9 aug. 2011

Tusingar och ett hett filmtips för löpare


Ikväll var det tisdagsträning med klubben där det stod 6x1000m på schemat. När jag satte mig i bilen ner till träningen kom värsta regnskuren och jag var rädd för att det skulle bli ett ganska blött pass. Vi hade dock tur ikväll och det höll tätt hela tiden trots att det såg mörkt ut i hörnen. Det blev ännu ett lyckat pass med det trevliga gänget och benen fortsätter vara riktigt glada. Tiderna för tusingarna blev 3:32  3:28  3:33  3:28  3:23  3:23 och jag tror det fanns lite mer att ge fast det spar jag tills tävlingen på lördag.

Jag vill också tipsa om en film som en vän i Tyskland starkt rekommenderade mig eftersom jag gillar löpning. Den heter "The Robber" och ska vara riktigt bra men jag tror inte den hittat hit än så jag tänker hålla ögonen öppna. Hoppas verkligen den hittar hit annars får jag jaga den på annat håll!

Vad tror ni om detta?

A champion marathoner leads a double life as a serial bank robber, sprinting between fixes (and away from police cavalcades) as many as three times a day. Based on the real-life story of Austria's most-wanted bank robber of the 1980s, Benjamin Heisenberg's thriller is a lean, visceral study of pathological compulsion, featuring a riveting central performance by Andreas Lust


8 kommentarer:

Kicki sa...

Du kan inte köra slut på all fart innan lördagen ;)
Har ni joggvila eller ståvila mellan tusingarna? Vilket är bäst? Har bara testat med joggvila och det gick inte fort dom sista intervallerna :)

Ses på lördag.

Daniel sa...

Jag ska egentligen inte vara på topp förrän på halvmaran nästa helg igen men visst spar jag lite krut tills lördag ;)

Vi körde ståvila igår och eftersom vi tränar i grupp hade vi gemensam start var sjätte minut. Dom som är snabbare får därför lite längre vila, det lönar sig alltså att ta i lite extra! ;)
Jag pratade med en av killarna om varför vi mest kör ståvila och tydligen kan det vara att föredra under tvälingssäsongen då man vill lägga fokus på farten. På vintern kan det sedan vara att föredra joggvila under grundträningen. Intressant då jag inte tänkt så mycket på detta innan! :)

Johan Nilsson sa...

Hej Daniel
Grym fart på tusingarna

Daniel sa...

Kul med fart! ;)

Boremalm sa...

Jag tror du står högst upp på pallen på lördag!

Daniel sa...

Njjaaa ;) Det kommer några snabba killar från Ystad IF tror jag men jag ska kubba på så fort det bara går :)

K2 sa...

Intressant film, tack för tipset!
Imponerande tusingar, respekt. Låter som sub 1:23 och sub 3 inte ska var omöjliga mål.

Daniel sa...

Kul att du tror det! Vi får se om det går att fixa 1:23 nästa lördag ;)