14 aug. 2010

14/8 Ett härligt lopp

Det regnade väldigt kraftigt när vi på morgonen åkte ner till Kåseberga men när vi kom dit blev det uppehåll och regnet kom aldrig tillbaka. Riktigt skönt för både arrangörerna och för publiken, själv bryr jag mig inte så mycket om det regnar mer än att det tar udden av stämningen lite.

Jag hade anmält mig till tävlingsklassen vilket gick bra trots att jag inte är med i någon klubb. Fick därför starta i första fållan och min ständiga oro för att blir fast i starten kunde jag koppla bort vilket var skönt.


Starten gick och jag tog det lugnt och kontrollerat även om jag ser tokladdad ut där ute till höger i bilden. Vi sprang uppför backen mot Ale Stenar och jag la mig strax bakom ledarklungan på en 6:e plats. Allt gick enligt planen och jag hade pigga och lätta steg utan att samla på mig syra. Det var riktigt fint där uppe och vi sprang bland kor i hagar och fick plumsa i stora vattenpölar efter regnet.


Vid ca 2km la jag in en extra växel och drog förbi två löpare i en lerig uppförsbacke. För mig är det bra för psyket att göra detta när det går uppför, gärna med lätta steg och lugna andetag också ;). Killarna hade inget att svara med och nu var jag uppe på en 4:e plats medan jag såg ledarklungan i slutet av backen jag skulle springa nerför.

Insåg att dom var för starka för mig och bestämde mig bara för att pressa på så gott det gick utan att jaga mig sönder och samman. Det fanns nästan ingen asfalt på banan, endast ca 3km gick på asfalt, resten gick på gräs, grus och traktorvägar där man sprang i spåren efter hjulen. Det kraftiga regnet gjorde att det var väldigt tungt att springa så det var ingen idé att försöka jaga pers heller. Jag tog det dock inte lugnt men jag försökte njuta lite av det fina landskapet, något jag brukar ha svårt för ;)


Jag låg själv hela loppet och hade det riktigt mysigt och skönt trots hög puls. Kände mig starkare och starkare ju längre loppet gick och kroppen svarade kanon. Njöt av känslan i fulla drag och fortsatte pressa på, målet kom och det blev ganska odramatiskt.


Krämade det sista ur kroppen och gick i mål som total 4:a på tiden 40:31. Ingen topptid mot vad jag kan prestera men det här loppet var tungt med mycket terräng och backar. Jag var därför väldigt nöjd med min 4:e plats och framför allt hur jag disponerade mitt lopp. Brukar gå ut hårt och få det kämpigt mot slutet med idag var jag stark hela vägen. Jag hade inte ont någonstans, var stark i backarna och det ser riktigt bra ut inför slutträningen till Lidingö.


Roligt idag var också att min fru fixade milen för första gången och hon gjorde det med stil. Hon följde mitt råd att det det lugnt i backarna i början och sedan kunde hon plocka placeringar mot slutet. Härligt!

Tackar arrangörerna för ett bra arrangemang som jag mer än gärna återkommer till. Banan gick inte av för hackor och det var trevlig stämning och glada miner överallt. Tackar också mina föräldrar och morföräldrar som var på plats och hejade på och bjöd på god picknick efteråt.

Tiderna för dagen, missade stoppa klockan
vid mållinjen men tiden blev som sagt 40:31.


9 kommentarer:

Sofie RW sa...

Grattis till en fin placering och ett bra genomfört lopp (igen och igen :) ). Rubriken på inlägget får man också gratulera till, så även till frun!

Pernilla sa...

GRATTIS!! Fantastisk insats som vanligt :D
Och Sofie - vilket lopp och vilken fin tid!
Sitter på en av Söders uteserveringar, njuter i solen och väntar på årets stora fest Midnattsloppet.
Ha en lugn skön kväll!

Andréa sa...

Gratts till både dig och frun! Låter som ett fint lopp!

Ingmarie sa...

Grattis! Kanonbra jobbat! Backar och lera spelar verkligen roll. Jag vet...;-)

messan sa...

Vilket kanonjobb du gjort! Det är fina trakter att springa i. Alesstenar ligger så fint...med den vackra utsikten och havet nedanför.
Du tog väl dig ett dopp i havet också?
Ha det så bra!
Kram

Anna sa...

Vilken kanontid och placering. Stort grattis. Gött att det inte regnade på er. I Malmö vräkte regnet ner.

Daniel sa...

Sofie - Tack! Det flyter verkligen på som ett rinnande vatten här just nu. :)

Pernilla - Tack! Det blev en lyckad dag på alla sätt och vis. Hoppas du hade en lika bra dag/kväll i Sthlm

Andréa - Tackar!! Det var verkligen en fin och annorlunda bana :)

Ingmarie - Det gick nog inte jämföra med Vertex ;) men visst gör terrängen på sig ;)

Messan - Tack! Riktigt vackert är det där ute, det blev dock inget lopp. Kände mig lite nedkyld efter loppet så jag hoppade över doppet.
Kram!

Anna - Tack tack! Vi hade verkligen tur med regnet. Men det var väldigt vad det regnade i Malmö igår kväll, tur vi inte fick det över oss :)

Jenny sa...

Grymt bra jobbat!

Daniel sa...

Tack Jenny! Tror dock jag hade lite mer att ge ;)