26 apr. 2012

Testade testet

Då har jag testat Harres Test som förmodligen kommer dyka upp under uttagningarna på måndag. Detta testet använder också polisen för sina fysiska prov och så här står det:

Koordinationstest, Harres test

Testar din förmåga till acceleration, riktningsförändringar, hopp och snabba nedhukningar i ett visst mönster. Harres test börjar med en kullerbytta, därefter ska du hoppa över och krypa under tre hinder. Mellan varje hinder ska en pinne i mitten rundas. Höjden på hindren är 80 cm och maxtid är 16 sekunder.


Jag byggde ju en egen bana innan i veckan av bambupinnar och ståltråd fast då läste jag att hindren skulle vara 84cm höga. Beslutade ändå att behålla dom på den höjden så jag inte låg på fel sida och kör dom 80cm på uttagningen blir det bara lättare. Anledningen till att jag inte testat banan förrän nu är för att det regnat hela tiden. Regn klarar jag men gräset  blir ju så jäkla halt vilket inte alls är bra när man ska göra detta då mycket handlar om acceleration.

Det var dock inte mycket bättre idag men jag beslöt mig ändå för att göra ett försök. Jag skruvade i långa 9mm spikar i mina Puma Haraka XC för att göra det bästa av situationen. Första försöket gick lite trevande men jag prickade ändå in på 15,3 sek. På andra försöket ökade jag lite och hamnade på 14,2 sek vilket jag var nöjd med. Testade ännu en gång där jag ville under 14sek men då halkade jag till och rev ett av hindren.


Beslöt mig för att hoppa av där och inte göra fler försök med risk för skador. Det jag var mest orolig för i detta testet var flytet i kullerbyttan vid starten så jag inte landar pladask på ryggen. Detta gick bra och testet ska inte vara några problem för mig. Väldigt skönt för jag börjar bli nervös nu!

7 kommentarer:

Pernille sa...

Du kommer att vara den mest välförberedda deltagaren på årets uttagning! Vi håller tummarna!

Elin sa...

Go Daniel, Go Daniel, Go Daniel!!!! :D

Rosenblom sa...

Se där! Bra jobb. Jag skulle besväras av fler orosmoln än så inför kullerbyttan... ;)

Västgötskan sa...

Du går verkligen in för det här. Imponerande! :-)

När var uttagningarna nu igen?

Daniel sa...

Pernille - Gillar att vara förberedd man kanske kommer det vara helt andra tester? ;) Tack för tummarna!

Elin - TACK TACK TACK!!!

Rosenblom - Så som bruten käke, ryggskott och en axel ur led ;) Farliga saker det där!

Västgötskan - Försöker alltid göra mitt bästa ;) Uttagningen är nu på måndag!

Rosenblom sa...

Haha. Nä, kanske inte så farligt. Men om man i bästa fall ens kommer upp ur kullerbyttan gör det yr och desorienterad och vinglar in i första hindret och river det.

Fast vid närmare eftertanke är kanske en bruten käke att föredra framför det...

Daniel sa...

haha! Mycket kan hända och man ska nog inte göra detta i vardagsrummet för då lär sakerna flyga omkring!