3 dec. 2011

Vården rockar!


Idag blev jag verkligen överraskad när jag sökte hjälp för mina dåliga bihålor! Trodde först att jag skulle behöva sitta hela dagen och vänta när jag ringde en vårdcentral som hade helgöppet. När jag ringde var det visserligen en del kötid men jag valde tjänsten att "bli uppringd" och strax därefter ringde telefonen med en trevlig röst på andra sidan. Dom hade en snabb tid till mig!

Allting tog 90min från jag fick samtalet till jag var hemma igen och då hade jag både blivit undersökt och hämtat ut medicinen på apoteket. Måste vara någon typ av rekord! Dom tog mig på allvar och jag har nu fått antibiotika som jag ska ta i 10 dagar i kombination med cortisonspray, blir jag pigg innan kuren är slut får jag också börja träna igen. Känns bra och nu ska bihålorna få sig en ordentlig omgång en gång för alla!

8 kommentarer:

Suzan sa...

härligt!

Helena sa...

Härligt att du gillar "oss" ;-D
Jag har dessutom jobbat några år på en jouröppen vårdcentral, hur bra som helst!
Ta´t lugnt nu och vila ut eländet så ska du se att du rockar vidare fort som tusan igen!

Kram H

Snorkkis sa...

Skönt med en sådan positiv överraskning. Hoppas du känner dig friskare nu!

Ingmarie sa...

Ibland förvånar vi. ;-)

anneliten sa...

Jag har hört att vårdcentralerna blivit mer benägen att ta emot "lätta" patienter, med tydliga symptom på hyfsat lättbehandlade och övergående tillstånd. De får betalt per patient nämligen :-) Antar att din vårdcentral verkligen inte ville ha en lucka i schemat, om de fått ett återbud eller så. Låter kanske cyniskt av mig...

Daniel sa...

Suzan - Verkligen skönt när det flyter på sådär. :)

Helena - Alla vårdcentraler här i kommunen verkar faktiskt funka riktigt bra och dom är lätta att få tid till vilket är skönt. Det här var dock rekord!
Kram!

Snorkkis - Det blir bättre och bättre här! :)

Ingmarie - Verkligen! ;)

Anneli - Låter rimligt och det var kanske ett återbud jag fick. Om det är som du skriver så är det ju bra för oss patienter. Jag beskrev också mitt problem genomgående för personen jag pratade med i telefonen så hon såg nog att jag var ett "lätt" fall med typiska symptom ;)

anneliten sa...

Nej, det är faktiskt inte helt rimligt. Förr kunde man få rådet att avvakta/stanna hemma av en sköterska om hon trodde det var en virusinfektion. Nu vill de att man kommer in hursomhelst. De tar ett snabbt bakterietest, skickar hem patienten och håvar in skattepengarna. Svårt det där hur man ska styra sjukvården rätt.

Daniel sa...

Okej! Det är kanske orimligt! Är inte så insatt i turerna men glad att jag fick snabb tid :)