28 apr. 2012

Sydkustloppet

Dagen började med regn men många löpare dök ändå upp till start på vårt lilla lopp som nu blivit ganska stort. Jag har varit med och arrangerat detta loppet sedan det startade och i år var det 4:e gången vi sprang. Så kul att se att loppet blivit så populärt då vi gått från 100 löpare första året till 500 som det blev i år.


Vi startade lugnt och fint där vi sprang ut över golfbanorna medan regnat upphörde efterhand. Kroppen kände kanon och ganska fort blev vi en klunga på 7 löpare som höll ihop i täten. Ledaren stack dock och var en riktig raket så honom såg vi inte mer, han vann också till sist på 1:16.

Det är jag som sticker upp handen där i mitten. Inbäddad och låter dom andra ta vinden :)

Vi andra höll ihop fram tills 10km som hamnade på 39:30 vilket var en ganska lugn öppning från min sida. Tänkte att det inte var någon idé att springa fortare utan låg bara och avvaktade för att kanske kunna slåss om en pallplats som förra året.

Någon kilometer senare hände tyvärr det som hände på förra halvmaran där benen tog slut och blev blytunga. Precis som sist blev jag även yr så jag fick snällt släppa ett gäng löpare och någon pallplats var det inte att snack om längre. Lite tråkigt men inte helt oväntat då jag varit med om detta förr. Krigade ändå på så gott det gick och försökte tänka positivt. Pratade också lite med löparna runt om mig och vi peppade varande på vägen vilket hjälpte.

Någonstans under den bitvis tuffa strandremsan

Jag tar mig genom sandstigarna på kilometer 12-18 med hedern i behåll och hittar lite nya krafter när jag kommer ut på asfalten igen. Med 2km kvar har jag ca 200m fram till 2 löpare och jag bestämmer mig för att göra allt för att komma förbi dom innan målet!

Sista 100m

Lyckas plocka den ena vid 20km och den sista som är en klubbkompis plockar jag strax innan spurten och går i mål som 7:a på 1:26:34. Väldigt nöjd med avslutningen men jag trodde jag skulle klara gå under 1:25 idag samtidigt som jag mindes hur det gick på senaste halvmaran.......något stämmer inte!

Jag vet inte om det är om det är min sjukdom som gör mig så trött när jag kommer över 10km eller vad det kan vara? Har dock accepterat att det är så här och har bestämt mig för att vara snäll mot mig själv. Kanske blir det bättre eller kanske inte? Skit samma! Jag springer ändå fort och är nöjd med där jag ligger. Idag hade jag också kul till skillnad från sist och det är så det ska vara!


Jag tror också arrangemanget blev lyckat även i år då det var glada miner överallt och jag hoppas alla vill springa igen nästa år. Vi fick dessutom kanonväder på slutet och loppet avslutades med solsken följt av ett trevligt After Run Party! En lyckad dag trots allt och nu ska det laddas om för annat!

13 kommentarer:

Lisa sa...

Bra jobbat! Speciellt starkt att komma igen så på slutet! Det måste verkligen inte vara sjukdomen. Jag hade precis samma sak förut, fast på 10km-loppen. Dog fullständigt efter 5km, benen blev blytunga och allt gick åt hvete. Sen ändrade jag om träningen, anpassade den för att klara mjölksyra längre, och det blev bättre! Kan det vara så att din träning är mer kortdistans/milsfokuserad?

Anna (Orka mera) sa...

Klart vi vill springa igen nästa år! Värsta fina loppet ju! Ta bort regnet innan bara så blir det perfekt :)

Riktigt bra kämpat trots att yrsel och tunga ben! Och härliga bilder. Sofie är en bättre fotograf än min privata som missade min målgång med 3 minuter :)

anneliten sa...

Kan det vara så att du är övertränad? Hälsa Sofie att hon är en fantastisk fotograf!

Anonym sa...

Jag tyckte mycket om Sydkustloppet och den fina banan. Bra kæmpat trots dina besvær! Hoppas inte det ær din MS, om det ær så så hoppas jag i vart fall att skovet blir kort. Jag hoppas komma tillbaka till Sydkustloppet næsta år. Vi ses førhoppningsvis i Køpenhamn snart!

MVH Erpur

Snorkkis sa...

Häftigt att loppet har vuxit så mycket bara på några år. Och hoppas att kroppen känns ok idag.

Västgötskan sa...

Skulle det vara sjukdomen så är det ju knepigt att det "släpper" efter ett tag?

Men som du säger; bra avslutning!! :-)

Kram!

Daniel sa...

Lisa - Tror inte det är träningen och det är det som gör mig konfunderad då jag verkligen tränat uthållighet för marathon hela vintern. Långa sega backar, långpass samt långa intervaller. Förra året tränade jag inte för marathon och då sprang jag 10sek snabbare på denna banan trots tuff motvind. Får inte ihop det? Tror det är något skit med kroppen....

Anna - Härligt att höra! Du får lite bilder snart när Sofie kollat alla. ;)

Anneli - Vet inte hur det är att vara övertränad och kanske är det det jag känner av? Jag hälsar Sofie!

Erpur - Kul att du gillade loppet! Något skov är det inte för jag mår bra när jag inte springer ;) Ses i Köpenhamn!

Snorkkis - Kroppen känns bra idag och det kändes även bra efter loppet. Ingen fara! :)
Kom gärna ner och spring loppet någon gång! ;)

Daniel sa...

Västgötskan - Japp! Det är knepigt och det är en knepig sjukdom ;) Jag tror det är gammal skit som spökar då jag har lite nervskador sedan jag var dålig och fick min diagnos. Fast jag är långt ifrån säker! Det kan också vara något "normalt". Ska inte tänka för mycket på det och hoppas det ska släppa framöver.

Thomas sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Thomas sa...

Stort tack för igår... det var verkligen ett superarrangemang!

Hoppas att det släpper i kroppen och att det är något temporärt..

Daniel sa...

Kul att du gillade loppet Thomas! Vi ses! :)

Andréa sa...

Grattis! Du är så grym som kan prestera så bra hela tiden! Och att du hade roligt under tiden är ju ytterligare ett plus :)

Daniel sa...

Tack! Har alltid höga krav på mig men denna gången försökte jag slappna av och har kul trots att kroppen inte svarade till 100%. Det blev bra! :)