16 dec. 2011

En svaghet jag har

Jag har sysslat med många saker genom åren som kräver mycket koncentration och att man håller nerverna i styr. Detta är jag bra på och har aldrig haft några problem när allt ställs på sin spets! Jag har spelat cello i många herrans år och spelat solo inför mycket publik, i lika många år har jag sysslat med modern dans och även där har det dansats inför publik utan problem. Jag har tävlat en del i bågskytte där det verkligen krävs koncentration och det var heller inga problem. Har också satsat hårt på radiostyrd bilsport där jag blev svensk mästare och ställde upp i flertalet EM. Här om något var man tvungen att hålla nerverna i styr och det kan vara riktigt nervöst. Vissa av mina motståndare stod och skakade så hela förarställningen gungade!

Inget av detta sysslar jag med längre men det är samma känsla jag har innan löpartävlingar. Visst kittlar det lite med det blir aldrig riktigt illa. Jag vet liksom vad jag ska göra och kör på bara....

Lugn och sansad inför något av det häftigaste jag gjort!

Något jag dock är livrädd för och har alltid varit är att prata inför folk! Jag håller ofta låg profil och är definitivt inte den som hörs mest i rummet. I skolan var det värsta jag visste att hålla föredrag inför klassen trots att jag visste vad jag pratade om och hade papper att gå efter. Jag har försökt jobba på detta men det blir inte mycket bättre och idag var det dags att bli riktigt nervös igen!

När jag stod på jobbet idag och lyssnade på P4 började dom göra reklam för helgens program och då började dom prata om MIG!!! Jag började skaka direkt och hoppades att ingen arbetskamrat hörde det där! Ingen hörde det tror jag eller så fattade dom inte att det var jag men jag fortsatte skaka under hela min lunch och är ganska nervös fortfarande. Lite därför jag slänger iväg detta inlägget också så jag får ventilera lite, en blogg är bra att ha till en massa saker! ;)

Antagligen är jag helt knäpp som reagerar så här och jag ÄR riktigt nervös inför söndagens program om mig där JAG kommer prata inför fler än jag någonsin gjort. Hoppas jag inte gör bort mig...

11 kommentarer:

Annika sa...

Andas lugnt, prata lugnt och tänk så mycket intressant du har att dela med dig av! Andas och "ta ner" momentet att prata inför folket. Du verkar vara så målmedveten och skärpt, detta tror jag att du fixar! Häftigt att våga göra det man tycker är svårt, bara det att du vågar är ju som bekant hälften vunnet redan där. Lycka till! Andas lugnt och tänk på alla som beundrar din kamp mot MS och alla beundransvärda tider i din tävlingsiver.

Daniel sa...

Som tur är är det inte direkt och allting är redan inspelat men det gör mig ändå väldigt nervös. Jättetack för tipsen och dina fina ord, ska tänka på detta i fortsättningen! Hade det varit direkt hade jag nog gått av på mitten ;) Trevlig helg på dig!

Daniel sa...

.....förlåt också om jag var otydlig i inlägget. Nu när jag läser låter det nog som jag skulle prata direkt. ;)

Anonym sa...

Håller med ovanstånde, Annika, - plus att du är fantastisk på att skriva! Lättsamt och intressant! Tror att du kommer att göra ett strålande program, blir du alltför nervig får du väl ta ett riktigt järnpass före, under och efter programmet! ;-)
Tacksam för att du visar upp din sida av MS! Inspirerande!
/Hanna

Anna (Orka mera) sa...

Du kan vara lugn, det är säkerligen precis hur bra som helst. Ska bli jättespännande att lyssna!

Monika sa...

Det du gör är viktigt!

peter fd nybörjarloparen sa...

Hej. Hörde reklamen om dig. Kul att få höra din röst. Du är en stor förebild o det är bra att så många som möjligt får höra om dig. Ska lyssna själv.

Daniel sa...

Hanna - Tyvärr har inte mitt gym kvällsöppet annars kunde jag "gömt" mig där men jag ska nog hitta på något ;) Det värmer att höra att du gillar mitt sätt att skriva! Ha en bra helg!

Anna - Ska försöka vara lugn! Kul att du ska lyssna, mycket löpning blir det :)

Monika - Har hört från olika håll att det är bra att min historia "kommer ut". Synd att jag ska bli så nervös bara men det kommer bli bra. Therese som gjort dokumentären är duktig på det hon gör! :)

Peter - Kul att du hörde mig! Har själv inte hört reklamen, bara att dom har pratat "om mig" när jag stod på jobbet igår. Kul att du ska lyssna! :)

Suzan sa...

Nervositet är bra, du grejar det!

Therese sa...

Jag har hört att det är en grym dokumentär om en grym kille, så du behöver inte vara nervös. ;)

Daniel sa...

Suzan - Jag ska egentligen inte gör att dugg mer än att lyssna på söndag...knäppt som jag är känner jag mig ändå nervös ;)

Therese - Låter bra och tryggt! Det känns lite bättre idag :)