13 juli 2011

Pigga ben i Ystad

Morgonens styrkepass gick kanon och kroppen svarade fint hela vägen. Benen fick dock vila då det vankades 6km tävling på kvällen. Vi åkte ner till Ystad i god tid längs sydkusten där vi stannade till och laddade med laxrulle på fiskrökeriet i Smygehuk. Ett kanonställe för dom som gillar fisk!


Sedan vidare till Ystad där vi gick och tittade lite på marknaden innan det var dags för start. När jag kom bort till starten träffade jag Sara och några andra trevliga löparvänner som tittade lite konstigt på mig. Jag var inte löparklädd och hade solglasögon på mig trots att det började närma sig start. Hade jag verkligen laddat för detta loppet hade jag redan varit ombytt men idag tog jag det bara easy för jag hade egentligen inte satt mycket press på mig då jag tog detta som en snabbdistans i min träning. Visst ville jag slå förra årets tid på 22:24 och även försöka göra sub22 men detta var mest för att hitta på någon typ av målsättning då jag alltid måste ha något att ställa in siktet på.


Jag bytte om så sakteliga, körde lite uppvärmning och stegringslopp innan jag ställde upp för start. Känslan i benen var väl inte den bästa men det brukar den aldrig vara precis innan start så det har jag lärt mig att koppla bort. Benen hade dock varit pigga under hela dagen så nog skulle det gå att dra på lite. Humöret var det heller inget fel på och det skulle verkligen bli roligt att springa fort!


Skottet gick och jag kom iväg bra strax efter snabba Sara, första kilometern gick på 3:26. Lite hårdare öppning än vad jag ville men jag tittade inte på klockan utan följde bara Saras rygg då jag vet att hon inte brukar tokrusa. Tror inte heller hon tokrusade för det såg kontrollerat ut och jag var klart nöjd med öppningen då kroppen kändes snabb direkt.

Under andra kilometern kom loppets största utmaning i form av en ganska kraftig stigning. Jag hade varit lite rädd för denna under dagen för jag ville inte göra samma sak som förra året då jag drog på mig syra som jag fick lida av resten av loppet. Därför hade jag tålamod och tog det försiktigt uppför och släppte även löparna framför mig en aning trots att jag hade mer att ge.

Sedan kom den sköna utförslöpan som jag hade sett fram emot och benen var nu pigga! Ökade tempot och gick upp jämsides med Sara där jag nöjt sa att nu är det värsta över, för så var det verkligen! Mitt enda orosmoment för dagen var borta och benen var som lätta trumpinnar!


Drog om ett gäng löpare på väg ner mot centrum och nu var känslan grym! For mellan smala gränder på ojämna gator medan det svängde skarp åt både höger och vänster. Plockade några löpare till och fick lite påhejningar av personer som visste mitt namn men som jag inte kände igen. Det var en skön kick och självförtroendet var verkligen på topp.

När min klocka plingade på 5km hade jag med någon sekunds marginal gjort sub18 igen och då slog det mig att jag hade sub22 som i en ask. Jag hade inte tänkt på detta under hela loppet utan bara njutit av farten och flytet men nu ville jag verkligen pressa ur allt och lyckades dra sista kilometern på 3:37.

Härligt upplopp med mycket publik!

Jag fixade sub22 med tiden 21:32 och var grymt nöjd med mitt lopp! Det här var nog ett av dom loppen där jag aldrig haft något svacka utan det var bara grymt med fart och flyt hela vägen. Det känns också bra att jag lyckades slå förra årets tid med nästan minuten viket tyder på att träningen ger resultat och att jag har blivit bättre på att lägga upp loppen rätt. 

Tackar min fru, föräldrar, morfar och alla andra som hejade på ikväll! Grattis också till Sara som vann loppet!

 Ystad rockade ikväll och jag längtar efter fler tävlingar!!!

12 kommentarer:

badgear sa...

Det var inte illa, du lyckades ta dig runt fast det var 6000 meter.. coolt ;)

Staffan sa...

Shit Daniel, vilka kilometertider!! Du har verkligen förflyttat dig en nivå uppåt i kapacitet under vår och sommar!! Jag avslutade ett lugnt distanspass igår med en kilometer på 3:35 och den farten är tuff för mig!!! Grattis!

mikael sa...

Grattis till en riktigt bra tid!
Håller med Staffan, vilka km- tider du gör. 3.35 i snitt på dessa 6 km är imponerade
Tider ner mot 35 minuter på 10 km är inte omöjligt för dig. Tidigare än du tror

Andréa sa...

Herregud vad du tävlar! :) Men grym är du! Stort grattis!!

JOHN sa...

Du är GRYM Daniel! Stort grattis till pers!

Ingmarie sa...

O la laaa! GRATTIS! :-) Ännu en gång fick din lilla mormor hålla i hatten! Du är i storform Daniel och det gör mig JÄTTEglad!

Helena sa...

STORT grattis :-D

Daniel sa...

badgear - Trevligt att träffas och roligt att jag fixade alla 6000m ;)

Staffan - Tack! Det känns verkligen som det lossnat lite och kilometertider under 4:00 känns mer och mer bekväma. :) Känns bra inför Lidingöloppet i höst och med lite mer träning ska det nog gå bra! :)

Mikael - Tack! Låter tufft det där men under 37min kanske kan vara möjligt i år? :)

Andréa - Tack! Kul med dom här korta loppen för dom sliter inte så mycket. Hade gärna sprungit tävling till helgen igen men nu blir det några veckors paus ;)

John - Tack! Känns som det lossnar mer och mer! :)

Ingmarie - Tack och härligt att det gör dig glad! Min mormor fick hålla i hatten ännu en gång! :)

Daniel sa...

Tack Helena! Ska bli spännande på söndag! :)

Andrej sa...

Då var jag ju hyfsat nära! Grattis!!!

Anna sa...

Så jäkla bra du är Daniel. Stort grattis!

Daniel sa...

Andrej - Tack! Visst var det var nära! ;)

Anna - Tack! Nu jäklar börjar det bli fart på benen! :))