10 aug. 2011

I-landsproblem


Jobbade över idag och när jag skulle hem tyckte jag det började se tomt ut i tanken så det var lika bra att köra bort till macken och fylla på mer soppa. När jag sedan ska starta bilen igen löser startspärren ut, brum sa den bara sedan dog den medan en ilsken lampa blinkade. Försökte flera gånger och bara samma sak hela tiden, bilen rörde sig inte ur fläcken så jag fick snällt stå kvar där. Förmodligen hade nyckeln kodat om sig?

Min fru som jobbade hade den andra nyckeln så jag väntade tills hon kom ut med bussen 1½ timme senare i hopp om att den andra nyckeln skulle fungera. Samma sak med den nyckeln men tur i oturen så ligger Volkswagen service vägg i vägg och borde kunna hjälpa mig. Tydligen får dom inte ta emot en Audi utan den måste bort till just Audi för att fixa problemet trots att dom verkar veta vad det handlar om.

Ringer mina snälla föräldrar som hjälper till att bogsera bort den till Audi och får den inskriven. Samtidigt blir det lite stressigt för vår andra bil är också på verkstad för service och vi måste hinna dit att hämta ut den innan dom stänger för att inte stå helt utan bilar. Vi hinner precis som tur är och allt löste sig trots allt på ett bra sätt tack vare mina snälla föräldrar.

Istället för att vara hemma 14:30 kom jag hem 18:30 vilket gjorde att jag ställde in dagens styrkepass på gymmet. Nu blir det istället lite hemmaträning och sedan en dos bromsmedicin på det innan jag kastar in handduken för dagen....

3 kommentarer:

Andrej sa...

Läskigt. Tur att det löste sig med bilarna. Man är beroende av dem, helt klart!

Ingmarie sa...

Irriterande! Men du verkar ta det med ro. :-)

Daniel sa...

Andrej - Visst är man! Retligt när en fullt fungerande bil inte kan "prata" med nyckeln ;)

Ingmarie - Det var en "sån" dag igår, bara att gilla läget. Det sista som hände var att strömbrytaren gick sönder när jag skulle släcka ljuset innan sängdags...märkligt hur vissa dagar kan bli! ;)