20 apr. 2012

Det går bättre!Det går framåt med styrkan och idag kände jag mig äntligen stark i min trapets! Jag har fått programmet som min vän satte ihop och nu fick jag också fram den där sköna känslan som bränner i musklerna. Körde först tre set med olika chins där man ändrade grepp mellan seten och alla set skulle köras till failure. Sedan pang på med armhävningar också där till failure innan man går på trapetsen igen och upprepar dom tre seten ännu en gång. Vilan rakt igenom var 60sek utom efter armhävningarna där det blev 120sek vila. Ett effektivt pass som totalt gav 37 chins och maxningen på armhävningarna blev 51st. Sedan fyllde jag i alla uppgifterna i en excel-fil som jag skickade över till min vän. Känns så bra med lite coaching och kanske kan jag hinna bli lite starkare innan det är dags? Min vän tror inte det är några problem! :)

Därefter gav jag mig ut och sprang backintervaller på 10x500m i min långa backe. Bara att tugga på upp och ner för den långa asfaltsrakan vilket egentligen kan vara lite tråkigt och enformigt. 10x500m blir ju en mil i den där backen för man måste ju springa utför också. Fast med lite bra musik i kombination med fint väder blev det ändå lite mysigt och när man sätter den där 10:e backen är man så nöjd!

Bakom mig ser ni min backe som egentligen är dubbelt så lång

Jag har nästan 4km till min backe så det blir en ganska lång uppjogg och nerjogg vilket kan passa bra om man behöver lite extra distans i passet. Det behövde jag idag så totalt blev det 18,5km med ett snitt på 4:34min/km. Ett bra och stabilt pass!!!


5 kommentarer:

MyStory sa...

Oj, vad du kör hårt! Önskar att jag ens klarade hälften...

Västgötskan sa...

Jösses, vilket upplägg!
Du kommer klara uttagningarna galant tror jag! :-)

Kram

Daniel sa...

MyStory - Det är ganska hårt här just nu, det håller jag med om! Fast det är kul! :)

Västgötskan - ...och upplägget blir värre! Det var bara uppstarten! ;)
Tack för att du tror på mig!
Kram!

mikael sa...

Underbart att du skriver mysigt om backintervaller :)

Daniel sa...

Det ÄR mysigt! ...hehe! ;)