18 sep. 2011

Tillbaka igen

Det känns som jag börjar hitta bloggmotivationen igen och här kommer en uppdatering om sista formtoppningen inför Lidingöloppet nästa helg.


Igår sprang jag 5km på Falsterboloppet som en del av laddningen med mål att gå under 18min och putsa lite på mitt pers men utan att bränna för mycket krut. Det blev ett lite konstigt lopp kanske för att jag just aldrig var riktigt laddad och jag hade verkligen inte huvudet med mig denna gången.

Jag tryckte på bra men i mitt huvud funderade jag istället på badrumslösningar till ett badrum som vi håller på att renovera. Hantverkaren som ska hjälpa oss hade varit på besök under morgonen och mitt huvud tänkte på allt annat än att springa fort. Vid 4:e kilometern fick jag dock vittring på 3:an och började jaga en pallplats vilket äntligen fick igång tävlingsskallen!

Jag pressade på och tog mark medan killen framför slängde lite nervösa blickar bakåt. Hoppades på att kunna sätta in en spurt mot slutet men jag fick aldrig riktigt kontakt och blev 4:a av dom ca 100 löparna i herrklassen. Nytt pers blev det trots allt och nya tiden på 5km är nu 17:51 vilket jag är väldigt nöjd med.


Killen framför mig fick jobba ordentligt och jag hade gärna jagat honom någon kilometer till. Han däckade direkt efter mållinjen och jag gav honom en klapp på ryggen. Gick sedan och åt en banan medan killen fortfarande låg kvar men jag såg att några funktionärer uppmärksammade honom så det var nog ingen fara. Jag var trots allt nöjd med loppet och att jag inte gav allt för idag väntade nya äventyr i skogen!


Det var "Löparprojektet i Skåne" som dragit ihop ett pass under ledning av Ian Manners som är en fd brittisk landslagslöpare. Cool och inspirerande kille som bodde i ett hus ute i Bokskogen där det bara var att öppna grinden och ge sig ut i spåret.


Han gav en massa värdefulla tips och poängterade vikten av STRETCH!!! Han var verkligen ett stort fan av stretch och visste vad han pratade om. Jag vände ut och in på mig själv och fick en riktig genomkörare innan vi sprang 8x1000m kuperat.

Ian hade en liten bana på 1km som han kallade för "Nirvana" då den verkligen innehöll en massa godsaker för att bli en bättre löpare och visst var den bra! Halva banan var uppför där man skulle göra "insatsen" medan man tog det lite lugnare på den bortre delen innan man sprang uppför igen. Allt helt utan pauser och med tanke på att det fanns snabba ryggar att jaga blev det ett riktigt fint pass inför Lidingö.


Sedan fika hemma hos Ian och Bamse medan Ian fortsatte dela med sig en massa intressanta saker som jag sög åt mig av. Lustigt att han pratade om hjärnan och löpning när mitt huvud var helt borta under gårdagens lopp. Nu fick jag lite värdefulla tips som jag kommer plocka fram på lördag, bara lite tusingar kvar att köra nu på tisdag så är jag fit for fight att jaga den där silvermedaljen!!!

11 kommentarer:

MALIN sa...

Bra att du är tillbaks. Har saknat dig.

Thomas sa...

Förväntningarna på LL är ju satta när du springer pers med huvudet "i badrummet" :-)

Henrik sa...

Tror jag mötte er på skåneleden idag. Ni var riktigt snabba!

Erik Aschan sa...

Instämmer med Malin! Hade tokhejat på dig på lördag om jag inte skulle till Berlin! GO DANIEL!!!

Andrej sa...

Ja jävlar - det där bådar gott. GO!

Daniel sa...

Malin - Nu kör jag på här igen! :)

Thomas - På LL ska jag bara tänka silvermedalj ;)

Henrik - Vi höll till där ute så det borde ha varit oss du stötte på. :)

Erik - Tack ändå och hade jag varit i Berlin hade jag hejat på dig! ;) Lycka till nu!!!

Andrej - Det ser bra ut och bra mycket bättre än förra året :) Tror det ska vara möjligt att fixa silvret i år!

Kicki sa...

Välkommen tillbaka, även jag har saknat dig :)

Silvermedaljen kommer att följa med dig hem på lördag. Lovar att stå och hejja på dig vid start. Då min start går något senare än din.

Ses på lördag.
Kram!

JOHN sa...

Stort grattis till nytt pers Daniel! Du är grym och jag hoppas och tror att du kniper silvermedaljen på lördag. Hoppas dessutom att vi hinner träffas i år. Jag siktar på att vara på plats mellan 10:00 och 10:30 och lägrar väl en plats på tartanens södra ände precis vid staketet.

Malin sa...

Det funkade ju att tänka på badrum! Persade och allt! Du är grym Daniel - lycka till med silvermedaljen - du kommer klara det galant och får kanske hänga upp den i nya badrummet?!

Anne sa...

du är efterlängtad - vad trevligt att du är tillbaka!!! håller tummarna för dig på lördag, kick some Lidingö ass! Kram

Daniel sa...

Kicki - Visst ses vi på lördag! Ska bli spännande och snart bär det av norrut :) Ha en bra resa upp! Kram!

John - Tack! Hoppas du hinner i god tid i år ;) Jag ska hålla koll efter dig annars är vi ett gäng som har en liten "pepp-träff" uppe vid kyrkan kl 11:00.

http://mina-utmaningar.blogspot.com/2011/08/pepp-traff.html

Malin - Tack! Visst funkar det att tänka på annat! Kanske hade det gått sämre om jag tänkt på loppet? ;) Får se var den där medaljen ska sitta om jag nu lyckas springa hem den ;)

Anne - Det värmer att höra! Jag ska ge backarna en ordentlig match! Kram och tack för tummarna!!!