6 apr. 2012

Nöjd men ändå inte

Loppet idag gick bra men känslan var inte den bästa och jag kände mig som ett springande kylskåp uppför backarna. Jag hade bara fokuserat på den första långa backen på 2km men det fanns ju många fler backar som var långa och sega. Hittade aldrig riktigt flytet i löpningen och fick kriga med kroppen hela vägen. Humöret var dock på topp vilket vägde upp det en del men annars fick nog mitt självförtroende en liten törn idag. Min goa fru var väldigt imponerad men jag vill alltid väldigt mycket när jag springer och idag var jag väldigt svag i backarna tyckte jag. Kanske kommer jag se på det annorlunda imorgon när jag fått lite distans till loppet.....


Jag fick en bra start och var kall under första jobbiga stigningen där jag släppte förbi mig en del löpare utan att känna mig stressad. Första kilometern var snabbare än väntat och avverkades på 3:47 men sedan kom den där grymma backen vilket gjorde att nästa gick på 4:46 och efterföljande på 4:20. När jag närmade mig toppen hade jag fortfarande ledaren inom synhåll och tydligen blev den för tuff för honom då han klev av och även en annan löpare i toppen började gå. Det stärkte mig när jag sedan drog på utför och jag såg dom inte mer under hela loppet.

Utför gick det undan och jag tog in lite placeringar igen med kilometertider på 3:42-3:31-3:42 samtidigt som jag lyckades får ner pulsen efter stigningen. Jag trodde att det värsta var över nu men det kom fler backar och det var nog det att jag inte var beredd som gjorde att jag blev lite knäckt. Jag ökade avståndet på löparna bakom mig men jag orkade ändå inte hänga på dom som låg framför där jag tappade jättemycket uppför backarna.


Jag var ändå glad och försökte njuta av den fina naturen för det var en väldigt trevlig bana vi sprang på. Vid 10km skylten såg jag också att jag lyckats med sub40 vilket peppade mig lite. Klockan stod på 39:26 men sub50 som jag satt som mål på dom 12,9 kilometer som skulle avverkas var nu omöjligt. Försökte ändå hålla trycket uppe sista biten för jag ger mig aldrig!


Men så kom dom där backarna igen och satte käppar i hjulen vilket gjorde att jag tappade massor med tid ännu en gång. Kroppen var så trög så trög och jag fick inte ut kraften i steget. Det var inte syra utan det ville bara inte tända till uppför dom där sega backarna. Sista 900m gick i alla fall utför där jag lyckades snitta ett 3:27-tempo, utför var jag definitivt inget kylskåp idag och det tar jag med mig från dagens lopp.

Med 50m kvar

Jag missade målet på sub50 och kom in på 50:39 men på något sätt var jag nog ändå nöjd. Kroppen ville helt enkelt inte springa uppför backar idag och jag vet att det finns mer att ge! Var heller inte helt slutkörd och jag hade kunnat springa längre vilket är ett gott tecken på att jag blivit uthålligare.


Jag slutade på en 11:e plats av totalt nästan 200 löpare så det var nog fler än jag som hade det tufft uppför backarna. Jag kom också 2:a i min M35-klass med 24sek upp till vinnaren och sprang för första gången in ett litet pris vilket var kul. Kanske ska jag ändå vara nöjd med dagen?
6 kommentarer:

Lennart sa...

Nä men, vad roligt. Du skall definitivt vara nöjd om du har vunnit ett pris, och det för första gången också :-).

En riktigt påsksmäll! Jättegrattis!

Andréa sa...

Det är ju alltid tråkigt när kroppen inte känns topp men du gjorde ju en grym prestation ändå! Så grattis!!

Ingmarie sa...

Jag tycker det var snorbra! Din "lägstanivå" är definitivt hög nu.

PZ sa...

Bra jobbat, du satte tufft tidsmål tycker jag. Verkar vara svårsprunget med både liten och stor kupering. Lite som LL 17-20 km som ser lätt ut på banprofilen men som går förvånansvärt långsamt.
En bra genomkörare inför halvmaran med.

Västgötskan sa...

Wow, vilken avslutning! Tycker absolut att du ska vara nöjd! :-)

Men samtidigt förstår jag känslan när man själv inte riktigt det känns helt hundra. Vänta ett par dagar och få lite distans, så får du "känna efter" igen. :-)

Kram och grattis.

Daniel sa...

Lennart - Tack! Känns lite bättre idag och jag gjorde nog ett bra lopp ändå ;)

Andréa - Tack! Man vill ju alltid att det ska kännas bra på tävling men ibland får man väl acceptera att det inte går att ge 100%

Ingmarie - Det känns som jag kan springa fort trots att jag inte har en bra dag vilket jag nog får vara nöjd med ;)

PZ - Målet var nog lite väl tufft och som du säger kan det vara mer svårsprunget än vad det ser ut på profilen. Tror också det blev en bra genomkörare innan nästa helg och jag ser fram emot att få känna på en halvmara nu!

Västgötskan - Tack! Ställer alltid höga krav på mig och idag känns det lite bättre. Tror också jag vet anledningen till att det inte gick att köra fullt ut.
Kram tillbaka!