26 juli 2011

En skön kick!

När jag satt i bilen på väg till Östervångsstadion för kvällens intervallträning med klubben väcktes ett fint gammalt minne till liv. Jag kom till att fundera på när jag var på väg till samma ställe för snart 3 år sedan och skulle springa mitt första lopp på Trelleborgsloppet. Hade precis börjat med löpträning och var jättenervös då jag aldrig sprungit så långt innan. Distansrekordet var 7km och nu var målet att fixa 10km utan att stanna, eller jag skulle iallafall inte bli den första som började gå!

Inne i dimman...
Det blev ett riktigt tufft lopp och det är nog fortfarande ett av mina tuffaste lopp. Jag nästan bönade och bad att någon framför mig skulle få nog och börja gå men dom gav inte med sig. Krigade mig i mål på 46:56 och var väldigt nöjd då jag lyckats springa hela vägen! Jag undrade dock hur sjutton jag skulle fixa ett helt marathon då jag redan hade beslutat mig för att springa i New York 14 månader senare....

Det var lite extra roligt att suga på denna karamellen under kvällens 600:ingar och det gav mig en fin kick! Östervångsstadion är nämligen samma ställe där starten på Trelleborgsloppet går och det väcker alltid fina minnen! Gillar verkligen att få bränna av intervaller i högt tempo på detta stället nu tre år senare och det känns helt rätt att jag är med i denna klubben!

Jag hade riktigt roligt ikväll och rullade på i ett skönt tempo med lätta ben. Körde inte på max i början då jag sparade lite krut för morgondagen som också innehåller ett kvalitetspass. Mot slutet blev det dock till att öka lite och sista intervallen brände till fint i benen!

Kolla vem som fått tag på ett tävlingslinne!
Dagens intervalltider.

Distansen stämmer inte riktigt då min Garmin mäter fel på bana, 600m ska det vara!

6 kommentarer:

Magnus sa...

Snyggt! När inviger du linnet på tävling? Synd jag inte var där, hade varit perfekt tempo för mig, iaf första sex intervalerna...

Sara sa...

Snyggt!
Jisses, jag tror aldrig att jag skulle kunna bränna av en 600ing på 1.52 - grymt!

Daniel sa...

Magnus - Tror det blir på Prinsens Minne i Halmstad nu den 20:e augusti :)

Sara - Visst hade du fixat det! Kompisen framför mig körde sista på 1:48 så jag hade en bra rygg att jaga :)

JOHN sa...

Jag slutar aldrig imponeras av den förvandling du gjort under dessa tre år. Du är grym! :)

Pernille sa...

Jäklar vilken skillnad - bra jobbat! Sen tycker ju sengångaren att det är rätt bra jobbat att du springer din första mil så pass snabbt men jag SKA sub50 snart :-)

Daniel sa...

John - Det har hänt en del på resan. Nu springer jag inte runt som en fällkniv längre ;)

Pernille - Tiden sa mig inget just då men jag fick peppande ord att det var ok för en nybörjare :) Sub50 fixar du, tyckte du såg pigg och snabb ut när vi körde tekniska trails i skogen....för det var väl du som var med då? ;)