15 juli 2011

På det igen!

Med en vilodag i ryggen efter tisdagens lopp blev det idag fortsatt träning med öppna spjäll. Den här semestern gör verkligen att jag kan mata på med mycket kvalitet och jag återhämtar mig fort. Benen och hela kroppen svarar kanon och jag känner mig enormt motiverad när det är så här!


Började dagen med ett tidigt pass på gymmet där jag stämt träff men en vän. Vi fick till ett riktigt skönt pass på ca 60min där överkroppen fick sig en ordentlig omgång ännu en gång. Kul också när man tränar tillsammans då man kan ge varandra lite tips på vägen. För egen del blev det lite nya grepp i mina vanliga övningar vilket gjorde att jag kom åt muskler jag inte trodde fanns. Avslutade sedan med en dips-specialare tills syran i triceps sprutade!

Efter lunch blev det sedan löpning där jag skulle testa ett nytt saftigt backpass jag satt ihop. Backe är något jag måste bli bättre på och jag tror kroppen kommer svara fint på detta nya passet, framförallt tror jag det kommer vara rena dunderhonungen när jag ska jaga silvermedalj på Lidingö i höst!

Pigga ben idag också!
Det regnade småspik och blåste hårt idag så det fick bli till att ta på paddeltröjan och tunna vantar för att inte bli kall då passet var ganska långt. Upplägget för passet var att köra 600m backdrag uppför sydsidan på Minnesbergsbacken som är 1200m lång. Efter varje backdrag springer man sedan utför 300m innan nästa 600:ing. På detta viset får man in 3st 600:ingar innan utförslöpningen på 1200m där man sedan vänder och springer uppför igen. Detta gör man 3ggr och får då ihop 9x600m plus en massa fin utförslöpning som också ger bra träning.

När man sedan kommer upp på toppen för sista gången kör man en "final" där man fortsätter över krönet och ner för norrsidan som bara är hälften så lång som sydsidan men dubbelt så brant. Sedan uppför igen där det blir som en liten Abborrbacke på 600m med trötta ben och man får då totalt ihop 10x600m. När man kommer upp på toppen för sista gången får man göra ett segervrål innan man springer hem och däckar på däcket!


Detta passet är grymt och det ska köras i tänkt tävlingsfart för silvermedalj på Lidingö vilket blir strax under 4:30-tempo. Det är inget intervallpass utan det ska bara "nötas" på strax utanför komfort-zonen utan någon vila rakt igenom. Motlutet gör att det blir nog jobbigt ändå och man får totalt ihop 20km av fin kvalitet!

Dagens statistik5 kommentarer:

JOHN sa...

Grymt Daniel! Du har silvermedaljen i en liten ask! :)

Andrej sa...

Ufff!

Daniel sa...

John - Jobbar på det men som i en ask vet jag inte ;)

Andrej - Passet bygger pannben!! ;)

Anne sa...

du är helt enastående! mycket, mycket imponerande - jag hejar på dig, Daniel!

Daniel sa...

Tack för hejandet och fina ord Anne! Det värmer! :)