10 juli 2011

Morgonpass och semesterlast


Det blev ett tidigt långpass före frukost idag, 07:15 stod jag med skorna på utanför huset där jag möttes av en fin sol som värmde skönt. Jag visste att dagens pass inte skulle bjuda på någon bra känsla i kroppen då det fanns tre parametrar att ta hänsyn till.

Dåligt med energi då det var före frukost.

Stela tävlingsben från i fredags

En sen dos av bromsmedicin under gårdagskvällen

Vet jag om dessa sakerna innan blir jag heller inte besviken när inte kroppen svarar bra och slipper stressa upp mig över det. Syftet med dagens pass blev därför att bara rulla på lätt och fint samt få loss dom stela tävlingsbenen lite. Det här med att träna med lite energi gillar jag också för jag vet att det härdar! När jag sedan kör pass där jag laddat ordentligt jublar kroppen och då går det fort. Hoppar jag dessutom över någon dos bromsmedicin innan får jag den där sparken i baken som kan behövas när det är tävling.

Passet gick bra och visst var det lite segt men det vägdes upp av en riktigt fin morgon. Jag avverkade 20km på 1:42 och efteråt hade jag fortfarande hela dagen framför mig. Det blir lite som en bonus med tidiga pass och man får även lite extra återhämtning då man "vinner" hela söndagen jämfört med ett kvällspass.


Frukosten smakar också väldigt bra när man kommer hem och när det är semester så har jag en liten last som jag måste avslöja. Under semestern ser jag alltid till att ha Nutella hemma för det är något visst med detta när det är semester. Nästan varje morgon kör jag vitt bröd med Nutella till kaffet plus den obligatoriska gröten då förstås. Egentligen helt onödigt men detta är en semestertradition och jag äter det aldrig under resten av året trots att det är såååå gott!!!

5 kommentarer:

Mikael.P sa...

Bra Jobbat Daniel. Jag gjorde själv ett försök med ett morgon pass innan frukost för ett par dagar sedan. Stora skillnaden för mig och inte är spec van vid löpningen och absolut inte vid att utföra den innan frukost var att mjölksyran i benen kom väldigt snabbt tyckte jag.

Ingmarie sa...

2 mil på 1.42 före frukost! Och det var under en "dålig" dag!? Jösses Amalia. Inte ens Stålmannen grejar det där. Du är helt orolig!
Önskar dig fortsatt fin semester!

Daniel sa...

Mikael - Innan frukost kan verkligen vara tufft men jag tror det är nyttigt ;). Kör bara lugna pass dock för kvalitetspass med låga depåer funkar inte ;)

Ingmarie - Nu när du säger det så är det kanske inte så "lugnt" ;). Känns kul att jag lyckats höja min nivå mot för något år sedan. Då hade 20k på 1:42 varit tufft ;)
En veckas semester till väntar, tack! :)

mikael sa...

Jobbar en vecka till. Sedan ska det bli skönt med semester. Eller, måste skrapa lite på framsidan huset, grundmåla och måla.
Blir även en del träning men det pysslar jag med annars också :)

Tränade ofta innan frukost tidigare på helgerna. Numer äter jag frukost lite oftare innan passen på helgerna

Daniel sa...

Gott att ha semester framför sig Mikael. Själv tänkte jag suga musten ur sista veckan på bästa sätt! Blir nog inte mycket målande dock ;)