14 juli 2011

I mitt sikte

Nu blir det lite tävlingsvila fram tills den 13:e augusti då jag först tänkte springa Malmö Halvmarathon. Jag drog mig lite för att anmäla mig till detta loppet då dom tog 390:- i anmälningsavgift, fullt såååå roligt är det inte att springa i Malmö. När dom sedan höjde ett redan högt pris till 490:- 1½ månad före start fick det vara. För samma peng anmälde jag mig istället till både Kåsebergaloppet och Prinsens Minne som har betydligt trevligare banor.


Den 13:e augusti springer jag därför ute bland korna på Kåseberga, det blev fina 10km förra året och jag ser fram emot att få springa där igen. Det är ingen bana man persar på så jag tar det som en skön snabbdistans i mitt träningsupplägg för att få fart på benen till helgen efter.

Då blir det hårdsatsning på Prinsens Minne uppe i Halmstad. Vi har bokat in en weekend på två nätter och det SKA bli åka av! Jag sprang denna halvmaran för två år sedan där jag hade ett tufft lopp, det var min tredje halvmara och jag persade på tiden 1:44:33.

Det regnade ordentligt för två år sedan!
Det ska blir riktigt roligt att få komma tillbaka till Halmstad nu två år efter och få springa skiten ur denna tiden. Målet på halvmaran är fortfarande sub1:23 så tiden ska krossas med minst 21:33min! Jag tänker träna hårt nu några veckor och försöka höja mig ännu ett snäpp så ska det säkert gå vägen. Motivationen är på topp och jag känner mig laddad för lite hårdkörning!

9 kommentarer:

Thomas sa...

Håller med om det där med Kåseberga.
Verkligen vackert och inspirerande :-)

Kör hårt!

Lars sa...

Ska bli kul att se hur det går i Halmstad. Eftersom banan går alldeles genom min barndoms trakter har jag många gånger funderat på att ställa, men det har aldrig passat in i sommarplaneringen.

JOHN sa...

1:23 borde ju inte vara en omöjlighet. Jag tror att du fixar det med de rätta förutsättningarna. Skall även bli kul att bevittna på plats hur du kniper en silvermedalj på Lidingöloppet i september ;)

Magnus sa...

Skulle vara grymt att sänka sitt pers med mer än en min/km, inte ofta det händer...
Är du sugen på nåt gemensamt pass framöver? Jag är borta ett tag men tillbaka i stan om en dryg vecka.

Sara sa...

Sounds like a plan to me. A good one :)

Daniel sa...

Thomas - Vi ses i Kåseberga! :)

Lars - Då får du se till att ställa upp någon gång. Tänker du springa i år får du hojta till så jag får träffa dig! :)

John - 1:23 kommer bli tufft men prickar jag in "rätt dag" borde det gå. Silver på Lidingö kommer också bli spännande. Har satt ihop några grymma pass som jag tror kommer göra susen! :)

Magnus - Självklart! Hör av dig när det passar! Vet inte hur jag får tag på dig men du vet ju var du hittar mig. ;) Du kan också lägga till mig ifall du finns på Facebook. Bara sök på Daniel Erman! ;)

Sara - Va bra! :D

Ingmarie sa...

Jag hade funderingar på Malmö men nu har jag helt släppt det. Hutlöst dyrt!!!
Jobbar när "Prinsen" är så det missar jag tyvärr. :-(
Men kanske Kåseberga vore något!Det ligger dock väldigt "off"...;-)

mikael sa...

Har Prinsens minne i min tävlingskalender. Hur är banan där?
Har bara tävlat på 1 halvmara tidigare och det var i Stockholm förra året. Så mitt första lopp är mitt pers :)

Härligt att läsa hur positiv du är till din träning, hur kroppen svarar m.m.
Jag är nästan aldrig nöjd med mina pass. Behöver en mental coach. Kanske skulle jag bli bättre då?

När det gäller din styrketräning undrar jag om du kör den för ditt välmående med tanke på sjukdomen. Eller är det för löpningen?
Mindre muskler - mindre vikt - snabbare tider?

Daniel sa...

Ingmarie- Är du i krokar så är det inga problem att få ut dig till Kåseberga ;). Bara hör av dig så löser det sig! :)

Mikael - Banan på Prinsens Minne tror jag var lite smått kuperad och asfalt blandat med hårdpackat grus. Fin bana längs kusten! :)

Hälften av styrkan jag kör är nog rent förkastlig när det gäller löpningen men jag mår bra av den och tycker det är roligt. Säkert skulle jag bli en snabbare löpare om jag tappade några kilo muskler på överkroppen men jag tror också jag skulle må sämre då. Tung styrketräning tror jag är kanon när man har ms om man orkar och kan! Därför kör jag på med mycket styrka!