29 juni 2011

Två lyckade träningsdagar

Jag har fått till två riktigt lyckade träningsdagar på rad nu och kroppen fortsätter vara med mig trots hög träningsmängd. Igår började jag dagen på gymmet med styrka för överkroppen under 60min, dagen avslutades sedan med ett sent löppass i solnedgången. Jag körde 12km fartlek där jag styrde tempot efter låtarna i iPoden, ett skönt pass!

Idag blev det riktigt tufft med Sara i skogen där vi körde intervaller på 2km slingan. Det blev också första testet med nya skorna men dom åkte av redan efter uppvärmningen. Skorna satt kanon på foten och kändes bra men dom medföljande spikarna på 9mm var för långa på Bokskogens hårda motionsslingor. Jag testade dock att springa strax utanför spåret där det var betydligt mjukare och där verkade dom trivas som fisken i vattnet. Tror jag ska testa med 5mm spikar nästa gång och se hur dom funkar på slingorna. Tyvärr hade jag inte med dom andra spikarna men jag hade med mina gamla Newtons-racers som istället åkte på.


Vi sprang den kuperade 2km på ett bräde som en enda lång intervall och under "vilan" körde vi styrka på en "trauma-filt" från en ambulans som jag hade med mig, tänkte det kunde vara passade på detta tuffa passet! ;) Det blev totalt 4st varv på den tuffa slingan och ni som var med på Saras löpardag i skogen för ett tag sedan vet vilken det handlar om. Den ÄR jobbig och denna gången delade vi INTE upp den på fyra etapper!


Profilen för hela passet. Intervallerna mellan röda strecken och som ni ser går det mest uppför.
Dom korta utförslöporna är joggvilan ner till styrketräningen.

Sara och jag är väldigt olika som löpare och det märks verkligen på dessa passen. Jag blir bara svagare och svagare medan Sara blir starkare och starkare, dessutom är hon ett monster när det gäller att springa uppför backar och verkar kunna göra detta i en evighet. Det är ingen tillfällighet att hon blev 8:a på Lidingöloppet förra året så för mig som satsar på Lidingö i år är det kanon att träna med Sara i backarna.

Första 2:an gick på 7:31 och sedan körde vi styrka så svetten sved i ögonen innan vi gav oss på nästa intervall. Den gick på 7:37 och jag kunde fortfarande hänga med Sara men efter nästa "styrkevila" blev det betydligt tuffare. Jag hade lite häng på Sara i början men sedan fick jag släppa helt, denna intervallen blev riktigt tuff för mig trots att den gick betydligt långsammare än förra och landade på 7:58.

Sara frågade om vi skulle köra en till och visst skulle vi det tyckte jag! Detta hade jag inte gjort om jag varit ute själv och det är just detta som är det fina med att träna tillsammans, man kan plocka fram lite till! På med styrka igen innan vi öste på med sista intervallen! Jag visste att denna skulle bli riktigt långsam men det är också det här riktigt tuffa och jobbiga som gör nytta. Jag såg bara Saras rygg första 500m sedan krigade jag på så gott det gick medan syran sprutade i backarna, sista gick på 8:11 och vi var båda riktigt nöjda med vårt pass. Vad Saras två sista intervaller slutade på vet jag inte...

Nöjda och glada!

Nu kan man kanske tycka att jag borde öppnat intervallerna lite lugnare men jag vet av erfarenhet att det inte hade gjort någon skillnad för jag är inte så uthållig oavsett. Jag jobbar dock på detta konstant och det inspirerar mig enormt till att fortsätta träna på när jag vet mina brister. Vi kommer säkert köra detta passet fler gånger innan Lidingöloppet och det ska bli intressant att se utvecklingen på tiderna. Löpning är så mätbart och det gillar jag starkt!

Tack för ett grymt pass Sara!


2 kommentarer:

Sara sa...

Jag bugar och bockar och tackar för ett superpass!

Daniel sa...

Nästa gång tar vi 200:ingar i backe! ;)