29 jan. 2012

Ett av mina råaste långpass

Med ett backpass i ryggen var det idag dags att springa lite extra långt vilket gjorde att jag sprang ner till mötet med klubbkompisarna för dagens långpass. Jag kom tyvärr iväg lite sent vilket gjorde att jag fick springa dom första 8km i 4:30-tempo men jag kom i tid! Precis när jag rundar hörnet och ser mina klubbkompisar slår klockan över till 11:00, punktligare än så blir det inte!


Vi var bara tre stycken idag mig inräknad och vi började med en tur längs havet. Det kanske låter mysigt men det var allt annat än mysigt idag och det här passet skulle visa sig bli ett av mina råaste långpass jag någonsin sprungit. Jag vet inte hur många minus det var men vinden var riktigt förbannat brutal!

När vi kom upp i 22km löpning var vi mitt ute på landet där vinden tilltog och piskande från alla håll, inte ens i ryggen var den skön att ha! Nu var vi också bara två löpare kvar och vi turades om att ta vind vilket funkade förvånansvärt bra. Vi peppade varandra med att detta kommer härda oss till Köpenhamn Marathon för det bygger verkligen pannben att springa i det här klimatet. När jag hade 3km kvar till hemmet sa jag hej och tackade för bra sällskap för utan hjälp hade jag nog inte fixat detta passet.

Hemma efter 30km och 2½ timmes löpning! Solen lyste men värmde inte!

När jag kom hem stötte jag på grannens hund som hade rymt så jag gick bort till honom för att säga till om det. Nu var det visst inte hans hund men han ville gärna visa sitt nya fina löpband som jag gärna fick prova. Det såg jättefint ut men efter 50km löpning på två dagar fick det vänta för nu ska jag vila lite!

10 kommentarer:

Suzan sa...

Ha en skön vila! =)

Anonym sa...

Bra jobbat! Du hade iallafall sol. :-)
Jag kan inte påstå att jag såg den imorse, vinden däremot, den missade jag inte. Hur blev det med "lugna" veckan? Den är ju inte slut än. ;-)
//Johan

Daniel sa...

Suzan - Det ska jag se till att ha! :)

Johan - Solen var mest en placeboeffekt ;) Vinden var på riktigt som du själv märkte! Brrrr vad kallt det var!
Det blev en "lugn" vecka med endast tre pass löpning fast det blev ganska koncentrerat igår och idag ;)

Västgötskan sa...

Hård vind och springa på SAND... Är du/ni inte klok/a?? Hihi! ;-)

Bra träning! :-)

Ingmarie sa...

Det går inte att föreställa sig den isiga kustvinden om man inte upplevt den live.Men den härdar!(Om man inte fryser ihjäl innan vill säga...)
Njut av vilan nu!

Andréa sa...

Sådana där pass känns extra bra efteråt. Och så är det ju alltid bra att träna viljan lite :)

Staffan sa...

Vet det mesta om isig kustvind från uppväxtens vintrar. Bra gjort där, pannbenspass!! Jag letade förresten efter ett tidigare inlägg där du skrev var du köper skor på nätet, har för mig att det var någon butik jag inte har koll på?! Kan du tipsa?

Daniel sa...

Västgötskan - Det var verkligen bra träning detta fast det blev inte mycket sandstrand.....det får jag ta en annan gång! :)

Ingmarie - Den är helt sanslös! Ansiktet blir så stelt att man inte kan prata! Vilar på här idag även om det blir jobb också...

Andréa - Exakt! Man är riktigt nöjd efteråt och passen gör nytta! Kommer bli en baggis att springa när vårsolen börjar värma på! :)

Staffan - Tack! Pannbenet blev både tjockare och kallare ;)
Jag brukar beställa från Millet

https://www.milletsports.co.uk/

...eller Start Fitness och båda har funkat riktigt bra.

http://www.startfitness.co.uk/default.asp?

Staffan sa...

Tack, det var Millet Sports jag inte hade koll på. Start Fitness, Wiggle samt Prodirectrunning.com är de jag testat tidigare?

Daniel sa...

Vad bra att det hjälpte dig! Anledningen till att jag beställer från Millet är för att dom har Newtons ;)