15 apr. 2012

Sätter ner foten


Sedan sjukhusbesöket innan i veckan har jag varit lite småirriterad och nu har jag bestämt mig för att inte gå till mitt sjukhus fler gånger. Min neurolog har mitt nummer och jag kan tycka att han kunde ringt upp efter att han inte dök upp när jag skulle träffa honom. Hade han varit intresserad hade han gjort detta kan jag tycka eller bett någon sköterska göra det. Nu vet jag inte vad som händer eller när jag kommer få någon ny tid för koll men oavsett så kommer jag inte gå dit fler gånger nu. Det har varit många turer från när jag fick min diagnos till nu så mitt beslut handlar inte enbart om att min neurolog inte dyker upp. Jag har skrivit en egenremiss till ett annat sjukhus där jag ställer hårt mot hårt och kan dom inte ta emot mig där får jag stå utan behandling så jag slipper ha med vården att göra! Jag har fått nog nu!

10 kommentarer:

Linda sa...

Kan förstå dig faktiskt. Men jag hoppas att du får komma till det andra sjukhuset o att de är bättre där. Tror att det är bra att bli kollad då o då eftersom man kanske inte märker alla förändringar själv.
Jag blir väldigt sällan kallad då jag tydligen är lätt att glömma bort:). vilket kunde sluta riktigt illa för något år sedan.

Anonym sa...

Hej Daniel
Jag fick se ditt repotage i tidningen Runner efter tips från min far i helgen. Förstår precis din känlsa i loggen från den 14/4, fajtas själv med tröttheten och har svårt att acceptera att det är så. Däremot så har jag oerhört stöd från MS-teamet i Örebro, det är snarare de som är på mig. Tänkte på din kommentar idag och om du bor i närheten så kan jag rekommendera dem.//Maria

Västgötskan sa...

Sånt här gör att man blir mörkrädd när det gäller svensk sjukvård. Helt j***a galet!!! *arg*

Hoppas verkligen att du får komma och kolla dig på det andra sjukhuset istället. Ta hand om dig!

Kram

Magnus sa...

Skippa den där slarv-neurlogen och hitta en ny..jag tror du gör helt rätt.

Kicki sa...

Tycker du gör helt rätt. Så här håller vi tummarna hårt för att du får komma till det andra sjukhuset.
Är skrämmande hur sjukvården får behandla sina pasienter och hur dom tänker i bemötandet av dom.

Hade djuren fått samma behandling, hade man blivit anmäld för djurmissandel.

Kram

Daniel sa...

Linda - Helt klart är det bra att bli kollad på då och då. Även om man inte kan göra mycket mot sjukdomen så är det bra att dokumentera allt så man står på rätt behandling och sådant där. Skönt att det inte slutade illa för dig!

Maria - hej! Kul att du läste artikeln i Runners! :) Har förstått att det finns bra ms-team runt om i landet och det är den tryggheten jag vill ha. Hos mig delar man ut diagnoser på telefon och man får själv informera sig om sjukdomen på internet. Tyvärr bor jag i Skåne men tack ändå för tipset om Örebro. Skönt att du får bra stöd!

Västgötskan - Det är verkligen skit men nu ska jag bort därifrån!
Kram tillbaka!

Magnus - Japp! Nu SKA jag byta!

Kicki - Vår veterinär här ute på landet är mer intresserad av vår hund än vad min neurolog är av mig. Så det ligger kanske lite i det ;)
Nu skiter jag i honom!
Kram!

Ingmarie sa...

Oj!
Jag förstår dig till 100%!
Nog borde det finnas bra vård även i Skåneland!
ge inte upp!
Fast frågan är om du behöver den....

Daniel sa...

Så länge jag står på behandling behöver jag vården men annars vet jag inte?
Blir jag dålig och skulle behöva ett sjukhus kan jag alltid ta in akut också.

anneliten sa...

Man måste vara frisk för att orka vara sjuk. Stå på sig och bråka.

Lite underligt är det att inte en neurolog är intresserad av dig - du borde vara ett jätteintressant case, eftersom du håller dig så frisk, troligen genom alla träning. Om du hittar en forskande neurolog kanske du får bättre uppmärksamhet.

Daniel sa...

Här nere i region Skåne ses vi med ms nog mer som en kostnad och belasting. Det enda man hör här om ms i samband med Region Skåne är just att det kostar och inget om framsteg.


http://www.sydsvenskan.se/sverige/fick-kampa-for-dyr-medicin/

Tyvärr har jag inte hört talas om någon neurolog här nere som är forskande heller, klimatet är kanske inte det bästa?

Killar som Jan Hillert, Tomas Olsson och Jan Fagius håller till på Karolinska och Ackis. Dit är det långt för mig ;)
Jag klarar mig bra själv och läser på om allt men jag vill att dom som behandlar mig med starka saker tar det på allvar annars får det vara.