30 mars 2012

Stärkande vecka

Det har inte blivit mycket löpning i veckan då jag helt enkelt inte känt för att springa och även kroppen har inte känt sig speciellt sugen. Vet inte om tävlingen i söndags tog hårdare än vad jag trodde men jag lyssnade och pressade mig inte till något jag inte ville. Något som dock lockade var styrketräning och det var nog inte helt fel då det var ett tag sedan jag satsade lite extra på styrkan. Det har därför blivit några pass på gymmet med mycket löparstyrka där jag blandat friskt mellan vikter och Powerplate. Idag var det dock dags att ta tag i löpningen igen och det blev en riktigt bra dag!


Jag sprang ut 4km till min långa backe där jag drog loss med lite löpskolning och stegringslopp innan det var dags för backintervaller på 10x600m. Min långa backe är 1200m där jag springer 600m uppför och sedan 300m utför och får på detta viset in 3 intervaller innan jag får en extra lång vila ner till botten igen. Detta gjorde jag 3ggr och sedan sprang jag över på norrsidan för den sista och 10:e intervallen. Norrsidan är bara hälften så lång (600m) men dubbelt så brant och blir en bra final innan man springer hem igen.


Jag hade fint tryck hela vägen och idag var det verkligen fokus på fart vilket gjorde att jag tog det extra lugnt på joggvilan. Det blev ett grymt pass och jag kostade även på mig att hälsa åt en cyklist som också tränade backe där ute. Jag har egentligen slutat hälsa på cyklister och ångrade mig direkt då även denna killen var för skitnödig för att hälsa tillbaka. Fattar inte vad det är med det där???

Passet gick bra och trots lågt tempo på joggvilan blev det bra tempo för hela passet. Totalt blev det 20km på 1:26:30 och då stannade jag klockan under stegringslopp och löpskolning. Sedan blev det till att ladda om med en god falafel och jag fick även gjort lite viktiga ärenden. Passade på att lyssna på Kents nya singel när jag körde runt i bilen och den uppfyller verkligen alla förväntningar. Sluta aldrig göra musik Kent!!!!Nu hade jag också väskan packad med både gymkläder och löparkläder så efteråt blev det ännu ett styrkepass på gymmet. Min fru mötte sedan upp och tog bilen hem medan jag bytte om till löparkläder ännu en gång och sprang hem. Över samma backe som jag plågat mig i innan under dagen fast nu var tempot betydligt lugnare. Istället njöt jag av utsikten medan solen höll på att gå ner över Söderslätt med havet lång bort. En fin avslutning på dagen men det blev ännu lite bättre när jag närmade mig 11km då min fru dök upp med bilen och sa.....

- Jag sätter fram en kall öl till dig!


9 kommentarer:

Karin sa...

Kärlek :-)

Fast gällande Kent, det GÅR ju inte att lyssna på dem utan att vilja ta livet av sig! Kom igen, vem är det som gjort dem så illa? varifrån kommer all denna smärta??

Ingmarie sa...

Härliga pass! "Vilan" gjorde dig gott. :-) Ska be sambon läsa det där sista extra noga. ;-)

Västgötskan sa...

Bra pass!
Och underbar fru! :-)

Andréa sa...

Jag har bara lyssnat på låten en gång men blev inte besviken!

Staffan sa...

Skönt för skallen och kroppen att våga ta en lugnare vecka! Det där backpasset fattade jag inte upplägget på :) och den där Kentlåten kan jag bara inte sluta lyssna på, det är extremt mycket "mannen i den vita hatten..." övre den och jag är extremt pepp inför albumsläppet i slutet av april. Kolla förresten på Soundcloud, där ger det att ladda ner ännu ett smakprov från albumet, "ett år utan sommar".

Frun har fattat vilken återhämtningsdryck en ambitiös löpare behöver, härligt!

Thomas sa...

Sicken bra fru du har.. Hihi!

Daniel sa...

Karin - Kanske beror på vem man är? ;) Jag brukar bli på bra humör! :) Annars vet jag inte var smärtan kommer ifrån...är inte så intresserad av killarna egentligen men musiken är bara sååå bra!

Ingmarie - Vilan fick nog önskad effekt! Hälsa Anders! ;)

Västgötskan - Bästa frun! :)

Andréa - Man måste nästan lyssna några gånger innan man kan säga något. Fast jag gillade den direkt! :)

Staffan - Har kört på ganska bra här så det passade nog bra med en lite "lugnare" vecka. Passet kanske lät lite rörigt. Se det som 9x600m med längre vila efter var 3:e och sedan en extra intervall på det ;) Profilen finns här!

http://2.bp.blogspot.com/-AlxbmD_kNbk/TjqzUxQvDGI/AAAAAAAAD9c/Fw6ZxH5_CDs/s1600/profil.bmp

Ser också fram emot den 25:e april! :)

Thomas - Det finns många anledningar till att jag gifte mig med henne! :D

Suzan sa...

Ääälskar Kent!

Vi ska till gbg i sommar och jag längtar som fan!!

Daniel sa...

Härligt! Satsar själv på Pildammarna i Malmö....om vi nu inte råkar vara i Kina då? ;)