12 juni 2011

Fullspäckad lördag

Sara hade verkligen lyckts ordna en dag med extra allt och med trevligt sällskap och fint väder blev det en riktigt lyckad dag. Många bloggvänner var också på plats som Anna, Mikael, Johan, Therese, Gustav och Malin som är en gammal klasskompis jag inte träffat sen vi gick ut gymnasiet för 5 år sedan.....ehhhh?......det kändes som igår oavsett....

Dagen började med att springa 2km slingan fördelat på 4st intervaller á 500m och vid vartannat stop hade Sara satt upp fina lappar med styrkeövningar. Tror det var ca 6 övningar på varje som man körde i 45sek vardera med 15sek paus och efter det var det pang på med en intervall igen. Totalt blev det 3 varv som satt där dom skulle!

Första stationen med folk till höger och vänster samt ute i skogen.
Mycket mygg också som inte ville vara med på bild, dom fanns där dock vill jag lova!

Jagar snabba ryggar genom en grön och fin skog! Tyvärr hade jag betongben idag men gjorde så gott jag kunde. Min vänsterfot där en nerv strulat innan i veckan fortsatte blixtra ordentligt när jag drog på vilket var lite obehagligt. Måste nog gå och kolla upp den i veckan, tror något sitter i kläm och kanske kan min naprapat få ordning på det? Tyvärr verkar det inte gå över av sig självt även om det är bättre än innan i veckan.

Station nummer två med fler roliga övningar!

Coola Therese hade kommit långväga för att få testa på ankgång i den fina Bokskogen!

Efter tre tuffa varv satt det fint med en gemensam lunch och lite vila på det!

Sedan föreläsning av Jimmy Palm från Naprapatlabbet som berättade om skador och träning. Tyvärr fick han ett levande exempel i form av stackars Anna som stukade foten och jag hoppas stukningen läker fort. Föreläsningen var toppen och det blev många A-HA!! när man lär sig hur allt hänger ihop i kroppen. Nu vet jag också varför man får håll i axeln och en massa annat matnyttigt. Kroppen är verkligen inte starkare än sin svagaste länk och det fick man veta idag! Fick mig några nya tankenötter och infallsvinklar på fortsatt träning och som alltid efter jag träffad Jimmy bli jag väldigt inspirerad. Tack för en bra föreläsning!

Sedan bar det iväg ut igen i det fina vädret för en lugn tur på 7km slingan. Vissa var piggare än andra och själv tog jag det ganska lugnt medan jag tröttade ut Therese med mitt babbel om det ena och andra. Alltid lika kul första gången man träffar någon IRL när man följt deras blogg under en tid. Hoppas du fick en bra resa hem och jätteroligt att du dök upp idag! 

Stort tack till Sara och alla andra som gjorde detta till en riktigt lyckad lördag!

16 kommentarer:

Johan Nilsson sa...

Hej Daniel
Det var mkt trevligt!

Anonym sa...

från Anna Regner

Hej Daniel!

Det var trevligt att träffa dig och alla andra glada löpare igår i Bokskogen! Det får bli vila för min del 1-2 veckor så foten blir ordentligt bra. Tills dess får det bli styrkeövnignar för resten av kroppen antingen i gymmet eller hemma. Hälsningar Anna

Therese sa...

Det var så roligt att träffa dig igår! Och tack för att du underhöll mig på eftermiddagspasset, jag tror knappt jag kommit runt om inte du bitit dig fast vid min sida. :) Resan hem gick alldeles strålande efter att jag hade våldgästat ett par kompisar i Malmö och fått massa kaffe och fika. Hoppas vi ses snart igen, säg till om du ska till Varberg och springa!

Therese sa...

Ja just det, jag lånade en bild av dig, hoppas det är okej. Jag var en dålig bloggare och glömde helt bort att fota igår. ;)

Ingmarie sa...

Vilken dag! Wow! Håller tummarna för att benet fixar sig. Kram

anneliten sa...

Vilket event! Vilken Sara! Jag blir riktigt avundsjuk.

MALIN sa...

5 år sedan?? Njaee. Men det var kul att träffas. Blir förhoppningsvis fler gånger!
Det blev en bra dag. Verkar som alla tyckte det och vi gjorde iallfall myggen lyckliga!

Sara sa...

Det blev bra igår :) Hur har du det med myggbetten? Jag räknade det till 20 - en för varje löpare Hoppas benet repar sig!

Andrej sa...

Ni är inte riktiga nånstans! Eller så är ni det. Man kan aldrig veta i denna tokiga värld - men jag är säker på att ankgång som intervallvila med säkerhet tillhör det mer galna man kan göra!

Gustav Lindéus sa...

Kul att jag fick testa dina Newton Neutral Racers igår :-) Lycka till nu på Malmömilen, kommer gå superbra.

Magnus sa...

varför får man håll i axeln? Är intresserad på riktigt eftersom nåt liknande drabbar mig med jämna mellanrum...

Daniel sa...

Johan - Tack själv! Vilken dag det blev! :)

Anna - Detsamma! Kul att träffas! Vila nu din fot och bra att du tänker träna lite styrka under tiden. Hojta till om du ser mig på Malmömilen! Kram och krya på dig!

Therese - Yey! Vilken dag det blev och tack själv för trevligt sällskap! Jag hör av mig om jag kommer upp och springer, Varberg är ju väldigt fint! :) Bara låna bilder så mycket du vill!

Ingmarie - Som alltid när Sara håller i taktpinnen så blir det väldigt lyckat! :) Jag ska ta tag i benet redan imorgon för detta verkar inte läka med tiden...

Anneli - Du känner ju Sara och vet vad det handlar om ;) Synd att du bor så långt bort!

Malin - Roligt att du hade en bra dag! Det är bara att hänga på fler gånger! Kul att träffas och du var dig lik! ;)

Sara - Tusen tack och visst blev det lyckat! Har endast 5st bett och ska ringa Jimmy imorgon angående benet. Märkte under en del av övningarna att det inte bara är känseln som är dålig utan det är instabilt och ganska kraftlöst också. Hoppas han har någon idé!?

Andrej - Det är både tufft och galet att köra styrka under intervallvilan men det gör nytta! :)

Gustav - Roligt att du också fastnat för skorna! Du såg verkligen nöjd ut med dom! :) Tack för lycka till:et! tror det kommer gå bra om benet blir bättre annars kommer det fler millopp! ;)

Magnus - Tydligen kan det ha att göra med om man ätit innan passet och maten för tillfället befinner sig i tarmsystemet. Bakom tarmpaketet sitter någon typ av vävnad (komplicerat ;) som håller det på plats. När det ligger mat i tarmarna som hoppar upp och ner medan man springer så blir denna vävnad ansträngd och kan på något sätt påverka nerven som går igenom någon av axlarna. Tror det var mer vanligt på ena sidan än den andra?

Du kan ju hålla koll på dina kostvanor före löppassen och se om det stämmer? Berätta gärna ifall du hittar ett samband! Jag ska själv hålla koll på detta då det även händer mig ibland.

Mikael Björk sa...

Hoppas vi ses snart i skogen igen: ;-)

Ursäkta att jag pep iväg igår - blev lite stressad över att hinna ombyte och dusch innan gården slog igen portarna.

Daniel sa...

Visst ses vi snart i skogen! ;)

Förmodade att du blev lite stressad! Du hade iof bra fart hela dagen! ;)

Magnus sa...

Intressant! Jag äter ofta tätt inpå träning eftersom det blir svårt att hitta tiden annars. Har inga problem med själva magen pga detta men har aldrig tänkt tanken att det kan ge håll i axeln. Man lär sig när man läser bloggar. Tack för kunskapen!

Daniel sa...

Intressant att det verkar stämma! :) Lycka till med ditt "axel-håll"!!!