7 aug. 2011

En riktig långpanna

Idag var det dags att bränna av ett sådant där riktigt långt långpass som jag sällan gör. Jag tränar inte för mara just nu men jag tror ändå det är nyttigt att låta kroppen jobba riktigt länge då och då. Min snälla fru ville också hänga med idag vilket var extra trevligt. Hon skulle dock cykla och agera som support vilket var lite extra lyxigt då jag slapp ha flaskor på mig. Jag var först orolig över att jag skulle bli stressad av att ha en cykel vid sidan men det funkade riktigt fint och vi hade en trevlig tur.


Vid 20km stannade vi hos Sibyllan och delade på en stor mjukglass och laddade för andra etappen. Den andra etappen blev lite tuffare då solen gjorde att jag svettades en del plus att vinden tilltog och jag fick kämpa lite extra. Skön att ha lite pepp vid sidan då och så fort jag sa VATTEN! så satt det en flaska i handen på mig, lyxigt värre! Passet stannade på hela 35km på tiden 2:56 och jag var väldigt nöjd efteråt då jag känt mig stark hela vägen trots att jag nu har mycket mängd i ryggen. Det var också en trevlig sak att göra detta tillsammans och vi kommer göra om det fler gånger!

Avslutade dagen med bästa återhämtningen!
Det här var den sista dagen på det tuffa blocket av träning jag nu kört under 15 dagar. Tror aldrig jag kört så här hårt och jag har bara haft en riktig vilodag under denna perioden. Löpningen stannade på 187km med en hel del kvalitet plus att jag fått in några bra styrkepass och lite spinning på ett hörn. Nu väntar en vecka med fart och styrka för att sedan släppa av ännu mer veckan därpå och ladda för Prinsens Minne den 20:e augusti. Jag trodde jag skulle vara mer sliten efter all denna träning men min kropp och mina ben verkar svara bra på allt jag gör just nu. Suger verkligen på denna karamellen och hoppas det blir åka av på kommande tävlingar!


8 kommentarer:

Mikael Björk sa...

Oj! Långt och snabbt. Ser gött ut i bubblet.

Precis som i går. :-)

Thomas sa...

Vad mysigt att köra tillsammans:-)
Är min korvsensor helt fel ute om jag säger att ni befann er i Svedala och åt mjukglass?
Där har jag intagit mången burgare och spelat flipper så fingrarna glödde:-)

Daniel sa...

Mikael - Stannade dock klockan vid glasspausen ;). Det var fint igår med, häftigt med regn och åska! :)

Thomas - Uppmärksamt! Visst är det på torget i Svedala! :) Tror inte dom har kvar något flipperspel där men gott om korv och burgare finns det! ;)

Kicki sa...

Visst är det skönt att ha någon annan som kan transportera vatten. Brukar ha med mig dottern på cykel i bland och det är verkligen kul. Framföralt att slippa springa långrunda själv.
Ser inte helt fel ut med mjukglass heller, kanske skulle testa det nästa gång :)

Helena sa...

Jag anmäler mig härmed som hare fortsättningsvis! Tempoutstyrsel utlovas, allt för att du ska rastas rejält :-D

Daniel sa...

Kicki - Jag trodde det skulle vara stressande med en cykel bredvid men precis som du skriver så var det både praktiskt och trevligt med sällskapet. Långpasset gick fort trots att vi var ute i nästan 3 timmar :) Testa gärna mjukglass, gott och svalkande! :)

Helena - Du är varmt välkommen fast du får nog ta Alvins cykel om jag ska orka hänga med ;)

Suzan sa...

alltid så fina bilder här, en fröjd att se!

Daniel sa...

Roligt att höra Suzan! Det är min gamla iPhone jag sitter i badet med! :)