7 aug. 2011

Nervöööst!


Jag körde ett riktigt skitpass igår, 12km i 4:20-tempo med magknip och småkryp överallt. Idag laddar jag om för långpass som förhoppningsvis kommer kännas lite bättre. Egentligen är inte löpningen så viktig just nu även om det verkar vara det enda som cirkulerar i mitt liv om man ser till bloggen. Det finns mycket annat här som jag inte bloggar om men något jag sagt att jag ska ta upp här är hur det går med vår adoptionsutredning. Detta är verkligen något som är viktigt just nu och det börjar bli riktigt nervöst!

Vi skickade upp mina papper angående min ms-diagnos för bedömning till socialstyrelsens rättsliga råd i mitten av juni och än har vi inte hört något från dom. Dom sammanträder en gång i månaden tydligen och normalt tar det inte längre tid att få ett besked. Nu har det varit semestertider vilket gör att det tar extra lång tid men vilken dag som helst borde det komma ett besked...

Jag vill helst inte tänka för mycket på det och har lyckats koppla bort det ganska mycket under sommaren men nu börjar det kännas ordentligt. Det känns inte riktigt rättvist att man ska gå och vänta på något så här stort beslut som kommer förändra så mycket oavsett ett ja eller nej. Känns också konstigt att en grupp personer som jag aldrig kommer få träffa ska ta ett sådant viktigt beslut för oss! Blir det ett nej så är det stop redan här och blir det ett ja så börjar en väldigt häftig resa som jag verkligen ser fram emot att få uppleva. Nervööööst värre och ett besked kan komma imorgon eller om några veckor?

12 kommentarer:

Mikael.P sa...

Håller tummarna för er !!

Linda sa...

Har tänkt fråga hur det går ang adoptionen men har inte vågat. men nu vet jag:) Jag hoppas verkligen att ni får ett JA o att ni får det snart. usch för att gå och vänta sådär.

Staffan sa...

Kan inte tänka mig att det beror på något annat än just det du skriver, att det varit och är semestertider och jag kan heller inte för mitt liv komma på en enda anledning till varför de skulle säga nej! Snacka om två som verkligen VILL bli föräldrar! Håller tummarna stenhårt!

Senad sa...

Du kör på hårt som alltid ser jag :) Härligt Daniel och jag hoppas precis som föregående talare att det går bra för Er med adoptionen. Må väl!

Mvh/ Senad

Andréa sa...

Åh vad jag vill och önskar att det blir ett JA! Håller verklgien alla tummar jag har!!

Daniel sa...

Mikael - Tusen tack! Har en bra magkänsla men man vet ju aldrig....brrrr vad nervöst!!!

Linda - Det är bara att fråga på när du känner för det ;) Ett riktigt stort JAAAA och gärna fort! ;)

Staffan - Jättetack för tummarna! Vi visste att det skulle ta tid men det är ändå jobbigt. Hela processen tar ju lite tid men det är just detta beslutet som är så jobbigt att vänta på. Får vi ett JA här tror jag det ska gå hela vägen utan problem :)

Senad - Tack! Visst kör jag på här! :) Antar att vi ses på någon tävling snart igen...träna på!!

Andréa - Tusen tack! Papperna vi skickade iväg var riktigt bra så det måste bara bli ett JAAAA! Det gör det dock inte mindre nervöst ;) Hoppas jag kan skriva något roligt här SNART!!!

Anonym sa...

Allt annat än ett ja skulle vara en stor skandal. Helt övertygad om att det är semestertiderna som förlänger handläggningstiden.

Helena sa...

Två sketna bokstäver ska INTE få sätta stopp på er resa mot att bli världens toppföräldrar! Det kommer vi, ni och alla andra snart få besked om. Det VET jag, om det är till någon tröst...

Styrkekramar till er båda nu!

mikael sa...

Vet vad väntan innebär. Det som jag lärt mig under den här resan är att aldrig ta nåt för givet. För oss kan samtalet komma imorgon eller om 6 mån och det är frustrerande

Jag hoppas verkligen att det löser sig på bästa sätt för er. Det finns så mycket som kan vara orsak till ett nej och jag tror det är viktigt att man har pratat igenom om det skulle hända. Fast de är jag övertygad om att ni gjort.
Lycka till! Jag och minfru håller tummarna för er

Daniel sa...

Hempa - Det är definitivt semstertiderna som förlänger det hela och jag kan inte se hur dom skulle kunna säga nej med papperna dom har att gå på. Fast jag vågar inte hoppas för mycket....

Helena - Det låter riktigt bra det där! :) Två jobbiga bokstäver och även om det känns som jag skrämt skiten ur dom så finns dom där ju på pappret tyvärr....men det ska säkert gå bra! Kram!

Mikael - Tack för tummar och visdomsord! Hoppas ni får barnbesked snart!

Anne sa...

håller tummarna för er, att dom två bokstäverna som är mest relevanta nu inte är M och S utan J och A. Andra personer med MS avråds ju inte från att försöka skaffa barn så det logiska, rimliga och mänskliga vore att ni får ett positivt besked. Lämpligheten i att bli förälder sitter ju inte i hur man kan överblicka framtiden, ingen av oss kan garantera att vi håller oss friska resten av livet. jag hoppas de som bestämmer ser att det centrala är förmågan att förhålla sig till de svårigheter som livet ofrånkomligen erbjuder och där kan ju ni visa tydligare än många andra att ni faktiskt kan det på ett alldeles utomordentligt sätt - en bättre grund för ett tryggt hem för ett litet barn är svår att föreställa sig. Hejar på er och hoppas på positivt besked, annars tycker jag ni ska överklaga och ansöka igen. En sån diagnos är inte skäl för att förhindras att bli föräldrar.
Kramar

Daniel sa...

Kloka ord där Anne! Skulle det bli ett nej så ska det bli väldigt intressant att se hur dom motiverar det för då känns det lite som socialstyrelsen inte tycker att personer med ms ska skaffa barn. Jag har egentligen inte mycket sämre framtidsutsikter än någon annan tycker jag. Fyra år sedan diagnosen nu och jag mår toppen vilket tyder på att det är en lugn ms jag har. Har också haft turen att få snabb diagnos och fått behandling fort vilket är viktigt för framtiden.

Snart få vi ett besked förhoppningsvis!
Kram!