27 dec. 2011

Det blev bra ändå!

Idag hade jag planerat in ett "grispass" med Löparprojektet inne på Malmö Stadion som jag sett fram emot hela julen. Jag hade ordnat hundvakt och allt för att verkligen kunna vara med och slippa stressa en massa men igår visade det sig att jag sett helt fel på tiden. Trodde det var 17:00 men det visade sig vara redan 10:00 då jag jobbade vilket gjorde att jag fick ställa in.

Istället satte jag ihop ett eget pass med backintervaller i skogen på 5x2000m som jag skickade ut på Facebook för att se om någon var sugen att hoppa på. Det visade sig att min snabba vän Johan kunde hänga på vilket var väldigt trevligt och dagens pass blev kanon trots det lilla missödet!

Dagens profil inkl upp och nerjogg

Vi krigade på fint i backarna och vädret var perfekt att springa i, själv sprang jag i sommarkeps och tunna kläder då det fortfarande är väldigt milt och i backar blir man dessutom ordentligt varm! Passet gick också bra förutom tredje intervallen där jag trampade fel så det knakade till i foten. Jag vet inte vad det var för något som lät men det gick bra att springa vidare och nu efteråt känner jag inte av något heller så jag hade nog tur.

Mitt mål var att hålla alla 2000:ingarna under 8min och spara lite av krutet till tävlingen på lördag. Precis som vanligt öppnade jag ändå på tok för hårt och brände av första på 7:37. Lyckades dock sansa mig lite på resten av intervallerna och serien blev lite lugnare och jämnare.....7:51, 7:56, 7:58, 7:57, joggvilan landade på ca 2:min.


Vi var båda väldigt nöjda med vårt pass och vi fick totalt ihop 14km där 10km gick i tuffa backar med bra tempo! Ett grymt pass som gör nytta och det avslutades sedan med en skön bastu! Jag känner mig inte heller besviken att jag missade "grispasset" för det blev ju bra ändå, tack för en grym kväll Johan!

14 kommentarer:

Lennart sa...

Blev 2000ingar för mig också idag. Dock inte i backe utan det blev på bana. Mina tider på bana blev ungefär som dina i backe.....

Mycket starkt jobbat och lycka till på lördag!

Karin sa...

Tjosan!! Och jag som tycker att platta 1000-infar är gard core!

Johan sa...

DANIEL!
Tack själv. Vilket pass det blev. Riktigt schysst. Detta får vi göra om. Du glömde dock nämna att din vän snabba Johan hade helt andra tider och var trött som helt ålderdomshem. Man kan väl säga att julen satt sina spår :-)
Mest glad var jag nog över att jag kunde springa ett pass som detta helt utan knäont.
Det här måste jag träna mer på.
Vi höres

Jonna sa...

Vilket pass! Du inspirerar som vanligt med dina kreativa, tuffa pass! Kul!

Ser att du ska springa marathon i Köpenhamn, vad skoj!!! Ska bli kul att höra hur ngn annan upplever det arrangemanget!

Daniel sa...

Lennart - Tack och bra jobbat själv! 2000:ingar är kanon nu under grundträningen! :)

Karin - Backarna ger definitivt lite extra krydda ;)

Johan - Du lät kanske lite andfådd på slutet ;) Tyckte du gjorde ett grymt pass med tanke på hur du haft det och att knät kändes bra igen var ju bästa betyget! Det här gör vi om!

Jonna - Det värmer att höra! Jag är riktigt sugen på Köpenhamn och efter att ha läst din berättelse som du tipsade om blev jag knappast mindre sugen ;). Min rapport kommer i slutet av maj! :)

Sara sa...

Grymt! Var det 2km-slingan? Du höll fint, jämnt tempo denna gången :)
Lite mer löpning för mig sen ska jag också ge mig på sådana härliga intervaller!
Vad kör vi på söndag? Jag tänkte mig som längst 1 mil i lagom tempo (tänk på att jag är löpotränad nu). Om du vill springa mer kan du ju fortsätta sen.

Mikael Björk sa...

Grispass, minsann. Själv är jag bara ute och leker...

Ska du & Sara till skogs på söndag. Lugn distans? Får jag haka på?

Daniel sa...

Sara - Japp! Det var 2:an och jag höll hela vägen ;) I somras när vi "bara" körde 4st mäktade jag nätt och jämnt med 8:13 på sista men nu höll jag under 8 på alla fem, känns kanon! :) Du får bestämma på söndag! Mig kvittar det och jag kan alltid ta en extra runda som sagt ;). Tänk på att friluftsgården har stäng!

Mikael - Häng på, jättetrevligt! 13:00 vid Torup är planen och det blir lagom tempo. Fast vi ses innan dess ;)

Västgötskan sa...

Backintervaller på 2000 meter? Jag blir lika imponerad och inspirerad som vanligt! :-O

Tar man bort en nolla så är man i mina trakter. Hihi!
Grymt jobbat! :-)

Johan sa...

Får man haka på 13:00 på sön? Hade varit kul.
Skall bara undersöka detta med övriga fam-medlemmar. Vem vet, regeringen har kanske ngt annat i kikaren.. ;-)
Återkommer i frågan

Daniel sa...

Västgötskan - Tack! Ut i backarna bara, dom gör nytta! :)

Johan - Häng på! Hoppas vi ses!

Mikael Björk sa...

Johan - din "regering" verkar ytterst sympatisk och medgörlig!

Sara sa...

JA, Johan och Mikael, häng på!

Daniel sa...

Vad trevligt det kommer bli på söndag! :)