16 aug. 2011

Sista rycket

Då var sista kvalitetsträningen innan lördagens tävling avklarad och allt känns riktigt bra. Körde 60min core på gymmet igår där jag blandade fria vikter, maskiner och powerplate. Detta gjorde att jag kände mig lite seg när jag idag skulle få fart i benen. Tog mig en funderare och kom fram till att det var ett tag sedan jag körde powerplate så det var nog den som manglat mig lite väl mycket. Under uppvärmningen släppte dock det värsta och jag fick till ett fint pass i förmiddagssolen.


Jag valde en av mina favoritrundor på 14km där jag sprängde in 8x500m med hela 90sek gåvila för att verkligen kunna satsa på farten så benen vet vad som gäller på lördag. Det blev 8st glädjerusiga intervaller med fint tryck hela vägen vinden till trots. Denna rundan är ganska platt och väldigt öppen vilken gör den ganska vindkänslig. Jag hade vinden både med mig och mot mig vilket gjorde att det blev en lie ojämn serie, ansträngingen var dock densamma genom hela.


Allt känns kanon inför lördag och nu ska det laddas för tävling på allvar. Det blir nästan bara vila fram tills lördag men det är möjligt att jag lägger in ett riktigt lätt pass i Halmstad på fredagen ifall jag känner mig stel i kroppen. Annars är det bara bra mat och mental styrketräning som gäller nu!6 kommentarer:

Therese sa...

Tror det var ett alldeles strålande bra pass inför lördag! Särskilt mtp att det kommer blåsa friska vindar, och banan är ganska vindkänslig. Dock verkar det bli västliga vindar, och det är de bästa vindarna. Inte så mkt motvind när man springer längs havet då. :) Jag tror att det kommer gå sjukt bra för dig!

mikael sa...

Körde 3 x (3, 2, 1 min) med 1 minuts vila. Kändes fint. Nu blir det bara lätt löpning och några 100 m på torsdag innan loppet på lördag.

På lördag ska jag springa med huvudet och göra en riktigt bra tid.

messan sa...

Tack! Stort tack blir glad av nån känner igen sig. Får du mail också om MS? Jag får massor. Du borde få många:).

Hur går det med allt annat? Du är superduktig. Tar du bromsar fortfarande? Jag tål fortfarande inget...! Visst är det skumt.Men det finns en menning med allt, visst är det så:)?

Varma kramar Messan
p.s hälsa frugan:). d.s

Daniel sa...

Therese - Hoppas också att detta passet sitter fint inför lördag. Är ganska van vid vind men den gör mig ändå långsammare när jag har den mot mig så västliga vindar låter ju toppen. Vi får hoppas på det bästa! Ska bli roligt att åka upp till Halmstad igen! :)

Mikael - Låter bra! Vi får hoppas på fina tider på lördag! Lycka till med laddningen!

Messan - Jag får en hel del mail här och har mycket kontakt med andra i samma sits. Kul! :)
Annars går allt bara toppen nu och jag tål fortfarande min broms, ska in och ta nya prover snart igen och får hoppas dom ligger bra fortfarande.
Det finns säkert en mening men jag hoppas det snart ska komma lite bättre broms med mindre biverkningar. En liten fin tablett hade suttit fint! ;)
Jag hälsar!
Kram!!!

PZ sa...

8x500 m med 90 sekunders vila låter som ett perfekt pass för att bygga självförtroende inför ett lopp. Tack för tipset. Resultatet såg bra ut också, du har helt klar din måltid för helgen i kroppen.
Blir lite sugen på Prinsens minne själv, verkar vara en fin bana. Hade varit roligt att försöka klocka 3:50or så länge som möjligt på den och kanske hela loppet (med undantag av den enda backen).

Daniel sa...

Hoppas måltiden finns där, fick håll förra gången jag satsade på en halvmara men kan jag slippa det nu kan det kanske bli sub 1:23?
Klart du ska springa! Det finns platser och vädret ser ut att bli bra. Sol och en vind som bör ligga helt rätt. Sprang detta loppet för 2år sedan och vill minnas att den där backen inte var så farlig och visst är banan fin :)