag hade en idé före loppet att jag skulle ta rygg på Sara för jag vet att hon är erfaren och inte tokrusar i starten som jag själv brukar göra. Hade dock inte sett henne i startfållan men efter bara några hundra meter ser jag Saras välbekanta rygg och bestämmer mig för att följa den utan att släppa på för mycket. Jag säger därmed inte att Sara är långsam och första kilometern drar vi på 3:33!

Första delen av loppet är dock smått livsfarlig med många skarpa svängar och små hinder i vägen. Vissa håller också på att kryssa till höger och vänster vilket ställer till det en del. När vi svänger in på Friisgatan där vi annars brukar sitta och njuta på Raw Food House blir det riktigt irriterat. "Jälva Ammatörer!!!" skriker någon framför mig och vid nästa 90 graderskurva ser jag vad som håller på att hända och väljer istället trottoaren tillsammans med några andra. Bra beslut för till höger om mig faller en löpare hårt i marken och det är inget trevligt ljud med bar hud mot asfalten.

Vi fortsätter ner mot kommunhuset och jag gillar inte riktigt läget även om jag fortfarande har koll på Saras rygg. Löparna runt om mig är fortfarande villrådiga och jag är rädd att det ska hända fler olyckor i svängarna. Har fortfarande inte hittat det riktiga lytet och bestämmer mig för att öka lite till luckan längre fram. Säger hej till Sara som jag ju inte hälsat på innan loppet och hittar luckan lite längre fram. Flytet infinner sig när jag kommer in på gågatan med mycket publik som hejar på.

Nu går löpningen fint och snabba Johan dyker upp bredvid mig, vi slänger några snabba ord medan vi fortsätter kriga på ut mot hamnen. Den 5:e kilometern går riktigt fort på 3:36 och nu känner jag mig urstark och plockar lite ryggar. Passeringen på 5km går på 18:30 och här häller jag en mugg vatten över mig för det börjar bli varmt, dricka brukar jag dock aldrig göra på millopp och det var kanske tur för vattnet smakade tydligen riktigt illa. Tyvärr fick jag ordenligt med vatten i lurarna också så Bruce Dickinson lät som om han var under vatten när han ylade på ... 

"Say goodbye to gravity and say goodbye to death
Hello to eternity and live for every breath"...blubb blubb blubb!!!Drog ut lurarna och skakade loss det värsta innan jag fortsatta rocka loss längs Västra Hamnen. Precis som väntat kom vinden vid 7:an och det blev lite jobbigare. Johan såg fortfarande urstark ut och ökade medan vi andra i klungan hade det tuffare. Benen började nu bli tunga och jag fick verkligen kriga för att dra runt dom, försökte koppla bort huvudet och tänkte på annat. Började fundera på fortsatt träningsupplägg och kom fram till att jag måste köra mer långa trösklar för att slippa detta sega helvete jag hade för stunden....

Den tuffa biten vid Västra Hamnen! Foto: Katarina

Det blev heller inte lättare och jag fick snällt acceptera detta, peppade mig samtidigt att jag hade ett nytt pers på gång oavsett. Jag tappade heller inte många placeringar vilket annars kan vara knäckande och dom sista kilometerna rullade på helt ok även om jag önskat att jag kunna hålla samma fart som innan. Här åkte också kepsen av för jag var riktigt varm nu!

Sara jagade tydligen min rygg utan jag visste om det..

På det långa upploppet fanns det heller inte mycket kraft till någon spurt vilket jag annars brukar vara bra på. Kollade dock hela tiden på klockan så jag höll mig på rätt sida om 37:52 som var mitt dåvarande pers och jag hade nog kunnat öka lite om det skulle blir en strid om sekunder. Jag såg istället att det var god marginal och det blev en ganska odramatisk målgång. Officiell tid blev 37:40 och bland alla löparna hamnade jag på plats 40 vilket känns väldigt bra!

Trötta löpare!

Jag var väldigt nöjd med mitt pers efteråt med tanke på att jag inte hade någon bra känsla i kroppen för en vecka sedan. Min fot som strulat blixtrade lite då och då men den var heller aldrig något problem och kommer nog bli helt bra. Det som jag var mest nöjd var att jag vet att det finns mer att ge än detta och jag vet vad som krävs så jag känner mig väldigt inspirerad inför fortsatt träning. Nästa satsning på milen blir Trelleborgsloppet i augusti och då satsar jag på sub37 om sommarträningen går som planerat!

 Nöjd och glad efter nytt pers!

 Dagens tider:


15 kommentarer:

Linda sa...

du är riktigt bra! Jag förstår att du är nöjd. Hoppas att din träning går bra i sommar så att du når ditt mål.

Anna (Orka mera) sa...

Vilken bra bild från upploppet! Grymt jobbat. Sub 37 fixar du lätt i Trelleborg. Du och Sara får dra varandra i mål!

Adam Crona sa...

Oj oj oj, otroligt BRA! Grattis ännu en gång!

Boremalm sa...

Bra kört! Låg bakom dig och lurade ett tag men fick släppa lite i blåsten.

Thomas sa...

Bra jobbat Daniel!
Sub 37 har du som i en liten ask inom en snar framtid!

Ingmarie sa...

Som sagt var; GRATTIS! verkar ha varit ett lite halvgalet lopp... ;-)
Sorry ang. DN: Skrev om det "tekniska felet" i går... NÄSTA söndag har de lovat nu. :-)
Och du, släng nu bort den där musiken! ;-)

Anonym sa...

Inspirerande läsning och riktigt bra sprunget! Grattis!!

MALIN sa...

Grattis till en bra tid!

Lennart sa...

Grattis till perset!

Malmömilen tror jag kan bli en riktigt intressant tävling framöver. Tror den kan bli stor :-).

MVH

Roger sa...

Grattis!

Imponerande hög och jämn fart loppet igenom ser det ut som på km-tiderna.

Daniel sa...

Linda - Tack! Milen är inte jätteviktig för mig men jag måste ändå ha lite målsättningar ;)

Anna - Tack! Det var Sofie som knäppte loss på upploppet, såg att du också fångat några bra bilder! Sub37 är tufft men jag tror det ska kunna gå!

Adam - Tack! Du såg urstark ut på upploppet. Hoppas foten känns bra igen!

Boremalm - Så det var där du låg och lurade. ;) Det blev ganska segt där vid Västra Hamnen!

Thomas - Som i en ask vet till sjutton men det ska kunna gå ;)

Ingmarie - Du får komma ner och springa nästa år! :) Missade ditt inlägg från i lördags då det var en fullspäckad dag. Det var ändå ett bra nummer av DN och jag ser fram emot nästa Söndag! :) Musiken är svår att släppa! ;)

Hempa - Tack! :)

Malin - Tack! Ses ikväll! :)

Lennart - Tack! Malmö behöver verkligen något större lopp och förhoppningsvis är Malmömilen här för att stanna. Rolig bana som ramar in centrala Malmö på ett bra sätt :) Välkommen ner nästa år!

Roger - Tack! Jag är nöjd men jag hade önskar att jag kunde pressat lite till på sista kilometerna...

JOHN sa...

Stort grattis Daniel! Du är grym! Och visst fixar du sub37 i augusti! Skall bli kul att läsa om ;)

Lite kul att jag sitter och lyssnar på "Seventh son" när jag läser ditt inlägg. Än så länge har Bruce lyckats hålla sig över vattenytan dock :)

Daniel sa...

Tack John! Sub37 kommer bli tufft men det kan gå och förhoppningsvis kommer du få läsa om det i slutet av sommaren ;)
Skönt att Bruce håller sig ovanför ytan hos dig! ;)

Hristo sa...

Grattis till en stark tid! Väl mött i Trelleborg.

/Mikael

Daniel sa...

Tack Mikael! :D