15 dec. 2011

Tuggar backe


Veckans andra kvalitetspass blev fina backar ute i skogen! Jag valde elljusspåren vid Torup ute i bokskogen där jag vet att det finns bra backar att jobba i. Tanken var att varva 2km slingan med 3km slingan för att få lite variation, dessa är också dom enda som är belysta och att springa milen i mörker ville jag inte. Egentligen blev det inte mycket variation för 3km är i stort sett samma som 2km men med en lite annan sträckning på slutet.

Jag sprang 2km, 3km, 2km, 3km och avslutade även med 3km så jag fick ihop 14km av fin kvalitet. Nu kanske ni inte tror jag kan räkna men start och mål är inte på samma ställe så det blev en liten transportsträcka där som gjorde att jag fick ihop den där extra kilometern.

Dom här leriga sakerna ska få vila imorgon

Det här var min 4:e träningsdag i följd och mina vader var lite sega men annars hade jag en väldigt lätt känsla i kroppen. Jag fick också jobba lite extra då det regnade och var lite småslirigt i vissa kurvor men det gick fint utan stukningar och feltramp. Tempot blev ändå som planerat och jag var riktigt nöjd med mitt pass!


Jag hade också tur för precis när jag var klar öppnade sig himlen ordentligt och det var riktigt mysigt att gå in i bastun på friluftsgården medan det smattrade utanför. Nu har jag också skaffat mig ett klippkort till friluftsgården då jag kommer springa där ute en hel del i vinter. Dom där backarna gör nytta!

Dagens tider

5 kommentarer:

Suzan sa...

Blir så sjukt avis o impad när jag läser här!

messan sa...

Här averkas skogen fram och tillbaka. Skorna läcker men ska ta tag i det och fixa mig ett par nya tack för ditt tips!
Kram

Västgötskan sa...

Lite smålerigt? ;-)

Låter som ett härligt pass! Nu blev jag också lite sugen på att köra lite "terräng"/backar vid vårt elljusspår. Jag gillar inte mörker dock (även om det är upplyst). Logiskt va? ;-)

mikael sa...

Vet att det ligger i framtiden men ändå inte så långt bort förhoppningsvis, men har du några funderingar kring din träning och när den nya familjemedlemmen anländer?
Skulle vara intressant att läsa dina tankar

Sitter själv och funderar med min fru hur vi ska pussla ihop allt, vilka målsättningar jag har nästa säsong och hur passen ska fördelas

Daniel sa...

Suzan - Du verkar få till en hel del grymma pass du med! ;)

Messan - Skogen är verkligen skön...och med rätt skor blir det ännu bättre ;) Kram!

Västgötskan - Kanske lite mer än smålerigt ;) Härligt att jag kan inspirera till lite terräng! Mörkret är inte så farligt när man väl är igång och det ger en fin fartkänsla! :) Kör hårt!

Mikael - Intressant fråga! Tror jag kommer skruva ner mina målsättningar en del, speciellt när det gäller längre distanser då det kräver så mycket träning. Sedan tror jag det blir mer styrka hemma för att slippa köra iväg så mycket då det tar onödig tid. Jag tror alltså inte jag behöver ändra jättemycket utan bara bli lite mer tidseffektiv. ;) Dock bara tankar, verkligheten kan bli en annan ;)