30 aug. 2011

Uthållighet på bandet

Hård vind som drog in kraftiga skurar över slätterna gjorde att jag valde löpbandet för dagen. Det var ett tag sedan jag sprang på bandet och jag såg verkligen fram emot ett skönt och svettigt pass. Jag ville bli ordentligt varm idag och ni som följt min blogg ett tag vet nog att jag gillar löpbandet starkt! Det är speciellt till kontrollerade kvalitetspass jag tycker det är riktigt bra och för dagen var det uthållighetsträning som gällde. Trösklar på 5x2000m stod på schemat med 2min jogg i pauserna och lutingen på 1%.


Jag körde på friskt och visst blev jag varm då solen tittade fram genom takkupan lite då och då. Hade fint tryck i kroppen hela vägen och det var riktigt härligt att få ösa loss på bandet igen. Kände mig smått galen med peppande musik i öronen och trösklarna avverkades i 4:00-tempo (15km/h) igenom hela passet. Joggpauserna körde jag i 9km/h och med uppvärmning och nerjogg fick jag ihop 14km av riktigt bra kvalitet.

Ett pass som rockade!!!! \../ \../

9 kommentarer:

Staffan sa...

Fem tvåtusingar i fyrafart är mumla för uthålligheten, jagä körde precis ett sånt pass för ett tag sedan och det var ett riktigt bra pass! Bra kört!

Staffan sa...

Ha ha, mumla blev det med stavningskontrollen på IPaden, mumma skulle det stå!

Daniel sa...

Det är ett underbart pass detta och det känns verkligen att det gör nytta! :)
Kul med stavningskontrollen! Min fru skulle skicka "asgarv" till en kommentar jag sms:ade men jag fick tillbaka "avgassystem" ?? :))

De kallar mig Linda sa...

Jag kan för allt i världen inte förstå hur du kan tycka om löpband så mycket! Man kommer liksom ingenstans.. Vad är det du brukar tänka på när du springer inomhus? Eller är det bara musiken som dundrar på?

Men annars, jättebra sprunget i Trelleborg! Stort grattis till att du kommer under imponerande 37!

Piratfarsan sa...

Du ROCKAR! :-)

Kicki sa...

Regn och vind som är så roligt att springa i ;-)
Har aldrig testat att springa på löpband, förutom när jag provade ut skor men det räknas liksom inte. Men jag kan tänka mig att det är jobbigt om inte annat för att det blir varmt då man springer inne.

Själv sprang jag I form-loppet 10 km i Malmö i gårkväll.

Tycker du är en grym inspirationskälla och det är alltid lika roligt att titta in här.

Daniel sa...

Linda - Tack! Angående löpbandet så är det mest kvalitetspassen jag gillar och då tycker jag fantiskt tiden går riktigt fort och det är roligt. Testa kör lite backpass med varierande lutning, det brukar kunna liva upp lite. Det ger också grym träning då man kan mata på med backar i alla oändlighet utan att behöver vila på en utförslöpa som man oundvikligen får utomhus. ;) Bra tips på pass kan vara att köra 2km uppjogg sedan 6x400m i backe med 1 min gåvila i 1% lutning. Du börjar på första backen på 1% och ökar sedan 1% för varje backe så du avslutar sista på 6% och sedan 2km nerjogg på det. Målet är att du ska orka hålla samma tempo på alla backarna. Ett grymt jobbigt och roligt pass som garanterat inte blir långtråkigt på bandet! :)

Piratfarsan - Yey! Det här var ett riktigt Piratpass!!! ;)

Kicki - Ibland gillar jag också regn och blåst fast inte alltid ;).
Oj vad du springer lopp!!! Bra träning inför Lidingö, hoppas du kan vara med på lördag också. Det kommer bli ett kanonpass inför LL :)
Tack för värmande ord!
Kram!

Kicki sa...

Tyvärr blir det inget för mig på lördag. Ingen som har möjlighet att hjälpa till med barnen Men jag hoppas att det kommer att finnas fler möjligheter til att springa med er i skogen.
Du får springa för mig också ;-)
Kram

Daniel sa...

Synd Kicki men det kommer fler tillfällen! Vi springer för dig med! Kram!