28 juli 2011

Jag har en plan!

Tänkte jag skulle förklara min lilla plan för tillfället så ni inte tror jag flippat ut helt för det blir mycket träning här nu och kanske mer än vad som är nyttigt för mig?

Förra veckan var ganska lugn med bibehållen kvalitet fast med lite mindre mängd än vanligt. Denna och nästa vecka är betydligt tuffare med få och nästan inga riktiga vilodagar. Veckan efter dessa blir en fartvecka som avslutas med snabbdistans på 10km under Kåsebergaloppet. Därefter blir det till att "hämta hem" ordentligt till Prinsens Minne i Halmstad där jag ska ge mig på ett av årets stora mål som är sub1:23 på halvmaran.

Tanken med dessa två veckorna nu är alltså att bryta ner mig ganska ordentligt för att sedan hoppas på en ordentlig superkompensation tills loppet. Det är en liten chansning för jag brukar inte köra riktigt så här hårt men jag känner att kroppen är stark och måste bara testa hur det funkar. Går det bra kommer jag köra en liknande laddning inför Lidingöloppet där jag ska försöka knipa den där silvermedaljen en gång för alla. Spännande tider väntar!


Idag blev det därför heller ingen vila utan jag fortsätter köra på hårt och förhoppningsvis intelligent. Det blev först 50min ren discoträning med mycket hantelsvingande och detta toppade jag med ett riktigt tuff spinningpass på 60min! Känns som mina ben har vant sig lite mer nu när jag har ett antal pass på nacken och äntligen kan jag få till samma pulstoppar som i löpningen utan att benen surnar.

Det var en bra och peppande instruktör idag vilket gjorde det extra kul plus att killen framför cyklade på som aldrig förr. Han måste ha tankat mer spenat än mig för jäklar vad benen gick och tävlingsmänniska som jag är var jag bara tvungen att försöka matcha. Min fru som också var med på passet tittade konstigt på mig och hade aldrig sett mig svettas så mycket någonsin! Bra betyg och ännu ett grymt pass där kroppen svarade fint hela vägen!

4 kommentarer:

Jonna sa...

Grymt kört! Ska bli spännande att se hur det går på tävlingarna sen... både jag och Karin Tänker ska springa Baltzarloppet i Motala i morgon :) Jag 10 km denna gången.

http://fartfylld.blogspot.com/2010/05/kopenhamn-marathon-mitt-lopp.html Där skrev jag en del om mitt lopp, men inte så mycket om själva upplevelsen av arrangemanget...

överlag är det ju "mindre" än Sthlm, ca 10 000 var med 2010 tror jag. Mässan är mindre, publiken mindre än Sthlm osv osv. Banan tyckte jag var mysig, ej två varvs bana. En del korta partier gick över kullersten det var jobbigt, men annars flackare bana än Sthlmn. Kontrollerna/depåerna var nog färre än Sthlm också och inte så varierat utbud, typ frukt och sportdryck etc. Jag tycker ändå det var ett kanonlopp, lite personligare, bra service, jag gillar Danmark ;)

Daniel sa...

Tack för jättebra info och lycka till imorgon Jonna!
Köpenhamn låter intressant! :)

Magnus sa...

jag planerar för köpenhamn 2012 Daniel. Kolla med martin och majvi om du vill veta mer, vet att de har sprungit där ett par gånger förut.

Daniel sa...

Kul att du också planerar för detta loppet! :) Har själv inte bestämt mig än men är väldigt sugen :)
Jag ska ta ett snack med Martin och Majvi!