23 nov. 2011

Det gick ju bra...ändå....

Jag hade verkligen målat fan på väggen inför morgonens kvalitetspass och längtade inte speciellt mycket efter att snöra på mig skorna. Anledningen var att jag jobbat till sent och kom inte i säng förrän 01:00 plus att jag drog i mig en dos bromsmedicin innan sängen vilket brukar göra mig seg på morgonen. Jag var också orolig för att det strama på baksidan av låret skulle komma tillbaka och ovanpå allt detta är jag heller ingen morgonmänniska. Jag ville dock väldigt gärna få till det här passet eftersom jag ställde in det igår och anledningen till att det blev tidigt var för att jag skulle avverka det medan jag väntade på bilen som skulle på service och däckbyte.

Lämnade bilen direkt när verkstaden öppnade och sedan värmde jag upp med en rask promenad på 30min bort till gymmet. Jag var ganska frusen när jag klev upp på löpbandet men efter uppvärmningen kändes det riktigt fint och mitt lår protesterade inte det minsta. Blev överraskad hur lätt det gick och jag brände av mina stegar i backe precis så som jag hoppats på men inte trodde på.

Mina backar såg ut så här:

2x2% + 2x4% + 2x6% (1min på varje lutning)

Det blev alltså 6 backintervaller på 1min vardera med 2min joggvila mellan innan jag tog setvila på 5min och körde igenom den en gång till. Joggvilan var egentligen ingen vila utan jag försökte hålla hög intensitet hela vägen för att öka på min uthållighet lite extra. Minst 11km/h på "vilan" och minst 16km/h på backarna var mitt mål och det höll jag utan problem.


Totalt blev det 60min löpning på bandet med 12 fina backdrag och passet gick ju riktigt bra. Mest glädjande var att mitt lår inte protesterade det minsta och min huskur fick nog bort skiten. Ställde mig också frågan varför jag tvivlade så mycket innnan passet, det gick ju kanon trots allt och det är nog ett av dom skönaste backpassen jag kört på bandet!

4 kommentarer:

Karin sa...

Vad har ni för skitbil? Det är inte första gången du lämnat bilen där och sedan tagit dig ett pass! :-)

Daniel sa...

Bra iakttagelse! Vi har två bilar och kör väldigt mycket. Den ena som rullar 2500mil om året är dessutom en etanolare som kräver en liten service var 1000:e mil. Man skulle nästan kunna tro att vi kör svarttaxi här ute ;)
Många "bilen-på-service-pass" blir det ;)

Suzan sa...

Härlig bild, som alltid =)

Daniel sa...

Tack! :D