1 aug. 2011

Fart och flyt!

Jag körde ett roligt pass med klubben under semestern och denna veckan är det dags för en repris. Tyvärr jobbar jag och kan inte vara med så därför körde jag passet själv idag. Man springer 5km där man kör 200m snabbt varvat med 200m flyt helt utan pauser, påminner lite om en enda lång Olga.

Det blir 25st 200:ingar på 5km och man ska gärna börja med en snabb så man får avsluta med en snabb vilket är bra mycket trevligare! Passet kan man också skräddarsy till vad man tränar inför vilket gör det extra intressant. Tränar man för maran vill man kanske inte att skillnaden mellan snabbt och flyt ska vara för stor. Om man däremot vill bli snabb på kortare distanser ser man till ha lite större skillnad i tempot där flytet blir lite långsammare så man verkligen orkar trycka på under dom snabba partierna. Mycket fokus på farten alltså vilket också blev fallet för mig idag!


Planen var att hålla ca 3:10-tempo på det snabba partiet medan flytet fick ligga på ca 4:20-tempo. Det gick grymt bra och kroppen var lätt och stark hela vägen. Fick till en riktigt fin serie där jag orkade hålla bra tryck i fartpartierna och det rockade verkligen! Svetten sprutade i det fina sommarvädret och det brände till skönt i kroppen, tror detta passet träffade helt rätt! Tog också lite extra uppjogg och nerjogg för att få in lite distans vilket gjorde att passet landade på 14km. En grym måndag och jag eftersvettas fortfarande!

Dagens fart och flyt-tider7 kommentarer:

Mikael Björk sa...

Jag ska testa i morgon. Kör du nån uppjogg och nervarvning? Jag tänker mig åtminstone 10 minuter före och lika länge efteråt.

Mikael Björk sa...

...eeehhh. Nu läste jag inlägget ordentligt. Nevermind ^^

Daniel sa...

Hehe!!! Jag idag blev det ordentligt med både uppjogg och nerjogg...typ 4km och och 5km ner ;)
Annars tror jag 2km upp och 2km ner kan vara bra. Testa också kör ca 6st stegringslopp innan du drar igång. Tycker det brukar kännas skönt och jag tror det drar ner skaderisken lite...

Lycka till imorgon!!!

Magnus sa...

Intressant. Har slumpat sig så att jag aldrig varit med på det passet, men tänker att 40 sek på de snabba och upp mot minuten på de långsamma borde passa mig. hur var det när du körde med klubben?

Daniel sa...

Jag har inte koll på tiderna utan körde bara med rullande klocka. Hade fullt upp med att räkna varven men missade ändå med ett varv och fick dra igång igen när jag trodde det var slut. Totaltiden blev nog densamma men jag vet som sagt inte vad tiderna låg på...lycka till ikväll!!

mikael sa...

Vad menar du med flyt-tid?

Daniel sa...

På detta passet varvar jag tempot mellan snabbt och "flyt"-tempo där flyt-tempot är det långsamma partiet. "Flytet" ska vara hårt men bekvämt så man hinner återhämta sig till nästa snabba parti. Flyt-tiderna är således tiden på dom långsamma partierna i tabellen ;)