21 okt. 2011

Laddar för ultra!

Imorgon springer jag här!


Här


och Här!
 Laddningen har gått bra och kommer fortsätta under kvällen med en trerätters på en fin restaurang med löparklubben. Det är någon typ av avslutningsmiddag där jag har noll koll på vad som händer och jag känner nästan ingen heller. Kul och spännande!


Nu återstår bara ett huvudbry inför morgondagen! Ska jag köra med vätskebälte och försöka klara mig på det eller ska jag gå "all in" med vätskerygga och rusta mig fullt ut? Jag gillar verkligen att springa lätt med så lite som möjligt som stör för att göra upplevelsen bättre. Samtidigt vill jag ju inte få slut på vätska och energi då det bara finns en kontroll halvvägs, resten av loppet ska vi vara "självförsörjande" på. Jag kan fylla på bältet halvvägs så det borde räcka men det är trots allt 50km vi ska springa och planen är att vara ute i ca 5 timmar. Vätskebältet rymmer ca 60cl vätska och det ryms några geler och bars i det vilket borde räcka

Hur hade ni andra gjort?

Edit: Efter lite rådfrågning under middagen med klubben har jag kommit fram till att det får bli vätskeryggsäck. Det blir för lite vätska under 5 timmars löpning med bara bältet. 

Ha en bra helg alla!!!
 

8 kommentarer:

Linda sa...

Jag skulle stannat hemma, ha ha ha. Nämen allvarligt, du är otroligt bäst, att du ens ska springa så långt är knäppt:). På ett bra sätt alltså!
Har absolut ingen aning hur du ska göra med vattnet, du känner din kropp bäst.
Lycka till!!!

Helena sa...

Förmodar att det är ungefär som att cykla Vätternrundan (30 mil)... Om det nu ens går att jämföra. Det är ju inte så varmt (hehe) ute så förutsättningarna är ju inte som en varm sommardag. Två små flarror i ett vätskebälte låter dock väldigt lite, jag har nog kört på rygga. Du är så stark så det fixar du! Stort lycka till nu.

Kram H

MALIN sa...

Lycka till! Ha så kul!

Johan sa...

Spännande:)

Daniel sa...

Linda - Visst är det knäppt men det är häftigt att springa långt även om det inte riktigt är min grej ;) Ha själv en riktigt bra helg!

Helena - Tack! Det får bli ryggsäck efter lite rådfrågning under kvällen. Räknar jag på det kommer det bli för lite vätska med bältet och jag vill absolut inte köra mig i botten på detta loppet. Kram!

Malin - Tack! Du får hänga på nästa år! :)

Johan - Yey! Ska bli spännande och roligt! Kom ner och spring nästa år vet ja!! :)

Snorkkis sa...

Lycka till! (Och ryggan verkar vara bra beslut)

LL sa...

Jag skulle utan tvivel välja ryggan. Mer vätska, extra kläder och energi. Jag föredrar dessutom ryggsäcken för den klämmer inte på magen!

Daniel sa...

Snorkkis - Tack! Ryggan var ett bra beslut på "pappret" men funkade inte så bra i verkligheten men det blev ändå ett lyckat lopp :)

LL - Tyvärr sprang mitt vätskesystem läck så jag hade inte mycket nytta av det men annars hade ryggan varit rätt val.