1 feb. 2012

Jag är visst sjuk

Då och då "glömmer jag bort" att jag är allvarligt sjuk och kör på precis som vanligt. Ibland tar det stop som idag när kroppen sa ifrån då jag tränat ganska hårt senaste tiden. Jag känner av gamla symptom och känner mig lite allmänt groggy vilket gjorde att dagens lätta distanslöpning fick hoppas över.

Det är lite tråkigt när denna påminnelsen kommer men samtidigt ser jag det som en fördel att kroppen visar varningslampor innan jag kör den riktigt i botten. Jag vet att det kommer bli tufft för mig att fixa maraträningen för sub3h men samtidigt gillar jag utmaningen starkt! Att kroppen skriker lite på vägen gör mig bara påmind om varför jag tränar och jag kan hitta mycket motivation i detta.

Det här med att träna för att springa ett marathon under 3 timmar med ms tror jag inte min neurolog skulle rekommendera men jag gillar att testa gränser och ifrågasätta. Jag har redan gjort saker jag aldrig trodde var möjligt i min sits och jag vet att det även ska gå att fixa detta. Hade jag lyssnat på rekommendationerna när jag fick min diagnos hade jag inte varit där jag är idag och det stärker mig att fortsätta köra på. Jag mår så bra av detta och löpningen är rena dunderhonungen för mig!

Löpning när den är som bäst!


9 kommentarer:

Annika sa...

Jag ler över din målmedvetenhet, din kämpaanda och det är så härligt! Du är ju fenomenalt imponerande må jag säga. Tur att du har en så sund inställning och tryggt litar på din egen förmåga och tro på vad som är bra för dig!
Varmt lycka till med adoptionen, hoppas att din fru och du snart får resa för att hämta hem ett efterlängtat barn! Kram på er!

Anonym sa...

Ser bara fördelar med ditt tränande. Tror du har bra mycket bättre koll än neurologen när det gäller det (och antagligen D-vitamin också :D). Kör på!

Therese sa...

Den där bilden gör mig så himla glad! Den utstrålar en helt fantastisk glädje, det är som att det inte spelar någon roll hur kroppen skriker efter nåd där på upploppet, för lyckan över att få göra just det där just då är ännu större än smärtan. :D Hoppas du känner dig bättre i morgon. Kram!

Malin sa...

Long time no see....underbar läsning att adoption är på G! Nu har jag en gång för alla bestämt att få en rutin på springandet så nu ska jag hälsa på här inne lite oftare..behöver både kunskap och inspiration.

Kram till dig å Miss Sophie

Malin ("cillaa")

Karin sa...

Älskar dina bilder! Du flyger ju fram på samtliga! Du klår ms D!

Elin sa...

Finns ingen anledning att lyssna på så kallade experter enligt mig. Då hade man legat i sin säng det mesta av tiden och varit rädd för att drabbas av både elaka förkylningar och livsfarlig träningsvärk (hör min ironi!). Nä, sålänge man mår bra av det man gör ska man göra det. Däremot är det viktigt att man gör precis det du gör - har vett att lyssna på kroppen. Det om något är livsviktigt!

Kör hårt, vi är många som tror på dig och håller tummarna för allt som både du och Sofie har på G!

Västgötskan sa...

Det är människor som testar gränser som blir ihågkomna och kommer längst i livet!

Så länge du lyssnar på kroppen så går det säkert bra. Jag (och många flera) hejar på dig! :-)

Staffan sa...

Alltså den där bilden ÄR löparglädje, totalt!! Så länge du fortsätter lyssna på kroppen och mår så bra som du gör så bör ingen säga åt dig att göra något annorlunda!!

Daniel sa...

Annika - Tack! jag lyssnar på kroppen och känner mig trygg i det jag gör. Vissa höjde på ögonbrynen i början men nu har det gått 4år och det går kanon även om det kan komma lite bakslag. Kram tillbaka!

Magnus - Jag känner helt klart min kropp bäst och vet vad den gillar ;) D-vitamin är fina saker! :)

Therese - Du beskriver det så bra och du slår verkligen huvudet på spiken! Grym känsla det där och ett av mina bästa löparminnen! Kram tillbaka!

Malin - Kul att höra från dig och du är varmt välkommen att titta in här! Härligt att du bestämt dig för löpningen! Kram tillbaka!!

Karin - Jag är min sjukdoms västa mardröm....hehe! ;)

Elin - Jag brukar säga att man ska träna hårt och intelligent för utan huvudet funkar det inte och det är så viktigt att lära sig lyssna på kroppen. Råd och rön ska ifrågsättas för det som är rätt idag behöver inte vara rätt imorgon ;) Att testa gränser är inte fel! Tack för tummarna!

Västgötskan - Så sant! Tack för hejandet!

Staffan - Så glad att det där ögonblicket fångades på bild! Jag brukar titta på den dagar då det känns tungt och då vet jag precis vaför jag springer! :)