10 apr. 2012

Grus i maskineriet

På lördag är det halvmara där jag tänkte ladda fullt ut för att se resultatet av vinterns träning. Jag vill också få en liten indikation ifall sub3:00 kommer vara möjligt på Köpenhamn Marathon den 20:e maj. För att sub3:00 ska vara inom räckhåll borde jag springa halvmaran på minst 1:21:XX. En tuff tid och jag är nästan lite nervös för att lägga korten på bordet.....

Tyvärr har jag något skit i kroppen vilket gör att jag inte kan ladda som planerat inför loppet så skulle det inte gå bra på lördag kan jag ju skylla på det...hehe! Jag har idag och igår kört både styrka samt lite lätt löpning men kroppen svarar inte som den ska så jag har därför beslutat att ta tre dagars helvila innan loppet. Egentligen hade jag velat få till lite korta intervaller imorgon för att få fart på benen men som det känns i kroppen nu tror jag den mår bättre av vilan. Jag får köra lite mental styrketräning istället!

Heleneholms Halvmarathon 2011


11 kommentarer:

Snorkkis sa...

Håller tummarna för att gruset males sönder. Du vet ju att du har tempot och kapaciteten i kroppen.

Staffan sa...

Får du bara vara frisk kommer fartvinden göra att du sopar undan allt grus i världen från tävlingsbanan och springer en halvmara rekordsnabbt. Även om du inte springer på 1:21:xx har du mer än tillräcklig snabbhet för att göra maran sub3 och det har nog också jag med min halva på 1:23. Det är fartuthålligheten det kommer an på men om jag inte har fel har du själv skrivit att du blivit mycket mera uthållig i år?

Lugn, bara lugn säger jag! Krya på dig!

Daniel sa...

Snorkkis - Jag tvivlar inte men lite nevöst blir det ändå. Bara skiten släpper så ska det gå bra på lördag! :)

Staffan - Härligt att du tror det!...och då behöver jag kanske inte deppa ifall jag inte fixar 1:21:XX.....;)
Helt klart har fartuthålligheten blivit bättre vilket märkts på dom två loppen jag sprungit i år.
Hade inte kunnat springa dom fortare men när jag kommit i mål har det känts som jag kunde spungit lite till i samma tempo. Den känslan hade jag inte förra året då jag oftast var helt slut vid mållinjen.
Tror det är en släng av förkylning eller något som ligger och lurar. Jag sitter lugnt i båten och vilar ut skiten! :)

anneliten sa...

Jag får för mig att du är ovanligt lyhörd för vad din kropp säger - och det är ju jättebra att du lyssnar. Alla gör inte det. Och några är halvdöva.

Västgötskan sa...

Det låter klokt att lyssna på kroppen. Hoppas det ger resultat på lördag! :-)

Lisa sa...

Smart! De allra flesta löpare vilar alldeles för lite! Vi vågar liksom inte riktigt vila...

Johan sa...

DANIEL! Min vän
Jag kanske dyker upp på lördag. Hade varit trevligt att träffas. Kul o springa.
Jag tror jag känner dig o har försökt hänga med dig vid intervallträning i vinter (milda makter). Har du en bra dag gör du 1.20.
Själv har jag en dagsform som liknar ngn form av berg- o dalbana :-) Blir det kämpigt för min del är jag glad om jag klarar mig under 1.30. Skulle jag ha tur o "pricka rätt" kanske det kan gå under 1.25.

Karin sa...

Krya på dig och minns väl att ibland är en dålig uppladdning den bästa!

Daniel sa...

Anneli - Jag har mina små varningslampor som kanske gör att jag bromsar i tid? Ofta känner jag av gamla symtom från min ms när allt inte står rätt till och då brukar jag vara försiktig. Just nu är jag lite yr vilket inte brukar vara ett gott tecken. Hoppas det ska bli bra tills lördag! :)

Västgötskan - Vi får se! Spännande med en lite annorlunda uppladdning. Kanske blir det super! :)

Lisa - Känner igen det där! Löpning är verkligen beroendeframkallande!

Johan - Kul om du kommer så får vi hoppas vi båda har en bra dag och kan hjälpas åt att dra. :)

Karin - Det ska bli spännande att se vad extra vila kommer göra....bara jag känner mig pigg på lördag! Har ju hört om elitidrottare som gjort sina bästa prestationer trots att dom varit krassliga och inte kunnat ladda som dom brukar....

Johan Reberg sa...

Aldeles oavsett hur det går på lördag så är jag övertygad om att du har kapacitet för 2.59 på maran. Prickar du inte formen till på lördag så gör du det till Köpenhamns maran.
Vi ses på lördag

Daniel sa...

Det har du rätt i! Kanske inte ska misströsta om jag inte får till det på lördag....känns lugnande! Tack! :)
Vi ses där! Ska bli fint väder! :)