28 juni 2011

Puma Haraka XC Spike


I den röda lådan fanns ett par Puma Haraka XC Spike, en cool sko som ska bli spännande att få testa i lite terräng. Bokstäverna XC står för cross country och denna skon är en lätt liten sak på 200gram med 6st 9mm spikar på vardera sko som går att byta ut. Jag beställde också till 3 uppsättningar i varierande längd beroende på vilket underlag jag tänker springa på.


Jag har bara testat skon som hastigast och den ska ha en "sock-like fit" vilket stämmer ganska bra. Den har också en mjuk fodring på insidan och man ska tydligen kunna springa barfota i den för att öka känslan samt hålla fötterna svala.


Jag har tidigare skrivit att jag gillar köra med lätta racers i terräng och därför tror jag denna skon ska passa perfekt. Den känns ganska lik Pumas Roadracer fast med hårdare sula som skyddar foten betydligt bättre mot vassa saker i terrängen. Vill jag inte köra fullt ut med långa 9mm spikar kan jag bara skruva på 3-5mm vilket också borde funka bra på isig asfalt. Det finns också spikar på hela 15mm ifall jag ska springa upp för väggar av is! ;)


Skorna är avsedda för tävling på kortare distanser som 3-10km, tror dom kommer passa kanon på vissa korta terränglopp här i krokarna samt lopp under vintertid när jag behöver lite extra grepp. Jag tänker också se hur dom funkar att köra kvalitetspass i skogen då jag får lite extra bett i backar och kurvor. Imorgon blir det första testet då jag ska jaga Sara runt den backiga 2km slingan, ska bli intressant och jobbigt!

Edit: Glömde skriva att skorna dessutom var ett riktigt kap! Beställde från Start Fitness och för 528kr låg dom i brevlådan inklusive 3 extra uppsättningar spikar plus att dom slängde med ett par löparstrumpor. Billigt tycker jag!

4 kommentarer:

Sara sa...

Men fusk! Jag har tillräckligt svårt att hänga med dig som det är - ska du nu susa fram i så fina skor så är det kört för min del! *Ladda Sara-ladda-ladda*

mikael sa...

Grattis till dina nya terrängskor. Vilket kanonpris!

Tänker byta ut mina betongklumpar Adidas Trail mot ett par Inov-8 skor i höst.
Dessutom tänker jag gå ner en viktklass i skor.
Lunar Elite som jag idag har på tävling 10 km ska bli mina nya mängdskor (fast det blir ett par Saucony Mirage) och sen ett par Kinvara som tävlingsskor

Staffan sa...

Snygga dojjor!! Tycker snart det är rimligt att Puma sponsrar dig och Asics sponsrar mig så mycket reklam vi gör på våra bloggar för deras skor men hittills är det knäpptyst därifrån...

Daniel sa...

Sara - Inga problem för dig att hänga med mig om du så sprang i Foppa-tofflor! ;)

Mikael - Intressant att du ska gå ner i viktklass på skorna. Var lyhörd på kroppens signaler och öka på lite i taget så kommer det gå bra!

Staffan - Håller med! Fast gärna Newton för min del. Jag har gjort en hel del reklam för dom där dojjorna! ;)