17 aug. 2011

En tidningJag prenumererar på en liten tidning om ms som kommer ut 2ggr om året och vill gärna tipsa om denna. Trevlig tidning med en massa positiv läsning som passar både anhöriga och patienter och dessutom är den gratis. Det är Biogen som ger ut den och det är samma läkemedelsbolag som ligger bakom bromsmedicinerna Tysabri och Avonex. Läkemedelsbolagen får inte skriva ut detta i tidningen för dom får inte göra reklam men jag får lov att berätta det ;)

Vill ni prenumerera så klicka på denna länken, det går också att ladda ner gamla nummer här!


I senaste numret stod det lite om löpträning....

"Forskning visar att löpning får hjärnan att växa. Du blir helt enkelt klokare av att springa. Redan efter ett par dagars träning har det vuxit fram hundratusentals nya celler. Dessa celler gör att du får bättre minne samt håller hjärnan spänstig. Träning ökar blodcirkulationen och därigenom bildar kroppen mer hormoner som stärker nervcellerna. För att få dessa positiva effekter över tid bör du träna löpning i minst 30 minuter tre gånger i veckan."

6 kommentarer:

Linda sa...

Synd bara att den kommer ut så sällan. Du borde varit med i det nyaste numret:). Förresten så vore det säkert intressant för andra med Ms att läsa om er adoption, så det borde vara med i tidningen.

Helena sa...

:-D
Japp, vi om några kan skriva under om träning och dess positiva effekter på ms. Helt ok tidning, bättre än någon annan som jag inte minns namnet på (där man fokuserar mer på att vara sjuk än hur man kan bli friskare...). Du borde således ha en jäkla massa celler däruppe :-D Undrar hur många man får om man cyklar 20 mil i veckan? Gott tips min vän!
Kram H

Daniel sa...

Linda - Håller med...lite oftare kunde den kommit ut! När det gäller artiklar och annat är jag inte så "på" och håller ganska låg profil men vill dom mig något så tror jag dom vet var jag finns ;) Annars delar jag med mig av det mesta här på bloggen....

Helena - Visst kan vi det och jag är övertygad om att cykling har samma effekt. MR:n lär få jobba med min jättehjärna nästa gång. Tjockt pannben har jag också fått av alla intervaller :))

Ingmarie sa...

Tänk om fler kunde förstå vilken bra, enkel och billig försäkring löpning är!

Ingmarie sa...

Och GRATTIS förstås! Det var tur för dem att de godkände dig för om de inte hade så.... Ja då du! :-)

Daniel sa...

Det är verkligen så med löpning och många som väl har börjat undrar varför dom inte gjort detta innan. Sedan har ju inte alla med ms möjlighet givetvis men det finns alternativ till löpning!

Tack för grattis och visst var det tur för dom ;) Känns toppen nu! :)