27 juli 2011

Backpasset i repris fast mera blod

Ikväll mötte jag upp med Sara i skogen för att göra en repris på passet vi körde i slutet av juni. Sist kallade Sara passet för "blod, svett och syra" och detta skulle det även bli denna gången, speciellt det förstnämnda.

Jag tror vi båda var lite nervösa inför passet för det är riktigt jobbigt och jag måste nog säga att det är det tuffaste passet jag har i min arsenal just nu. Passet består av 4x2km i ganska kuperad terräng och i pauserna vilar man inte utan där kör man styrka innan man ger sig på backarna igen. Trettio armhävningar, tjugo dips, plankan, sidoplanka med tio benlyft, tjugo smala armhävningar och trettio sneda cykelsitups i varje paus.


Precis som förra gången testade jag mina nya Puma XC fast denna gången hade jag bytt ut dom medföljande spikarna på 9mm till 5mm. Det skulle visa sig bli riktigt bra för nu låg spikarna i samma nivå som resten av sulan och när den pressades ihop vid isättningen stannade spikarna kvar i sitt läge och bet sig fast fint i gruset. Jag fick på detta viset ett högt steg och kom upp bra på framfoten vilket gjorde att jag verkligen njöt av löpningen. Skorna är också platta och foten fick fin kontakt med underlaget vilket gjorde att det kändes väldigt stabilt i kurvor och backar. Inga tendenser till feltramp som jag ibland kan få med Newtons i terräng utan det var bara att gasa!

Första två intervallerna gick bra och dom landade båda på 7:38 men när vi kom en bit in på tredje intervallen hände det som inte fick hända. I en utförslöpa ökar vi tempot medan det svänger svagt åt höger och framför ligger Sara. Denna kurvan är lite lurig för den lutar utåt vilket gör att man lätt vrickar till foten. Har själv gjort det ett antal gånger och efter idag har jag ännu mer respekt för den här kurvan!

Plötsligt ser jag som i slow-motion hur Saras ena fot viker sig i 90grader och hon faller ganska ordentligt. Svårt att säga hur allvarligt ett fall är men jag har sett löpare falla handlöst ut i skogen på Lidingölopp och pladask i asfalt ett antal gånger. Det är alltid lika otäckt och på Daniels tiogradiga skala var nog detta en åtta och jag blev rädd att något allvarligt hänt.


Som tur var såg det nog värre ut än vad det var även om jag inte vet hur läget är nu. Foten verkade ha klarat sig och vi joggade lugnt ut sista intervallen. Medan Sara tvättade såren körde jag min styrka och gav mig på en sista intervall, Sara dök sedan upp mot slutet och peppade mig sista tuffa biten. Det blev nog en ganska lyckad kväll trots allt för detta kunde slutat värre! Sara verkade på riktigt gott humör trots den hårda smällen och jag kan konstatera att vi löpare är av segt virke!

Tack för ikväll och jag håller tummarna för att allt känns bra imorgon!!!

11 kommentarer:

Andrej sa...

Ouch!

Sara sa...

Jag är renskrubbad och skrapsåren är ok. Jag har lite ont i revbenen och lite stel i foten, men jag tror nog att det ska kännas bra imorgon :)

Daniel sa...

Andrej - Det kan man lugnt säga!

Sara - Skönt att höra! Trodde verkligen du bröt foten för det såg riktigt otäckt ut.

Thomas sa...

Nämen FY!
Tur att det inte var värre!

Mikael Björk sa...

Jag tycker bara det är coolt. Lera och blod. Det är väl därför vi är i skogen?

Också naturupplevelsen, såklart.

Daniel sa...

Thomas - Tur i oturen! ;)

Mikael - Lera och blod gör inget i skogen men jag gillar inte se när kroppsdelar viker sig på onaturliga sätt.
Naturupplevelsen blir det inte mycket av på dessa passen....om man nu inte ramlar och blir ett med den! ;)

Mikael Björk sa...

"Bli ett med naturupplevelsen!" - det är bra.

Ingmarie sa...

Göta Petter! Både över er fart och vurpan! men Sara är en tuffing. Det ska mer till för att få henne knockad.:-)

JOHN sa...

Hon verkar lite galen den där Sara... Vore grymt att få träna med henne :)

Sara sa...

John: Jag är inte helt säker på om jag har alla hästar hemma. Men om jag får säga det själv är det väldigt roligt att träna med mig - jag har alltid kul i alla fall :)

Daniel sa...

Mikael - Visst är det! :)

Ingmarie - Riktig tuffing är hon!

John - Är glad att jag har Sara att träna med. Härlig inställning till allt och sprider positiv energi kring sig! :) Du får gärna komma ner och träna någon gång, bara hör av dig så kokar vi ihop något! :)